"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

02 октомври 2016

Да подкрепим асеновградчани!


автор Таня Мускетарката 

На 5 октомври 2016 година в църквата „Света Богородица Благовещение“ ще се състои заключителното протестно бдение на гражданите на Асеновград. То е срещу начина на управление на епархията от митрополит Николай Пловдивски.
         
             Нека бъдем съпричастни с тях и да ги подкрепим!

допълнение Светослав Ангелов:

Поп Виктор, едно от най-доверените лица на митр. Николай в митрополията и пръв хулител на асеновградския отец Тодор, вече е отпратен да служи далеко в Ивайловград, защото според мълвата, бил уловен в самата митрополия "на калъп" върху служителка, трудещ се усърдно с възвратно-постъпателни движения да облекчава нервното й напрежение чрез половия си орган. Отделно е разводът на Виктор, който в момента живее заедно с любовницата си.

Предупреден е бил от владиката и протосингела му поп Добри за подобни изпълненя.

Явно в Пловдив можеш да дерибействаш покрай владиката там вечно, само ако си хомосексуалист. Хетеросексуалните разбойници и развратници в расо нямат право на много грешки.

допълнение на Таня Мускетарката:
Последната новина от Пловдивска митрополия е, че самозабравилият  се митрополит Николай е решил да прослави министър-председателя с камбанен звън. Заслугата на господин Борисов е била, че правителството било отпуснало пари за откупуването на родната къща екзарх Стефан. Само че, на Николай Пловдивски не му идва на ума, че тези пари са от данъкоплатците.

Високопреосвещенство, пак оплескахте нещата!!!!

реплика от Светльо Ангелов: 
Кольо Високопреосвещеният и Бойко Превъзходителният - двете глави на шопската неосимфомична ламя, съответно от с. Горни Лозен и с. Банкя, по постсветитеодосиевски и мутренско-ченгеджийски нямат данъкоплатци, нямат и граждани в Доматената република "България", нито истински миряни и епитропи в Църквата, където се държат като едно същинско "Семейство Перон", за тях всички сме крепостни селяни и туземци, те са "много над нас" чрез мутренския си дрес-код и просташки маниери.

още за мутренските навици на поп Виктор в Пловдив Онлайн

10 коментара:

  1. Ивайловград от доста време има наистина нужда от свещеник, но истински ... а получава тази гротеска. Сто тояги на голо и гърч до дупка в митрополията под зоркия поглед на владиката - това заслужава този цървул, пардон, циркаджия (Викито, де). А ако не му харесва - около Пловдив има много ниви за копане.

    ОтговорИзтриване
  2. Само че ще си изкаля обувките от крокодилска кожа Викито ,но аз съм по съгласна да отиде на някои строеж .Да види как се изкарват пари. А това което е направил Викито е нещо нормално за митрополията в Пловдив.Какъвто митрополита такива и свещениците.

    ОтговорИзтриване
  3. Значи какво имаме тук? Ами имаме си Викито (но не от Мастило – онуй Вики поне става за нещо), който е в процес на развод със съпругата си (никой не се съмнява, че причината и вината за това лежи изцяло у съпругата, майка й и цялата й рода), който същевременно живее с любовницата си (докъде са изпаднали жените милите) и който междувременно чука някоя женица от митрополията (моля, моля, недейте да имате никакви съмнения, че той е сторил това само този един-единствен път и при това не поради пълна изнемога от безчувствени съгрешения, а воден от дълбока и неудържима страст. Не, бе, простаци, не от плътска страст, ами от страст да помогне физически, психически и духовно на тази жена с акта вкарването на дебелия си кат едновремешен химически молив, но далеч не толкова дълъг, иструмент – така, според Викито, огънят у тази жена ще угасне и отгоре на всичко тя ще може по-добре да си върши задълженията, служебните, не някои други). Нали не е нужно да довеждам до вниманието ви, почитаеми читатели на този комай единствен нормален блог в милата ни татковина, че за всяко дете завършило втори клас е ясно, че Викито никога, да, бе, сериозно, никога, не е вършил подобни неща нито в митрополията, нито извън нея.

