"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

19 ноември 2016

Писмо на патриарх Вартоломей до архиепископ Йероним


автор Таня Илиева-Мускетарката 

Според достоверен източник, Вселенският патриарх Вартоломей е изпратил писмо до Негово Блаженство архиепископ Йероним, в което се настоява, че решенията на Светия събор на остров Крит трябва да се подкрепят. 

Поводът за това послание е извънредното заседание на Събора на Йерархията на Еладската църква. На това заседание, което ще се проведе на 23 и 24 ноември 2016 година, ще се вземе позиция относно документите приети на остров Крит през месец юни тази година. 

В писмото е отбелязано, че решенията, които са взети, са показали единството и съборността на Църквата като цяло. Също така се призовава да се вземат необходимите мерки срещу хората, които яростно критикуват документите и решенията на Събора на остров Крит. Даже те се назовават поименно - това са митрополитите Серафим Пирейски (негов съидейник в БПЦ е митрополит Николай Пловдивски) и митрополита на Калаврита Амвросий. В писмото си Негово Всевсветейшество патриарх Вартоломей даже споменава възможността Майката Църква да прекрати всякаква комуникация с такива лица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар