"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

13 август 2016

Архиеп. Христозом е подписвал кипърските митрополити без пълномощия


Под документа от събора на о. Крит "Отношението на Православната Църква към останалия християнски свят" Архиепископът на Кипърската Църква Христозом е подписал своите митрополити, без да е упълномощен да го прави от тяхна страна, още повече, че мнозина сред тях остро възразиха на предложените в документите формулировки, а някои и заявиха директно пред църковни и светски медии, че не са ги подписвали.

Част от подписаните са Лимасолският митрополит Атанасий и митрополитът на Морфу Неофит:
Подписани са били също без тяхно одобрение и знание митрополитите от Кипърската Архиепископия Николай и Епифаний:
...Очевидно Христозом е неслучайно един от любимците на фенерската ултралиберална и безпринципно-икуменическа политика... Както е написал калвинистът Гари Норт. идеите винаги носят със себе си последствия - няма как безпринципността в богословските възгледи да не доведе до безпринципност и двойни аршини в морала и постъпките... Их, пък и аз! Съвсем забравих, че според тях (както и според опонентите им ултраконсерваторите - тяхна огледална/обратна проекция) моралът е "буржоазна отживелица и предразсъдък" - техният "морал" е революционен и необолшевишки...

Те си приличат и по още нещо впрочем... Както ултра-консервативният Пловдивски митрополит Николай опразва митрополитски сметки, заради лукса си, така и наскоро Христозом е прибрал парите на катедрален храм, за да си купи лично луксозно... джакузи за таванския етаж в сградата на Архиепископията си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар