"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

06 февруари 2017

Митрополит Серафим Пирейски клиент на правосъдието

автор Таня Илиева Мускетарката

На гръцкия митрополит Серафим Пирейски предстои да стане клиент на правосъдието. Причината за това са изказвания на митрополита на хомофобска основа пред медиите. Очаква се дори и да бъде арестуван. Подобни изказвания и постъпки от този тип в Гърция се квалифицират като тежки престъпления.

За отбелязване е,че митрополит Серафим Пирейски е близък съратник на митрополит Николай Пловдивски. Това не е първият път, когато митрополит Серафим има проблеми с правосъдието. Миналата година имаше проблеми във връзка с неплащане на осигуровки на свои подчинени.




8 коментара:

  1. Е, защо се сърдиш, като ти цитират руската поговорка? Не ели проява на ниска интелигентност да осъждаш един владика за хомофобски изказвания, след като цялата линия на блога е против "меките китки" и дори пряко посочва дядо Николай за част от тяхното лоби?

    ОтговорИзтриване
  2. Линията на блога не е хомофобска, колкото зависи от мене, а у у Таня не съм наблюдавал подобни тенденции (нито в разговорите ни, нито в статиите й), нито съм за репресии, нито за демонизация на хомосексуалните, просто поради религиозните си възгледи съм против тяхното присъствие в клира като свещенослужители, особено, ако са практикуващи хомосексуални, като даже не става въпрос за такива, които се борят с наклонностите си и падат, но се каят и стремят да се поправят, а за наглите педали, които използват Църквата и положението си в клира, за да "узаконяват" този гнусен грях или за повече възможности да го вършат.

    Педерастията на Големите Меки Китки в БПЦ е особено противна, защото същите не се двоумят за унищожават по-слабите малки педалчета сред събратята си, при това чрез медии и средства, които злепоставят БПЦ трайно. Това днес не е война в БПЦ срещу гейщината в клира, а са междуособни "педалски комплоти и войни". Не можем да разтерзаваме нещастници, дето даже нямат свещен чин сред монасите, докато епископи и митрополити, даже патриарси содомитстват.

    Та мисълта ми е, че даже укорите ми в педерастия сред висшия клир са в определен смисъл анти-хомофобски.

    ОтговорИзтриване
  3. Жеста е кавалерски, но глупостта си е глупост и напразно се мъчиш да докараш нещата в някакъв ред. Работата е там, че благодната има инструция да се залепи за тебе от един от тези, които уж много изобличаваш, за да се разклати дядо ти Николай сред т.нар "църковното обществено мнение". Мазачите сменят караула, а ти си достатъчно оплетен сам по себе си, затова си удобен. На обичливовската ѝ прати много поздрави от Будапеща и обезателно ѝ обясни, че нито ще стане по-млада, нито по-богата, а пък да замести синайската редакторка, дето ти беше влюбен едно време в нея, това няма да стане никога. Едно, че техния човек було няма да види, второ, защото те никога не дават, каквото обещават, само карат патките да си мислят, че ще станат лебеди. Чат ли си?

    ОтговорИзтриване
  4. Господин Анонимен,въобще не ме интересува,кой какво ще каже по мой адрес.Съжалявам ,но не се продавам ,не позволявам да бъда използвана с каквато ѝ да е цел.Шпионските филми са присъщи на определена категория болни хора.Работата ми в блога е чест за мен ,даже при първа възможност препоръчвам на познатите си да го четат.Колкото до Николай Пловдивски,имам едно предложение за вас , отидете и му целувайте каквото искате ,за всичко си има хора .За глупостта ми (предполагана от вас)от колеги с по-дълъг стаж от мен не се обиждам .И си намерете възпитанието,защото някъде сте си го изгубили.

    ОтговорИзтриване
  5. Абсолюно съм съгласен с идеята да се "клати Николай до събаряне", тъй че, който и да я е "изпратил" да се залепи за мене, ако въобще има някой такъв, съм му благодарен много, защото ми се оказва неоценима помощ в тая насока. Николай е абсолютно личностно недоразумение, такива като него в клира нямат място.

