"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

15 октомври 2016

Добре е да се знае, че... (за Асен и Петър, русофобията и римомахията)


Добре би било да се знае, че царете, сложили началото на Второто Българско царство Асен и Петър са всъщност русо-кумани. Според някои са руснаци, които след емигрирането си зад Дунава, са припознали в България "втора родина", според други, които откриват кумански корени в името на Асен, са кумани. Куманите били високи, руси, синеоки, до неотдавна в българския език думата "кумуден" означавала хубав, красив.

Това е добре да се знае от онези, които съзират чак в Руско-турската освободителна за България война или в Сталинизма началото на опитите за присъединяване на българите към руската сфера на влияние. Не е лошо тия да знят и че още първият български международно признат истински цар (и Самодържец, Пантократор, владетел на Третия Рим - Тронов, Търновград) Йоан II Асен утвърждава властта си с помощта на руски чети, а сам той е със сръбско кръвно родство.

Добре е да знаят и другите, според които всяко зло идело от Рим и Ватикана, за разлика от първите, според които злините пристигат от Киев и Москва, докато и двете групировки лижат всъщност еврейско-ционистки банкерски задници, че за истинска независима Българска Църква по време на Второто Българско Царство можем да говорим едва при цар Калоян, който получава независимостта й от Римския папа... Споменатите Асен и Петър преди това с "нож на врата" принуждават четирима гръцки митрополити да ръкоположат Български Архиепископ в Търнов при обявяването на въстанието в храма "Свети Димитър Солунски", нещо което Константинополската Патриаршия никога не признава като канонично изряден акт. 

4 коментара:

  1. Светльо, благодаря ти. Не знаех някои от тези неща. То аз и затова чета този блог - за да се информирам за подобни важни неща, а не от интерес към путката на Мариана, палката на Виктор или огледалцето на Висарионката.

    ОтговорИзтриване
  2. Висарион:
    - Огледалце, огледалце, я кажи, нали аз съм най-талантлив и прозорлив!?

    Вълшебното огледалце:
    - Ти, Висарион-Димитрий си красив, но Козма Атон-Зографски е по-прозорлив!! Затова и кара три коли и икони ангария му рисуват в Сунгурларе даже попсите жени. В Шумен пък дои по двеста-триста евро, там глупаците заможни му ги дават всеки месец щедро!! Тоз "атонско" по сектански луд хармониум го измисли пръв монахът Михаил Хаджиантониу!

    ОтговорИзтриване
  3. Това е ясно ... но въпросът е, кога им остава време на тези люде за божественото??? Сериозно питам. Техният отговор вероятно ще е: а ти прост простако анонимен отде знаиш, че ние докат правим всички тези неща не се занимаваме тъкмо с божественото? Моят огговор пък е, че тези хайлязи са оставили на нас, простите простаци, да се занимаваме с божественото.
    Светльо, пич, не знам защо и само една ли е причината или във всеки отделен случай е различна причината, но фактите са, че всички тези хора сякаш едвам са чакали да влязат като такива или онакива в Църквата и да почнат като пощръклели да вършат мерзост слел мерзост, всяка по-голяма от предходната. Отврат.

    ОтговорИзтриване
  4. Викаш, почитаеми г-н Ангелов, че "добре е да се знае, че ..." ... Аз пък бих рекъл: добре е след като се узнае от това знание да произтече някакво действие. Смяташ ли, че е възможно? Според мен е възможно, ама друг път.

    ОтговорИзтриване