"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

18 декември 2016

Калиник и престъпниците от Вълчия Синод

"Мамка ви мръсна, манафска!" (Капитан Петко Киряков)
Все големите църковни пости светият синод на БПЦ избира, за да твори мерзавщини в Църквата на Иисус Христос и да върши колективните си престъпления. Това не е случайно, правят го, за да имат очи, когато някой възпроптае, да го укорят "пастирски и душегрижовно" - "Пост е, чедо, не бива! Така ти не нас нападаш, ами Самия Господ Христос Иисус оскърбяваш, ето, скоро ще празнуваме Рождеството Му, а ти нямаш ни постническо, ни покайно настроение!"

Тези върховни лицемери са по-страшни и от книжниците и фарисеите от времето на Иисус, които "зидали гробници за древните Божии пророци", а същевременно ползвали авторитета и наследството им, за да ги "убиват и заравят втори път", играели си, жонглирали с текстовете им, за да оправдават и неглижират собствените си тъмни дела. А по-страшни са нашите днеска, защото ежедневно се подиграват и поругават Личността и Учението на Онзи, пред Когото призовават нас да се смиряваме, респективно - в Негово Име да се смиряваме пред тях... 

Е, как да ти целуна ръката попе (или владико), като за никого не е тайна, че със същата тази ръка допреди малко си опивал задниците на млади момчета или си крал от църковните каси, за да пилееш и гуляеш с курви и престъпници?! И как да зачета делата ти, как да притихна пред безобразията и мерзавщините ти? Само, задето скоро иде Рождество Христово ли? А?!

* * *

Умрял Хасан и всичките му комшии заразпитвали Айшето:

- От какво умря Асан ма, Айше?
- Е, как от какво?! От тютюн, путка, ракия; тютюн, путка, ракия; тютюн, путка, ракия...

* * *

Те ядат и пият, налитат да развратничат "с мъжко и женско" до преклонна възраст. Сетне и се разболяват... Половината пари на епархиите си прахосват за разгул, другата половина за лечение из скъпи, често чуждестранни клиники... А защо ходят в странство да се лекуват ли или дават огромна публичност за всеки здравословен проблем, заради който влизат в български болници? Щото панически се страхуват от междуособни отмъщения и убийства.

След караница около предрешаването в синода на избора за Старозагорски митрополит, Калиник Врачански влиза в болница "в критично състояние" според едни, а според други - поради никаква сериозна причина. Калиник прави с това нещо съвсем просто, манипулира архиереите да се чувстват гузни, задето не са склонни да поставят на овакантената Старозагорска катедра галеника му еп. Киприян. Това е впрочем стар владишки мурафет, опитван още от покойния вече Иларион Силистренски. Иларион плакал и се тръшкал пред всички, задето синодът отказвал да хиротонише за епископ архимандрита му Дионисий. Тогава номерът не минал, сега обаче мина - Киприян не само е вече митрополит на Стара Загора, но продължава да ръководи, вместо Калиник и Врачанска епархия... 

Скоро май ще трябва да обувам железни гащи, за да си пазя гъза, ходейки на църква при такъв български епископат и митрополити, ама хайде, това е друга тема...

Заедно с това Калиник умира от страх да не бъде отровен от останалите алчни вълци в глутницата им, богохулно нарицаема "свети синод на БПЦ".

Ето тука например един интересен документ ще предложа на вниманието ви, който преди години беше публикуван в старата версия на блога, дето я изтрих:
Документът иде от Врачанска митрополия и е от 2015-а година. В този документ почти директно Калиник обвинява (чрез намеци) митрополийската си готвачка, междувременно уволнена, че го трови целенасочено - храната, която му поднася, идела отнейде другаде и не била тая, която е поискал, а била приготвена предварително, подразбира се "обработена".

Близките на Калиник, изпратили ми тогава документа, обясняват, че Калиник се страхувал, че чрез готвачката му го трови не друг, а именно Плевенският митрополит Игнатий - "духовен старец" на митр. Николай Пловдивски впрочем... Причината за това подозрение е предполагаема - враждата им с Игнатий вероятно е стара, още от времето, когато Плевен се отдели от Враца в отделна митрополия, не е изключено Калиник да се страхува, че Игнатий се стреми към ново обединение на епархиите, но тоя път с център в Плевен... Отделно от това се твърди, че Калиник притежава един много опасен документ, опасен включително за него самия, запазен от него "за всеки случай" - психиатричната епикриза на митр. Николай Стоименов (Севастиянов)

А изобщо Калиник има защо да трепери от събратята си, трепери, познавайки добре не само тях, но и сам себе си. Калиник е известен още от времето на тоталитарната комунистическа власт като "червения митрополит". Според документалната книга "Не си прави кумир" на свещ. Янко Димов, още като семинарист Калиник се препоръчва на комунистите, като организира по своя инициатива в Софийската Духовна Семинария "Кът на Ленин и Сталин". Мнозина твърдят, че продължава и до днес да служи света литургия със запасан под расото пистолет "Макаров". Други го укоряват, че като безскруполен развратник, е поръчвал убийства на свещеници във Враца, чрез прерязване на автомобилните им спирачни ремъци, задето не склонили да му предоставят попадиите си за секс.

