"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

13 октомври 2016

Да се знае: терминът измекярщина


скромен принос към поредицата "Да се знае" на Двери бг.

Когато ДС на НРБ те изпрати да "разузнаваш" в Славянобългарския манастир на Атон кой монах "какво мисли и защо не мисли това, което трябва да мисли", ти трябва да знаеш, че ако ДС изпрати успоредно с тебе контразузнавач, който да се информира за разположението на военните сили в Северна Гърция, застрашаващи Българската граница, твой "свещен дълг" е да го изпортиш на гръцките власти.

С това ще си спечелиш симпатиите на гърците, както и на "турския патриарх" в истанбулския квартал "Фенер". Твоите евроантланически приятели ще са ти много благодарни и когато щатната ти длъжност към ДС на НРБ бъде прекратена, ще ти дадат да доиш с родата си въпросния манастир "нине и присно и вовеки веков". 

Навсякъде ще те зоват "професор" и "академик", само ние двамата с тебе ще си знаем, че си обикновен измекяр и пребоядисан демократ.

1 коментар:

  1. Е, г-н Ангелов, може и да си голям богослов, но с такива приказки ше има да чакаш да станеш университетски професор ... за съжаление на малцината, които отиват в университета не само за да ебат.

    ОтговорИзтриване