    Ах, чета, че бил отправял заплахи към някой си глупак, който не му играел по свирката. При това заплашвал с език, от който всяка класическа мутра би могла да почерпи ноу хау. Вики, Вики, лайно миризливо ли си, или просто си градски кенеф от цигански тип – не знам, но знам, че си страхлив кат гъз. Това го знам с по-голяма сигурност, отколкото знам, че това е блогът на Портос. Та, давай го по-кротко, молим.

    Горният абзац беше вметка някаква – да се върна на мисълта си. Та, най-логично е, че този курт капан на Викито – залавянето му в това толкоз немаркетингово поведение – е дело на някой друг храмов търгаш, който му завижда. Или може би е номер, скроен му от самото Ники. А вие какво искате? Викито да чука други попчета кат него ли? Или да ходи са се чука в градската градинка и да излага реномето на митрополията, и най-вече на своя шеф и началник? Големи простаци сте тва българите, бре!

    Ангелов, една забележка лично и към тебе. Пишеш, че лично Никито и лично Добрито предупредили този гледжосан цървул Викито (поп Виктор Христев – нека му кажем името, че да се знае). Но и дума не обелваш какво и защо са го предупредили. Лошо журналистика, Ангелов, лоша. Ами кажи кат нормален журналист, че са го предупредили друг път така да ги прави нещата, че да не излизат наяве и да не ги поставя в туй неудобно положение. Или, пък че са го предупредили, че ако пак охлепа някои други важни неща ще го заловят пак като чука неудачно. Или трето, или четвърто... Второ, изобщо не се питаш защо ей така са го заловили, при положение че и кучетата дет шават около митрополията знаят, че таквизи неща традиционно не се залавят (не за друго – ами щото наште попчета таквизи неща не правят), а ако все пак се заловят, никой никога не научава за това.
    Тоя ГЦВ (гледжосан цървул викито) отива на юг по други причини, а туй чукане е само повод. Впрочем, гарантирам ти, че ще се завърне оттам скоро и още по-верен на Никито – питай знаеш кого, за да ти обясни как работят някои закони (макар че сигурен съм че и сам знаеш).

    ОтговорИзтриване
  4. Поп Виктор се развежда, поп Виктор се чипка с любовницата си, поп Виктор чука в митрополията, поп Виктор заплашва и изнудва, поп Виктор най-редовно поучава наживо и онлайн миряните какво да правят и мислят (което е точно обратното на това, което той прави и мисли), поп Виктор му се налага по някоя и друга литургия да служи (ех, по-добре да не го правеше), поп Виктор му се налага да яде, пие, спи и сере (все пак и той е човек) ... Поп Викторе, а де останаха божественото и Бога, или славиш Бога с гореизброените неща? Ами, ашколсун!

    Всички миряни, и най-вече на онези лелички, дет бързат да ти целуват мръсната дръглива ръка, ти честитят новото назначение със следната класика:

    https://www.youtube.com/watch?v=VA6VIfyA2bQ

    ОтговорИзтриване
  5. Не искам да налагам мнението си ,Викито (Не това от Мастило ) е проекция на морала в Пловдивска митрополия . На Виктор не му е за първи път да се оплита с чужди жени . .Но това е въпрос на ценности и домашно възпитание .

    ОтговорИзтриване
  6. ами очевидно поп Виктор в качеството си на епархийски духовен надзорник е бил твърде зает и поради тази причина твърде далеч от божественото и Бога ... но поради мъдростта си на истински духовен пастир дядо Николай сега му дава възможност да навакса пропуснатото време и ударно да възрастне духовно ...