Освен всичко друго, тоя човек е пълен лешояд - след смъртта на Видинския митрополит Филарет, предшественик на сегашния там Дометиан, дето е почти същият "хубостник" като Калиник впрочем, на Варлаам Пловдивски, на Кирил Варненски, а преди Кирил - на Йосиф Варненски, на някои от които смъртта им е не само изненадваща, но и с множество въпросителни от гледна точка на криминалистиката около себе си, именно Калиник е този, когото светият синод изпраща за временноизпълняващ длъжността им и организатор на изборите за нов митрополит... Според очевидци, Калиник никога не пропуска да обере до шушка обезглавените митрополии - не само касите с пари, но даже спалното бельо на покойните, кухненската посуда и картините от стените.

Да ви е честит храненикът на Калиник - Киприян Старозагорски, братя и сестри и Весела Коледа!

виж още по темата: "Светите пияндурници"

9 коментара:

  1. Дядо Иларион почина на 28 октомври 2009 г. Кога, според тебе, е "плакал" да хиротонисат Дионисий?
    Спри се да облъчваш хората с лъжите си и разкази по картинка!

    ОтговорИзтриване
  2. "Архимандрит Дионисий, в мире Димитър Бойков Мишев, е роден в гр. София на 24 септември 1981 г. в добре познато на столичния клир и църковната общественост православно семейство. От началото на гимназиалния си период е под духовните грижи на Траянополския епископ Иларион (по-късно Доростолски митрополит)"

    Тази информация намерих точно ТУК - http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=157577

    А за реването на Иларион в синода ми е информацията лична.

    ОтговорИзтриване
  3. И тая статия е съчинение по картинка и пълна с меко казано неточности. Първо, не Калиник организира изборите за пловдивски митрополит след смъртта на Арсений, ами Кирил Варненски е наместник на пловдивска епархия. Второ, Калиник е в един отбор с Игнатий, николай, Григорий и донякъде Йоаникий. Игнатий беше викарий на Калиник преди първоначално да стане Врачански митрополит по време на разкола, а в последствие разделиха епархията на две за да има митрополия и за двамата. Те са в един отбор и точно Игнатий няма да вземе да го трови. Чисти пикантерии като измишльотините за Киприян междувпрочем.

    ОтговорИзтриване
  4. Да намериш една неточност, която е факт и за която моля за извинение (и която след малко ще коригирам) - относно изборите в Пловдив след митр. Арсений и въз основа на това да заявиш, че статията е "меко казано пълна с нетоности", означава, че си меко казано олигофрен, Псведонимнико.

    И аз не твърдя, че Игнатий е тровил Калиник, просто подчертавам параноята на Калиник спрямо човек от "техния отбор", която свидетелства за това що за вълци и измет са.

    ОтговорИзтриване
  5. А доказателства за пикантните си твърдения няма ли да предоставиш ? Нали се сещаш че всеки може да почне да си фантазира "пикантерии" за да е популярен. В нормалните държави щяха да ви осъдят за уронване престижа на споменатите хора, но те едва ли си имат и понятие за съществуването на тоя "блог".

    И не съм псевдонимник. Застанал съм с името си и профил, който е същия е в Гугъл, Туитър и Фейсбук.

    ОтговорИзтриване
  6. Огромна част от събитията станаха пред очите на цялото българско общество и по медиите, за друга свидетелствуваха люде с международна тежест и признание, интелектуалци и политици като Амбарев и Тренчев, както и клирици, уважавани и приближени до предишния Руски Патриарх Алексей II като Епископ Игнатий.

    За едно от твърденията си - като това за параноята на Калиник, прилагам и официален документ...

    А за едно си прав - архиереите не четат, те плюскат, пият и се ебат почти денонощно, докато родата, любовниците и слугунчетата им опоскват БПЦ "на едро и дребно" - по-точно четат през пет реда, когато някой облъчен половин мозък като тебе им разпечата материал, заедно с коментарчето си в тяхна защита. Тогава те му подават за награда или пишка, или 100 лева, според това какво той очаква.

    ОтговорИзтриване
  7. П. П. Е, как, ако действително се казваш Митко Митков, да възприема насериозно тогава човек като тебе, в чийто род двама поне сте кръстени Митковци, вместо Димитровци??

    Все едно да чета есе по философия от д-р Фифка Събайдинкина?!

    ОтговорИзтриване
  8. Щом лудичкия епископ Игнатий с визия на клошар, който беше отлъчен от БПЦ ти е официалния информатор, става ясно защо тук се постват само пасквили.
    Колкото до заяждането с името ми, явно когато се изчерпат аргументите се слиза на ниво лични обиди. Твърде много хора в България носят умален модел на името си, но явно само на вас това прави впечатление.

    ОтговорИзтриване
  9. Нито е луд, нито е с визия на клошар Игнат Карагьозов, той най-малкото е завършил техникум по архитектура, с което малцина клирици могат да се похвалят. Познавам човека лично - изключително достоен и качествен. Не е отлъчен от БПЦ, а е епископ в тригодишен отпуск.

    Но ако напръсканите с парвенюшки парфюми мутреещи се мУтрополити с чалгарски дрес-код и маниери са ти еталон и таван, няма какво да разговаряме... Въобще ми е неприятно да водя полемика с човек, който смята всяка липса на раса и дрехи на стойност от по няколкохиляди евро, купувани от църковните парвенюта по няколко пъти годишно от Гърция, за клошарщина.

    П. П. Те много цигани също кръщават децата си Шехерезада и Версаче, но от това че са много не стават тия имена по-нормални нали?

    ОтговорИзтриване