"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

19 май 2016

За чадъра над архим. Дионисий (Number of a beast)

"Докато мълчах, овехтяха и изсъхнаха костите ми!" (св. цар и прор. Давид)
Извинете, но аз съм серотониново зависим. Научните изследвания показват, че изговарянето на висок глас на истината предизвиква в мозъка повишено отделяне на серотонин. Това вещество създава чувство на удовлетвореност, щастие...

Повече от седмица се опитвам да си мълча, ужким "за обща полза", да съм конструктивен, да съм зрял... Не става, чувствам се нещастен, зле ми е. Абстинентен съм за серотонин... Пита ме даже оня ден мама Надка: "Сине, на 40 години си почти, докога ще продължаваш тъй безотговорно?!", отговорих й: "Мила мамо, ще опитам да избутам за твоя сметка поне до 60, само ти да си жива и здрава!"... Ох, как само се разкрещя! Но не ми пука, нек' си вика, нека си крещи, тя без това не може, просто дайте ми серотонин!

Затова сега ще ви кажа (и покажа) защо някои български митрополити подкрепят архим. Дионисий Мишев, защо бойкотират и провалят заседанията на светия синод, на които се очаква да бъде той наказан за скандалните си изяви и поведение, да бъде отстранен от поста си в храма "Св. Александър Невски" или поне някак дисциплиниран и санкциониран.

Причината са техните, с Дионисий, общи приятели масоните от Малтийския орден - гарван гарвану око не вади, да. Или казано другояче - масон масону хатъра не троши.

Сега ще публикувам снимки от т. нар. руска църква в Пловдив - храм, претендиращ да е в руски архитектурен стил, построен наскоро там, но всъщност представляващ средно голям параклис. Снимките са от "втория имен ден" през годината (миналата 2015 г.) на тамошния митрополит и се намират в сайта на митрополията им. Снимки от т. нар. Мали Никулден.

Сред множеството гости мерваме и човек, облечен като свещеник, уж православен, присъстващ на събитието, носещ на гърдите си необичаен за православен йерей кръст - малтийски кръст.

Това всъщност не е свещеник, а богословът Ивайло Шалафов, член на Малтийския орден:
"Кавалер със степен “Командир” на Ордена за особени заслуги “Pro Merito Melitensi” на Суверенния Военен Хоспиталиерен Орден на Свети Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, удостоен от Негово Преосвещено Височество Принц и Велик магистър бр. Матю Фестинг на 16 юни 2011 г."
В архива си имам впрочем и стара снимка, на която същият Шалафов, макар и не в чудноватата си униформа и без брада, гледа "мъдро" средния пръст на еп. Сионий Велички:



5 коментара:

  1. Добавка от тази сутрин, според получена информация от приятел:

    Това е всъщност (на снимката) не е свещеник, а богословът Ивайло Шалафов, член на Малтийския орден, визитка:
    "Кавалер със степен “Командир” на Ордена за особени заслуги “Pro Merito Melitensi” на Суверенния Военен Хоспиталиерен Орден на Свети Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, удостоен от Негово Преосвещено Височество Принц и Велик магистър бр. Матю Фестинг на 16 юни 2011 г."

    ОтговорИзтриване
  2. Мутрополити, масони, манафи, видиотен клир, видиотени пасоми, нищо неразумяваща публика, която влиза в църква на Цветница, но всичко й е ясно ... Аз, бах ти пичът дето съм, вдъхновен от хайку поезията и визията за света, съчиних следното стихотворение-лечение за това състояние:
    СОПА
    Бел. под линия: По възможност дрянова и по-дебела.

    ОтговорИзтриване
  3. Zdravei!
    Haide drasni nekoia kluka,che mi doskucha!
    Dj.Cole

    ОтговорИзтриване
  4. Виж, кво, пич, диджей ли си, меринджей ли си, не знам, явно си некъв провинциален цървул, но ако ми беше по-наблизо такъв шамар щях да ти драсна, че в следващите 2-3 седмици никак нямаше да ти е скучно. С клюки и гущери е пълна тиквата ти. Този форум има за цел да се превърне в развъдник на знание, а не да прави чикии на нещастни бедни духом путки като тебе. Аре бегай у лево.
    ПС: Ангелов, тоя катил и кръвен роднина да ти е, пак нямаш оправдание да публикуваш коментара му. Айде малко уважение към нормалните (по)читатели на блога ти, моля.

    ОтговорИзтриване
  5. Коментарът му е публикуван, защото в голяма степен е прав за тези неща, макар и да е сляп за множеството изключения и ако ние твърдим обратното, значи лъжем себе си - външните няма как да излъжем - те нямат сантименти към БПЦ, за да слагат розови очила, гледайки и коментирайки... Затова публикувах коментара му.

    Инак, радвам се, че вече има хора, ревниви към форума в личния ми блог, чувстващи го явно като свое място - без ирония го казвам.

    ОтговорИзтриване