"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

17 февруари 2017

Архимандрит Дионисий (Мишев) пред църковен съд


автор Таня Илиева-Мускетарката

Днес на заседанието на Светия Синод на БПЦ-БП е взето решение архимандрит Дионисий Мишев да бъде призован пред църковен съд. След изслушването на анкетната комисия, създадена относно поведението на архимандрит Дионисий, е взето решение за образуване на църковно-наказателно дело. На митрополитите на Варна и Неврокоп е възложено да изготвят обвинителния акт. Пълният състав на Светия Синод на БПЦ-БП ще заседава като църковен съд.

До тази ситуация се стигна след като архимандрит Дионисий Мишев направи редица нововъведения в богослужебния ред, които не са типични за православната църква в България.



1 коментар:

  1. Бях в края на Литургията на Томина неделя, която извърши Архим. Дионисий в храм "Св.Александър Невски" и видях как се вдигна небето, т.е. освещението, когато изнесе благословената анафора за раздаване на вярващите. С което искам да кажа, че службата му е била угодна на Бога. Също приветствам инициативата му за Великден да се отдават военни почести, понеже това е и официален празник на Република България. Тия, които искат да го съдят, са нещастници, набедени духовници.

    Поздрав,

    ОтговорИзтриване