    Ако щеш не от Будапеща, от на майка си "пещата" пиши, но по-информиран няма да се покажеш, колкото си щеш намеци за лица и събития да направиш, даже не предполагаш и бегло коя е жената, с която съм споделил блога си и колко ми пука на мене (а вероятно и на нея) за оная бабешка забрадка, наречена църковен вестник или официален сайт.

    ОтговорИзтриване
  6. Господин Ангелов, понеже виждам че сте информиран човек и запознат с повечето тайни на висшия клир, искам да ви задам два въпроса. Първия е, ако вие сте избирател и се налага да избирате бъдещ патриарх измежду сегашния състав на светия синод, кого бихте избрали като вземете предвид че половината митрополити не отговарят на изискванията към този момент, а има и няколко доста възрастни и те биха се отказали. В случай че никой не ви допада, посочете все пак по-малкото зло. Втория въпрос е подобен, но вместо вашите предпочитания, направете една реалистична прогноза кой ще бъде избран за следващ патриарх. Мнозина смятат че Николай си е подсигурил поста овладявайки повечето митрополии, но към момента и той не отговаря на условието за възраст, а не е изключено патриарха който май не е в цветущо здраве, да вземе да оваканти поста преди Николай да е навършил 50г. И един допълнителен въпрос, който ми дойде току що, какво мислите за смъртта на митрополит Кирил ? Ако е убит, имате ли подозрения към някого ?

    ОтговорИзтриване
  7. Задавате, анонимнико, въпрос, който не ме вълнува особено (в първата си част), гледайки им лицата на тези, сред които ме каните да "посочвам патриарси", не бих не само избирал някого, но в затворена стая с ни един от тях не бих останал сам, особено ако тоя има подръка и достъп до остри предмети или огнестрелни оръжия.

    Лицата им (виждал съм ги на живо и отблизо общо) издават нисък интелект, на границата на човешкия (долната граница), животински импулси и страсти, а у когото се виждат някакви проблясъци на разум, то е в съчетание с подлост и коварство. От останалите живи стари митрополити единствен Ловчанският Гавриил излъчва някакво благородство и в чертите на лицето му и израза им се чете нормалност, но той е твърде рядко (даже май нивга) със собствено мнение уви. Друг, който ми допада, е Йосиф Американски, той обаче е твърде емоционален - дет' го срещнеш, все реве, орева три Континента. Не "соча" някой от двамата за патриарх, щото е и грозно - какъвто и да е Неофит, жив е още, а и никой не ме е "назначавал да посочвам патрици", просто казвам с кого от всичките бих останал в една стая насаме, като все пак уговарям, че ако е с Йосиф или Гавриил, бих влязал, но заставайки плътно до отворена врата, с останалите не бих пристъпил и прага на стята.

    Втората половина на въпроса ви - да, митр. Кирил беше убит. По всяка вероятност умъртвен още в митрополитската вила в апартамента си - ударен по главата с тъп предмет, сетне задушен с мека тъкън или възглавница, влачен до брега и хвърлен в морето на Траката, това е моя възстановка на събитията, въз основа официални данни от публични изявления на компетентни органи и експертизи, както и на разкази пред мене на попадия, пребивавала в нощта на убийството в същата вила. А хора с по-детайлна и богата информация от мене, като еп. Игнатий Карагьозов или отец Димитър Амбарев, вечна му памет и на него, посочиха недвусмислено като замесен в "проекта" по отсраняването му на дядо Кирил митр. Николай Пловдивски.

    ОтговорИзтриване
  8. П. П. След смъртта на Негово Светейшество Патриарх Максим Николай точно това се опита да направи чрез свои хора в Дирекция по вероизповеданията към Министерски съвет и "общественици" ("некои курви", както би казал Ицо Хазарта от "Ъпсурт") - да повдигнат инициатива за сваляне възрастовата граница за патриарх според Устава на БПЦ, та да може да се кандидатира Николайчо.

    В това му намерение го поразя дядо Кирил главно и според някои, вече цитирани хора в предния коментар, слушали самия Николай да крещи на Владиката побеснял и заплашващ по тоя повод, на митр. Кирил му коства това живота.

    ОтговорИзтриване