    изобщо даваме ли си сметка в какъв абсурд живеем, по-точно за това, че абсурдът в Църквата ни е по-голям от този извън нея???? На човекът не му било за първи път да се забърква ... извинете, но този човек с това поведение в една строителна фирма няма да го изтърпят и два дена...и не, това не е само въпрос на ценности и домашно възпитание. да си беше стоял дома с тези ценности и домашно възпитание. Но щом иска да щъка в обществото, че дори и в Църквата, че дори и там да бъде лидер, да бъде така добър да възприеме техните ценности. Истински духовен надзорник, няма що... Чалгар и циркаджия, но явно путки непоръбени много, та му връзват...Що не иде в някоя нормална фирма или организация ... ще го насерат от бой в прекия и преносния смисъл на втория ден, а секретарките щяха да се ебават с него за щяло и нещяло ...
    А това какъв е моралът на митрополията може и да дава някакво обяснение, но в никакъв случай не може да е оправдание за подобно упорстване дори не в греха, ами в тези лайна, бих казал. Ами, той, господинът духовен надзорник така ли оправя този морал... Айде пък миряните да се оправдават с него и митрополията ... вие днес изневерихте ли на мъжа си, пихте ли и играхте ли комар, на основание на това че моралът на обществото и на църковните пръчове бил на ниско ниво...

    А дано се опита да върти тези номера и там където отива ...а дано, ама надали... тогава вече ще стане интересно, вервайте ми.

    И моля, вас, съдържателите на блога, както и читателите, да не ми се обиждат заради някои обидни думи по отношение на викито - моля, дайте си сметка колко обидно е поведението му за всеки нормален човек, да не говоря за православните. Тоя ултралицемер буквално се сере в продължение на години в лицето на миряните. Отврат!!!

    ОтговорИзтриване
  7. В случая имаме пряко нарушаване на пряка Божия заповед. При това, оказва се не еднократно и под напора на неудържима страст, а многократно и съвсем хладнокръвно. Тоест имаме явно упорстване в греха, което е и същинският грях. И става ясно също така, че няма и следа от каквото и да било желание за поправа, да не говорим за разкаяние. Дори се налага намеса с властови мерки от страна на началника. Ясно е, прочее, за всеки зрял човек, да не говорим за специалистите, че шансовете за промяна някаква у лицето Виктор са толкова, колкото са шансовете за световна титла на българските футболисти. Просто защото това лице не търси и не желае такава промяна и просто защото вече е стигнало твърде далеч. С една дума, човек, който може да бъде обект единствено на съжаление и презрение от страна на нормалните хора (да, щото аз например смятам, че има такова нещо като нормалност и че който е да е филибелийски простак е по-нормален от лицето Виктор). А може би и обект на любов от страна на светиите. Защо, следователно, този блог му обръща внимание и защо дори и аз си губя времето с него? Според мен, защото, това лице не вреди само на себе си, не съгрешава по частному и домашному, така да се каже, ами съблазнява и онези малките. Е, това аз не мога да му простя, а и Самият Той е рекъл за такива хора, че е щяло да бъде по-добре да не са се били раждали.

    А номерата на поп Виктор ще продължат. Ако има късмет, тоест, ако Божията благодат наистина е с него, той все някога ще попадне на грешната мома или булка, чиито роднини ще се опитат поне частично да допринесат за спасението му по единствения възможен в случая начин.

    А след още някое време поп Виктор ще остане в паметта само на малцина като “половата шпага на митрополията или попа, който ебеше чужди булки”. Евалла, попе!

    ОтговорИзтриване
  8. Ще цитирам самият Виктор Христев,че духовните надзорници(защото преди да го изпратят в Ивайловград ,те бяха трима ,сега останаха само двама) не били духовни надзорници, а духовен позор .

    ОтговорИзтриване
  9. Давам линк за статия, която според мен спокойно може да претендира за простотия на седмицата:
    http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/10/09/2833798_tolerastiiata_e_hristiianska_cennost/

    Поредното доказателство, че глупостта и простотията са до гроба и че ни образование, ни мотане по чужбина, ни пари, ни нищо ги оправя. Мдаа, явно не само поп Виктор е титан на духовния позор.

    ОтговорИзтриване
  10. Отговор към втория анонимен коментар: В текста съм оставил впечатление, че митр. Николай и поп Добри са предупредили поп Виктор, а всъщност имам предвид, че Виктор и Добри са били предупредени от Николай. Нямам информация протосингел Добри за какво е бил предупреден все още.

    ОтговорИзтриване