"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

27 ноември 2016

Важно съобщение за митрополит Николай Пловдивски


автор Таня Илиева - Мускетарката 


Ваше Високопреосвещенство, вчера сутринта един от Вашите свещеници се е качил на автобус номер 4 в град Пловдив (в центъра на богоспасяемата Ви епархия) порядъчно пиян, рано сутринта в диапазона 7 часа - 8 часа (объркал е номерата на автобусите). Качил се е от спирката на Тунела посока Каршияка. И е сътворил сутрешно забавление на пътуващите в автобуса. 

И тъй като твърдите, че сте от хората, които спазват канона и закона, вземете да го издирите и накажете.

Вие искате Пловдивска епархия да се посещава от духовници от висок ранг, но какво ще им покажете? Може би пияните си свещеници?

ПАК ОПЛЕСКАХТЕ НЕЩАТА!

5 коментара:

  1. свещ. Стоян Бербатов27 ноември 2016 г. в 14:34

    Вместо да го похвалиш заради това, че е използвал обществен транспорт, а не се е качил в колата да потроши някой човек, ти, Таня го критикуваш. И в края на краищата не знаем причината за това пиянство. Просто подавам едно братско рамо на отеца, тъй де, в Пловдивска епархия оправдателни причини да се натряскаш - бол.

    ОтговорИзтриване
  2. Отец Стояне,не бих го похвалила за това защото ,човек може да се напие вкъщи ,а не да тръгне по улиците в това състояние . И още нещо дава лош пример . Расото и камилавката не са имунитет за такива неща .Преди всичко примера .

    ОтговорИзтриване
  3. Всеки, както може, тъй го следва мУтрополита там и му подражава.

    Леля Руми Демирева преди години, като научи, че без секс не издържал, развя оная си работа в медиите, за да го последва и имитира.

    А поп Младен (на когото, според описанията на очевидците отговаря въпросният поп в автобуса), тъй като няма като него парк с лимузини и кокаин да смърка, се мутрее в градския транспорт, нетрезвен от "вино" "Меча кръв" от треби и подавки.

    Кой както и с каквото може... Бъдете, богоспасяеми пловдивчани, подражатели на дядо Кольо, както той подражава на... Азис.

    ОтговорИзтриване
  4. Извън вицовете, Таня (и отче Стояне), мога да споделя наблюдението си, че е логически неизбежно следствие - поведението на попа - от това с какви хора митрополит Николай сред свещениците се "приближи".

    Поп Еленко от централния храм "Света Петка" - вероятно от ромски произход, в което няма само по себе си нищо лошо, ако не добавим клошарското му минало и пиянски навици - чувал съм, че с попадията му си купували алкохола поотделно, защото имали навика да си го изпиват скришом взаимно, ако е в общ шкаф.

    Поп Емил Паралингов - като оставим настрана второбрачието на попадията му, има доста други проблемни неща в миналото му - дивиантни, хулигански прояви и изпълнения.

    Поп Виктор - откровена мутра.

    Поп Митко Кирев - отявлен крадльо.

    В тази компания свещеници като Амбарев и други, по-интелектуално скроени люде, с тежест и уважение в обществото, са излишни и "вредни" - биха попречили на дедо Коле да "блести" сред обкръжението си...

    Реакцията на будните пловдивчани не закъснява - из уличките непосредствено около храма "Света Петка", в който "светителства" бившият клошар и циганин с пиянски навици Еленко, които улички са кръстени все с имена на църковници и светци под давление над общината от дядо Коле, един например си е кръстил дюкяна за алкохол "Свети Дух". Една отявлена подигравка е това на заможен и социално добре сложен пловдивчанин с клерикалистките претенции към града на Колето, "обезпечени" с лицата на клошари, алкохолици, мутри...

    А най-смешното е, че тези новоизпечени попове, за които Николай вярва, че съзнавайки как без него са "никои", стават в един момент неуправляеми и за него, както видяхме в случая с поп Виктор Христев - антисоциалността им е в кръвчицата, затова и тези, които той събра, вярвайки че ще са му до гроб верни, постепенно го превръщат в заложник и роб на собствената си непредвидимост.

    Аз все правя сравнение впрочем и давам пример с Бойко Борисов, говорейки за Николай, щото те са два огледални образа в политиката и съответно в Църквата. Така и пожарникарят по образование Бойко, напук на Станишев и неговия "Първи Московски факултет", събра хора за министри, понякога срещнати от него, докато чакат за някъде на автостоп. Направи ги "велики", щото им хареса, докато ги вози, "лафовете". Постепенно те го провалиха самия него - последният пример е с кандидат-президентката му Цецка Цачева...

    Така и Николайчо ще го занулят именно поповете му, с които беше решил да "превземе света".

    ОтговорИзтриване