"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

08 февруари 2017

Медийната "църква" на "светия" швестер +Кольо Кокаина


През 2013 година в Гърция вестник "Акрополис" разпространява снимки на хомосексуални действия, за които се твърди, че са между митрополита на Коринт Дионисий и някакъв гръцки младеж, заедно с това Атинският Архиепоскоп, в чиято църковна юрисдикция е Коринтска митрополия, е укорен в публикацията като безотговорен по същия повод.
Коринтски митрополит Дионисий
Атински архиепископ Йероним















Експертизата, изискана по съдебен ред, доказва, че това е монтаж и кадрите са фалшиви, главният редактор на "Акрополис" е осъден на 6 години затвор, както и да бъдат заплатени морални щети на митрополита и на архиепископа в размер на 15 000 евро. Получените пари архиеп. Йероним дава за благотворителност.

Само преди две-три години в Сърбия избухва медиен скандал с епископа на СПЦ Василий (Василије) Качавенда, епископ Зворницко-Тузлански. На сръбския синод в Белград бяха предложени за разглеждане снимки, на които, подобно на Коринтския митрополит Дионисий, Качавенда се "гушка" с млад сърбин. Впоследствие епископът бе сменен и отпратен "на покой" в манастир по свое желание и с формален повод "здравословни причини", но синодът на СПЦ категорично отказа да се занимава и да разглежда "медиен снимков материал" в църковно-наказателно дело, каквото така и не беше повдигнато.
еп. Василий Качавенда
Сръбски Архиерейски Събор














В България обаче нашите "защитници на всемирното православие", дето още се гордеят и се поздравяват взаимно, че са отказали да идат на ужасния Критски събор, организиран от лошия вселенски патрик Вартоломей, съдят по слухове (както "съдиха църковно" и не осъдиха еп. Павел), аргосват според видео-записи от скайп-разговори, провеждани при затворена врата в личната монашеска килия (като екс-троянския йеромонах Кирил - Кичката) или екс-игумена на Бачковския манастир еп. Борис, съден от синода на БПЦ въз основа на аналогични записи. 

Нашите дементирали развратници, крадци, пияндурници, всенародни хрантутници и доказани (мнозинството от тях) педерасти, които демонстративно се настаняват по митрополиите си новоназначени, водещи там дългогодишните си мъжки любовници и осиновените си кученца-булонки със странни двойни имена, изправят на позорния стълб монаси, след като първо срещу тях е извършено углавно престъпление. Нахлува се без тяхното съгласието на жертвите, за да се снима, в тяхната интимност (лично жилище) и са заснемани да извършват действия, които ги злепоставят и дамгосват като "престъпници", без самите тези техни действия да са престъпни според действащото право в Република България, като в последния случай с бившия троянски брат монах Филарет - Филка.

И няма никой осъден от синода, дето инак разполага с цели орди от адвокати от медийната паплач, самоназначила се да полицейства в Църквата - ни Мартин Карбовски, който предсмъртно очерни самия Патриарх Максим, ни екипа на "Господари на ефира", нищо че с години си освежават предаването, намирайки си нови и нови жертви...

Ваши Високи /а някои ниски и дебели/ - ПреоСВИНЩенства, това ли е "светото българско православие", което "спасихте", като ни затворихте и оградихте от домогванията на "много лошия гръцки дявол" Вартоломей? Това ли е разбирането ви за църковност, дето и се изказвате в тесен кръг относно нея, както подочувам - кой е църковен човек, а кой не, кой пък за такъв само се бил мислил, като мене, а?!

7 коментара:

  1. В крайна сметка, Светльо, игнорирам факта, че медиите са нарушили нечии права, педерастията грях ли е или не? Ако е грях, какво е наказанието, според БПЦ. Ако няма наказание, значи не е грях. Днес гледах по Нова ТВ отец Силвестър и той каза, че в СЗ тези грешници се наказвали със смърт, а в НЗ трябвало просто да страним от тях. Явно в СЗ Господ Бог нещо е сбъркал, та затова в НЗ се е поправил. Ако Той бърка, нам що ни е, Ще ни разбере някак си, ако се разжегваме в старстите си, пък било то и из монашеските килии . . . А може и нещо да греша!?

    ОтговорИзтриване
  2. Петре, митрополит на Стара Загора стана Траянополският епископ Киприян, който дълги години преди това изпълнява функциите на викариен епископ на Врачанския митрополит Калиник (вече покоен). Този човек, Киприян, преди да заеме длъжността във Враца, беше изгонен от митрополита на българската диаспора в САЩ, Канада и Австралия Йосиф, заради буйни и неприкрити педерастки прояви. Същият митрпополит Йосиф сега при избора на Киприян за Стара Загора отказа да гласува не само за него, но и въобще за нов митрополит там, защото това е двоен абсурд - не само фаворитът за сатрозагорската катедра е гей (а на всичкото отгоре той в момента е организатор и на изборите за освободената Врачанска катедра), но и длъжността митрополит в БПЦ е пожизнена, пък Галактион, на чието място Киприян отиде в Стара Загора, е жив.

