"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

09 декември 2016

Владишки транспорт


автор Таня Илиева - Мускетарката 
На снимката виждате какъв транспорт използва Негово Високопреосвещенство митрополитът на Сирос Доротей. Той се придвижва с мотопеда на един от свещениците от неговата митрополия. Крайната цел на пътуването им е църквата, където митрополит Доротей ще отслужи Божествената литургия. Снимката е правена в една живописна местност, наречена Калимос. Коментарът оставям на читателите.

добавка от Светльо Ангелов - Портос
При това гръцката държава плаща заплатите на гръцкия клир, като на държавни служители, от което би трябвало да следва, че на гръцките митрополити им остават достатъчно пари от храмови приходи, религиозен туризъм, разработване на църковни имоти и прочие, за да си купуват през ден нова лимузина. Но те не си купуват, щото не са интронизирани селянчета явно и комплексари, като да речем пловдивското митроносно недоразумение, дето е станало владика, за да харчи църковните пари предимно за собствения си лукс и гъз.

1 коментар:

  1. мдам . назад са комшиите . прост народ, няма две мнения. вероятно затуй не четем за ей такива постижения на ведущите гръчки манастири:
    https://www.24chasa.bg/novini/article/5929572

    ОтговорИзтриване