"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

02 ноември 2016

Бунтът на гражданите на Асеновград и Батак

"Блажени жадните за правда, защото те ще се наситят" (Иисус Христос)
автор Таня Мускетарката 

От началото на годината всички ние сме свидетели на конфликта между гражданите на Асеновград и митрополит Николай Пловдивски. Поводът е повече от банален, привлича вниманието ни с арогантността и безпардонността на няколко персонажа, няма да ги нарека хора, защото според мен те не са. 

Накратко ще опиша ситуацията, а тя е следната: Архийерейският наместник Йордан Георгиев  реши да осигури топло и доходно местенце на сина си Стилиян Георгиев в оборотна  църква „Света Богородица - Благовещение" (Рибната). Назначението стана факт, но хората от града не се примириха. 

Днес те са вече на финалната права в конфликта. Факт е една дебела папка с около 3400 подписа. Като доказателства за „благочестието" на митрополит Николай са приложени записи и публикации от негови изявления. Подписката е в Светия Синод от 28 октомври 2016 година. Като междувременно е прибавен и втори материал от гражданите на Батак -„Евангелието на Николай“.
Сега се обръщам към гражданите на Асеновград и Батак, два емблематични града. Единият е известен с горещата си вяра и преданост съм християнството, другият с героичното си минало. 


Вие направихте невъзможното и дадохте пример на всички нас как да си отстоявате позицията. Въпреки заплахите и подмолните интриги на Митрополията. Вие показахте на нас как трябва да се борим срещу лицимерните митрополити.

Господ помага на тези, които се борят за справедливост, защото им са чисти помислите. 
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар