"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

01 септември 2016

Митр. Николай си играе с ДПС в Асеневия Град


Днес Поп Йордан, архиерейският наместник на Асеновград, който купи за сина си от Пловдивска митрополия (в кеш от самия Пловдивски митрополит Николай) за 10 000 лв. мястото на енорийски свещеник в т. нар. Рибна Църква и така отстрани отец Тодор, сега е вече и "почетен гражданин" на Ассеновград - официално и категорично.

Отец Тодор стана "почетен гражданин" на града със "стоте църкви" преди време, което явно накара отец Йордан да възнегодува, затова, че един "обикновен поп" е станал такъв преди него - архиерейския гъзлолизец (исках да кажа наместник), но чрез представителите на ДПС в общинския съвет Йордан върна "баланса" - остана "почетен гражданин" на Асеновград, макар че всички други общински съветници, освен тези от ДПС - 7-мина и гербаджии, са поискали отнемането на почетното му гражданство. Искащите да го лишат от почетното гражданство, имаха достатъчно добри основания затова, не само заради туй, че изтормози възрастния свещеник Тодор от чиста завист, а и заради многото му скандални истории, сред които и някои, звучащи като вицове - например задникът на светиня му Йордан е прострелян със сачми за пъдпъдъци преди време от заловилия го да се съвокупява със съпругата му в семейното си жилище местен мирянин, бивш военен и ловджия, което Йордан тогава, по пловдивски почин, митрополитски, представил пред медиите като покушение срещу... БПЦ. 

Ключова роля в това да остане Йордан "почетен асеновградчанин" е изиграл някой си Джевджет Чакъров, според осведомени, след кореспонденция с Повдивската Владика. С 15 гласа на ДПС и ГЕРБ, срещу 11 на всички останали поп Йордан (агент на ДС "Даньо") е останал почетен гражданин на Асеновия град. До последно общинските съветници от ДПС са изнудвали всички останали чрез заплаха за напускане на събранието и така с проваляне на кворума срещу искането за отнемане на титлата "почетен гражданин". Явно ДПС и Пловдивска митрополия си дължат взаимно доста...

Така сиамските близнаци - американската подлога от с. Банкя Бойко Борисов (кралят на кокаина в България, според Росен Петров) и рубладжията Николай Стоименов (Севастиянов) - аверът му от с. Горни Лозен - русняшката подлога на най-съмнителните кръгове и фактори в РПЦ, останаха върху депесарския "трон" в България, фаворити за радост на татковците си и дълго още ще могат да смъркат кока от турска длан и да се чувстват "патриоти".

Честито, Владико Пловдивска, със сганта ти останахте "почетени", изсмъркай някоя линия кока сега на сметката на Бойко за здравето на паплачта ви и "затапи" се с две-три хапчета екстази, така ще ти се привиди "най-светото свято православие", та после ще можеш вдъхновено да ни го преразкажеш!

4 коментара:

  1. Една малка подробност. Лицето Йордан Георгиев, или както е известно поп Данчо, носи тази титла от 2015г. Сега бе разгледана и гласувана подписка за отнемането и. Но същия общински съвет, който му я даде, му я остави. Гласовете за отнемане са 15, против 11, а 7 ДПС съветници се въздържаха. Гласовете за отнемане трябваше да са 17 т.е. още 2, но...

    ОтговорИзтриване
  2. Интересно при тайно гласуване, при това и без открит дебат, как така знаете кой и от коя партия е гласувал "за" или "против" и кой се е въздържал (както и аз не мога да го знам, но се доверявам на достатъчно вътрешен източник в информацията)?

    Друго обаче мене ме скандализира повече и то е свързано с властниците, крепящи досега митр. Николай: Преди последните парламентарни избори Росен Петров, който после влезе в НС с Бареков, заяви в национален ефир, че Бойко Борисов е новият крал на трафика с кокаин в България. В една нормална държава това трябваше да доведе до взаимни съдебни дела, които да завършат с това някой от двамата - или Росен, или Бойко да бъде съсипан политически. Но не! Росен влезе в НС като депутат, заряза сетне Бареков и се съюзи с Бойко... Както и сам Бойко впрочем, преди други избори, направи със Станишев и Доган - Бойко обясняваше, че пипне ли властта, ще ги тикне в затвора, заради злоупотреби с парите от ЕС. Реакцията на Доган, в национален ефир пак, беше че му се изсмя... По-късно в една властова криза ГЕРБ бяха подкрепени именно от... ДПС!

    Това, че Бойко върти у нас кокаина, го знаем не само от Росен, а знаем, че е крал и на контрабандата с нелегални тютюневи цигари. Ама - факт - никой не е отзован от поста си, нито е в затвора - нито Кралят на коката Бойко, нито Царят на тапетите митр. Николай, нито вождът на манафите Доган, нито даже онова наперено и продажно хюмненце Роската Петров - князът на интригата и медийния шантаж.

    ОтговорИзтриване
  3. И аз да си кажа думата ,господин Анонимен .Всичките 33 съветници са гласували и резултата е следния -26 действителни бюлетини ,а 7 са без даден вот -т. е празни вота е бил таен

    ОтговорИзтриване
  4. 7-мината депесари са гласували "анблок", кои са другите 8? Вероятно гербаджии... Както беше написал лидерът на една от новите БКП-та в "Работническо дело" преди няколко години: "Докато в Европа се говори за култура, България се върти на Ахмед Доган на кура"

    ОтговорИзтриване