"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

05 април 2017

Горан Благоев il castrato (Как да се разправим с "новината" Фролов)

"Камени запечатану от иудей" (Възкресен тропар)
Горан, дето учи софийските магистри по богословие на журналистика, отново показа как един "лоялен на мафиотизираната църковна йерархия богослов", ако стане журналист, трябва да "обработва новините". Съвсем както при интервюто му с Епископ Игнатий Проватски, когато за кастрирания умствено публицист не бяха важни излаганите от Игнатий факти за симония и подкупи по време на избирането на Неофит за патриарх, така точно и сега Горан откри начина да подмине "двата реда" от писмата на Фролов, касаещи насилствената смърт на Митрополит Кирил впоследствие. Заяви, че трябвало да ги изговори Фролов, за да не бъде Горан съден за клевета, а не му остави шанс да ги изрече.

Да, Горан "новини умее да прави" за разлика от мене, а виждаме и че с новините знае как и да се "саморазправи". Точно както в случая с Игнатий, така и в случая с Фролов, "новината" на тоя нафукан некадърник всякога е не тяхната, на гостите му, ами "неговата новина". 


Да, новината на Горан с Игнатий бе не фактът, че митр. Николай по време на изборите подкупи определен брой митрополити, за да не допуснат дядо Кирил в изборната финална тройка, а после и определен брой участници в църковно-народния избирателен събор, за да гласуват за неговия Неофит от излъчените трима. Вие си мислите, може би, че за един публицист, който претендира за безпристрастност, както и за това, че има църковна съвест и съзнание, това би трябвало да е новината?! О, не! Бъркате, този човек, който днес обучава магистрите ни по теология как да правят "църковни новини в светски медии", имаше друга, своя, много по-важна новина. Новината в случая с Игнатий на Горан беше привързаността на Игнат към стария богослужебен календар и има ли той връзка, както и каква точно му е връзката, с основния пропагандатор на тоя календар в България - поп Божидар Главев.

Скъпи богослови, ученици на Горан, размислете добре. Вие сте примарно богослови, а секундарно журналисти нали?... Гле'й ме ти мене, к'ви думи знам, да си сера в устата... медена, извинявам се! И аз кат' Горан с неговото "одиозно", дето го научи от един свой гостенин професор и не спря да го повтаря дълго, с тая разлика, че "примарно и секундарно" ги знам отдавна, а от горановия възторг пред "одиозното" на Николай Михайлов се видя, че сега Горан чува за него... Та вие, колеги, сте първо богослови, а едва сетне журналисти, следователно журналистическият скандал за вас би трябвало да бъде "новината за симонията", а не "скандалът", че един български епископ има собствено богословско мнение, теологумен, който се споделя впрочем от почти 90% вярващи в Православната Икумена. Според мен. А според вас?

Така и сега за Горан скандалът с Фролов бе друг. Той е като покаяла се квартална нимфоманка, отдала се на морал и въздържание, щото е прескочила Шейсетака и вече никой не я ще, която крещи от свещен гняв всякога, щом чуе дума като "хуй" примерно, пак се извинявам, особено ако е "на руски". Горан се възмути и по време на целия си разговор с Фролов не спря да се възмущава от това "как така руснаците се опитвали да повлияят на избора за български патриарх". Как повлияли? Купували гласове ли, като наш Николайчо? Убивали несъгласни? Не, ами дали на своите симпатизиращи им в синода ни владици да разберат кого предпочитат за наш патриарх. Като това кого предпочитат в Москва не прави предпочитания непременно руски шпионин и проводник на московска политика, щото е факт, че Кирил беше очакван и предпочитан и от Атинската Архиепископия за български патриарх, каквито данни имам от човек близък на Архиепископ Йероним. В Сърбия също очакваха патриарх да е Кирил впрочем, каквито пък данни имам "от първа ръка". Но не, Горан е нашият нов Стефан Стамболов, петимен да избива русофили и тъй като няма законови механизми, ще ни трепе "виртуално", в медиен лов на руски вещици, даже посмъртно. 

А Горан домъкна и някакъв "протестантстващ", ужким православен богослов, който захвана заедно с него да се възмущава от инструментализацията на вярата, от неовизантизма на Фролов "по руски"... Тя е стара мечтата на ционистката масонска върхушка да отвее всеки мирис на християнска държавност и теокрация, но сега няма да се впускаме в тая тема. Първият, който е инструментализирал за нуждите на държавата християнството се нарича Константин, той е римски император и Църквата го е прибавила в лика на светците, както и го е нарекла Равноапостолен цар и "Велик", следващият, който това го е облякъл в идеологически постулати, пак е император и се нарича Теодосий, също прославен от Църквата като светец. 

Ще кажем друго, а именно, че от години един любим гост на Горан - проф. Калин Янакиев се мъчи да инструментализира вярата и църковността в полза на десняшките си евроатлантически и глобалистки мании, но това на Горан никога не е пречило, нито го е смущавало. Описаното се нарича лицемерие нали? Уж инструментализацията на вярата е страшна мерзост, пък накрая се оказва, че имало и добри инструментализатори - нашите инструментализатори. 

Ще кажем само още и че двамата с Калин тогава, при патриаршеския избор, целия си наличен ресурс впрегнаха, за да подпрат Николай и Неофит, за да обслужат мафиотската хунта в синода, но те, видите ли, грях нямат, докато русите са по-черни от дяволи, щото "подсказвали" кого желаят да видят като наш патриарх. 

...Но ние нека все пак да изпишем некоментираните и прескочени думи от Горан в писмата на Фролов, който буквално е написал: "В БПЦ има две групи русофили, едната от тях уби Кирил"... Според мене в групата на убийците не са точно русофили, ами са русняшки лумпениат и сбирщина престъпници-авантюристи, както друг руснак - Решетников ги нарича "съветофили", носталгисти по Съветския Сьюз т.е. Като съвсем не е изключена и украинска топла връзка. Да не забравяме, че вдъхновителят и външен организатор на Разкола в БПЦ от началото на 90-те беше именно украински олигарх и затова явно има защо да жали поканеният от Горан в предаването му от миналата седмица, учудващо добре информиран за събитията от 90-те години и Разкола ни, украински коментатор, че тогава е "победила московската партия в БПЦ", а не сепаратиският укро-фашизъм, ще добавя аз пък, като в резултат бандитската приватизация в държавата не засегна и БПЦ.

Виж още: Болгарский блогер утверждает, что митрополит Кирилл был убит

Няма коментари:

Публикуване на коментар