    Срещу сегашния игумен на Троянския манастир пък еп. Сионий има множество жалби и дела, заведени срещу него от родители на тийнейджъри, върху които е оказвал сексуален тормоз, а цитираният от тебе "отец" Силвестър впрочем е пръв негов защитник и е много горд с факта, че именно той го е звел за троянски игумен, изгонвайки чрез политически мутри старите членове на братството, между които беше и злополучният Филарет... Злите езици в БПЦ разправят, че на любимеца си Сионий сам Силвестър е водил сливенски млади циганета, за да го черпи с ласките им.

    На фона на всичко това е изключително скандално да нарочим Филарет Цанев за най-гнусен гей в БПЦ, още повече, че той отдавна е бита карта навсякъде, нещо повече - той не е КЛИРИК, обикновен монах е, което в манастира отговаря на мирянина в градския тип църковна общност - енорията, но и още нещо е стресиращо, че са влезли с манипулация и измама в личното жилище на Филарет и са снимали без негово знание действията му, това е престъпление, а още по-голямо престъпление е оповестяването и показването им в национален ефир.

    Никой не коментира грях ли е или не педерастията. Естествено, че е грях и то отвратителен, казвам просто, че тая медийна "самоназначила се" полицейщина в Църквата трябва да бъде порязана овреме, но не залагам много на това, щото самите висши клирици охотно ползват услугите й за междуособици и саморазправа.

    ОтговорИзтриване
  3. П. П. Наказанието е аргос (запрещение да се служи пред Бога), разчинване (сваляне на расото) или низвергване (отлъчване, анатемосване), но докато не бъде установен единен и безпристрастен стандарт в това, всяко наказване на тоз и оня, особено на някой тъй дребен, ще е тотално лицемерие и двоен стандарт... Наказание обаче може да има само, ако са спазени всички канонични и църковни процедури и условия във воденето на делото, те изключват ширналите се сега медийни компроматни прийоми.

    ОтговорИзтриване
  4. Светльо , в такъв случай защото аз вярвам, че си прав в фактите си ,възможно ли е човек да израства духовно и да се спасява в тази църква? Има ли примерно смисъл да иде на литургия или просто си губи неделната утрин?Аз наистина те моля да отговориш и те питам тебе защото няма кой друг да попитам.Тоест искам да кажа че ми е ясна рецитацията която ще ми рецитира свещеника ако го попитам освен и критиките които ще ми отправи.Благодаря за отговора. Може и Таня да отговори нямам напротив.
    И още един въпрос.Дано не съм нахален.Може ли да препоръчате някоя книга за Светата Гора но да не е просто хвалене а да научи четящия нещо реално за там.

    ОтговорИзтриване
  5. Скъпи Анонимници,Ние не ходим на църква, заради свещениците или заради някой друг,ние ходим защото вярваме.Не е загуба на време ,а колкото до книгата за Света Гора-Атон мога да препоръчам книгата на Константинос Нихорис ,,Света Гора и българското новомъченичество".Имам също намерението да представям по един манастир от Света Гора-Атон всеки месец в блога.Затова описах на кратко историята на полуострова в ,,Света Гора-Атон - Градината на Пресвета Богородица"

    ОтговорИзтриване
  6. Аз лично се черкувам, за да се съединявам с Христос... Общността, в която съм (енорийската) не е лоша общност, християните ни са вярващи хора, стремят се да водят посветен на Христос живот, поповете ни не са лоши свещеници, макар и недостатъците си - каквито имаме ние, имат и те...

    Но това, което иде от Пловдив и е превзело вече почти цялата БПЦ, "узаконявайки беззаконията", дето и преди това си ги е имало де, на библейски език се нарича "мерзостта на запустението", а в "Приказка без край" Михаел Енде го описва като "Нищото", което "изяжда", разширявайки се, красотата.

    Това, което пиша, го пиша и за тези, дето виждат малко или повече какво се случва "отвън", барем се изкушат да пристъпят "вътре", насърчени, че не сме сбирщина от престъпници и слепи за престъпленията им зомбита в БПЦ. Нашите общности се нуждаят от такива като тях, те са ни шанс да поставим на място разпищолилите се безобразници.

    ОтговорИзтриване
  7. Таня,Светльо,благодаря за отговорите.

    ОтговорИзтриване