"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

13 октомври 2016

Марияна и силата на Путката (Поп Виктор даде "2-та лева" на Николайчо!)


Госпожа Мараяна именно е била "облагодатена" от поп Виктор Христев чрез оная му работа... Госпожа Марияна е една омъжена дама, доста по-възрастна от поп Виктор и работеща в ателието за "ксерокопиране на икони" на ул. "Станислав Достоевски" в Пловдив, където се намира и Пловдивската "света митрополия".

Съпругът на г-жа Марияна усетил овреме аферата около путката на г-жа Марияна и алармирал митрополита на Пловдив. А Пловдивският митрополит от своя страна привикал поп Виктор, за да го разпита подробно.

Поп Виктор отвърнал на "светиня му":

- Животът си е мой, а ти си гледай работата!!!

Митрополит Николай наредил на Виктор да върви в Ивайловград, обаче Виктор отказал да ходи там, затова останал да "облагодатява" г-жа Марияна и путката й в личен апартамент в Пловдив.

Да живее Любовта!! Да живее и путката на Марияна!! Никой не дръзна да се противопостави на Николай лице в лице из цялата епархия, освен поп Виктор заради Марияна!!

очаквайте подробности в идния брой на в-к "ШОУ"

16 коментара:

  1. Е ми Светльо, той, фенера, в прав текст ти го казва в статийката си, която ти бе така зъл да разкритикуваш, че точно такива като поп Виктор са нещо много повече от теб и всички нас...е, сега и ти дойде на неговия акъл. Добре поне, че овреме се поправи.
    А пък Марияна .... тя си е путка засмяна.
    Но лично аз бих рекъл, че тук виждаме не силата на любовта и на Марианината путка, ами на Викторовота простотия.
    Свельоооо, Светльооо, видиш ли ората на кво са способни заради едната любоф....де са те, а де си ти...

    ОтговорИзтриване
  2. Друго не ми остава да кажа, освен че никога не е късно човек да стане за резил

    ОтговорИзтриване
  3. Е, мила моя мускетарке, то ви остава, ама не щете ...
    Междувпрочем, Светльо, на какво основание поп Виктор е отказал да се подчини на разпореждането на своя шеф? В качеството си на какъв му се дърви? Щото според мен качеството му е на разпищолевен станимашко-филибелийски цървул, чието мрънкащо богословие е на нивото на бай Гьорги от Куртово конаре и който досега е лапал щедро от всички благинки щедро предоставяни му от шефа. И не е ли това неподчинение много по-голямо провинение от всяка една гледна точка???? Дори в чисто светски, мутрнски ако щеш смисъл това си е предателство. Дъни шефа,а след това като келеме бяга от наказанието. То пък и едно наказание - щеше да си отживее, ама нали е просто, безумно тъпо парче... Моля те, обърни внимание на това, не залитай само по историята с ебането. Колкото и да ти е неприятен митрополит Николай трябва да признаеш, че постъпката му е правилна и дори твърде мека.

    ОтговорИзтриване
  4. и аз си признавам ,че постъпката на митрополит Николай е много снизходителна . Трябваше да му свали расото ,за назидание на другите свещеници .По простата причина ,че има още два или три случая подобни на този .Но това е Пловдивската митрополия......

    ОтговорИзтриване
  5. Е ми явно е модно женките от пловдивска епархия да се изповядват при такива попове ... все пак, ако случаите са само два-три аз бих казал, че нещата са под контрол и бих поздравил тези попове със следната песен:
    https://www.youtube.com/watch?v=sfczu4opUnI

    ОтговорИзтриване
  6. Не смятам ,че нещата са чак пък под контрол ,но карай да върви .

    ОтговорИзтриване
  7. Не,не са "под контрол", щото самият митрополит излъчва на всяка проповед и разходка "чалго-мутренска харизма", от която всички пловдисвки кокошки се подмокрят и кат' няма кой да ги "облагодати", щото мУтрополитът си пада по мъжко, налитат на поповете.

    ОтговорИзтриване
  8. Ади, ади, Светльо, молим тъ, не тъй ...
    Важното е, че двамата с Таня, с дружни усилия, успяхте да сберете светата троица - Ванката, Викито и Висарионката, тез три лица на едното нещо. Сега просто чувам как твоите чели Библията православни читатели се питат: ама как тъй, бре, анонимни простако, кое е туй нещо? Е, туй не е онуй нещо, мискини с мискини, само за простотии си мислите. Туй е нещото, за което един велик неправославен е говорил преди столетия: "...".
    Специални поздрави и почитания на Таня.

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря за поздравите и почитанията.

    ОтговорИзтриване
  10. Както казах на един от читателите ни ,за нас е важно да даваме достоверна информация в блога.Стараем се да бъдем сговорни .Пък и сговорни дружина , планина повдига.Един за всички , всички за един.

    ОтговорИзтриване
  11. Напълно правилно. Гледам, мила Таня, почнала си правилната книга да четеш или може би Светльо е спуснал правилните опорни точки.

    ОтговорИзтриване
  12. Не, анонимен дрисльо, просто ти се мислиш за извънредно остроумен. В материалите на Таня относно Великата схизма имаше доволен брой точни и адекватни библейски посочки.

    ОтговорИзтриване
  13. Светльо, ти ме срази! В горния коментар на Таня не видях никаква схизма, никакви посочки, още по-малко библейски. Не си спомням и да съм чел за великата схизма нещо от нея, така че не бих могъл да го коментирам. В коментара си само се съгласих,с нещата които казва за двама ви и блога ви и видях цитат, от който очевидно следва, че или е почнала да чете препоръчаната книга или ти си я светнал за това. Съгласи се, че трети вариант няма. Всъщност има, някой друг да й е казал. Какво остроумие, каква схизма...Моля те, нека се четем преди да се коментираме. Впрочем аз едва ли ще пиша повече в блога ти не за друго ами защото нямам време за подобни обяснения. Така че съм дрисльо, но не се правя на остроумен - без обиди, моля.
    Поздрави и почитания на Таня.

    ОтговорИзтриване
  14. Ако вземеш да почетеш блога, може и да разбереш за "каква схизма и какви посочки" говоря в материалите на Таня. Но ти предпочиташ да четеш за себе си - твоите коментари и коментарите за теб и твоите коментари... Ако продължаваш обаче да пишеш и да коментираш "просто, защото ти се приказва", аз ще спра да ти одобрявам за публикуване коментарите или ще въведа изискване административно да не могат въобще да се предлагат за публикуване коментари анонимно.

    ОтговорИзтриване
  15. Господин Анонимен ,достатъчно съм голяма за да ми се казва да какво да правя .

    ОтговорИзтриване
  16. Ужас ужас ангелов портос потресе ... хаххахахахах и на това поп му казваш

    ОтговорИзтриване