"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

12 юли 2017

Ебат ли се петлите взаимно? (Дядо Йоан Хуморист)


Имахме убийство преди 4 години на Траката, имахме сетне протести и компроматни войни, корупция, която на църковен език се нарича симония, после всички бяха доволни и краденето, което започна от Катедралата и което дядо Кирил се опита да пресече, се разрасна на всички нива в епархията, смениха се настоятелствата и фирмите, с които храмове и митрополия работят повсеместно, краде се от всички наред.

Но крадците се скараха. Един наигра всички и хитрите варненски "бизнесмени" с гагаузка вяра и гешефтарски манталитет, които се продаваха и откупваха ту от софиянци, ту от руснаци, накрая се оказаха изработени от един ямболия.

След като Юлиян Гендов, бившият епархийски съветник и варненски бизнесмен, с еврейско потекло впрочем и силно лоби зад гърба си, беше изхвърлен, заедно с Дидо Добрев от епархийския съвет, а сетне и от съсобственост с митрополията на църковния хотел, изведнъж се сети да разказва за прокурорката Цветана Гетова, разследвала случая с дядо Кирил. Изведнъж стана ясно и какво е "собственото разследване" на митр. Йоан, което тоя заяви, че ще прави още с влизането си във Варна, че това е точно една среща с Гетова, при която е получил по моя информация от нея протоколите от аутопсията, а в тоя момент са се изпарили и златните владишки ценности на Кирил, които са попаднали според запознати у Гетова.

Но за мене е интересен Гендов, жълтото еврейче с белите манастири, пръв приятел с Гетова преди 4 години, убеждавал наред, заедно с някои от роднините, че убийство нямало. Същият тогава използва сайта на вечно пияната и вулгарна мафиотска "поетеса" Веса Томова, за да "показват експертизата, твърдяща, че убийство няма".

Същата тая Веселина Томова, която първа публикува моите интервюта в Афера бг. с някои владишки близки приятели, заявили че има убийство, в момента, в който Гендов реши, че се е разбрал и договорил с Новата Владика, започнала да твърди по-късно, че всичко е нещастен случай, а сега отново показва "картата с убийството" и ще покаже от нея толкова, ще я показва дотогава, докато Гендов си "получи петте лева" пак.

Вие как мислите? Нямаме ли в момента шантаж, след 4 годишно крадене и чудовищно убийство? Аз щото мисля точно това.

* * *

- Петелът гони кокошките да ги ебе, - обяснявала Новата Владика на софра с варненски свещеници и други владици - но петел петелът също може да оноди!
- Как? - попитали вечно усмихващите се вежливо слугинчета в раса.
- Като намажем гъза на единия петел със свинска мас.

Това било шега, професионална, според Новата Владика, щото по думите му бил учил ветеринарство... А всъщност е не просто срамна и нелепа за мястото и компанията, тя е некомпетентна шега. Петелът хуй няма, ами едни жлези, отделящи оплодителна течност.

Е, ние петли не чукаме, ама пък знаем една игра, която като малки на село често играехме, като ни доскучае. Влизахме в курника и почвахме да ритаме петела, като при популярната игра на "21" или по-известна като "точки", само че, вместо с  футболна топка, с жив петел.  

Ямболските не ги знаем или Пловдивските, ама Карнобашките петли много хубаво подскачаха и кукуригаха до прегракване при тая интересна и измислена лично от мене детска игра.

2 коментара:

  1. Светльо, братле! Няколко пъти с теб сме кръстосвали шпаги по мускетарски в разни форуми! По лайковете ти съм преценил, че донякъде ме харесваш и уважаваш! Точно затова си позволявам да бъда безкрайно откровен... както подобава на в Христа братя... Отдавна пресоли манджата, братле! Може и голяма част от нещата, които пишеш да са истина! Това не зная и не ми е важно да го знам! Но, както и да е - не е лошо да се съобразяваме с Волята Божия - повечко да се молим и по-малко да крещим! Да си спомняме по-редовно за "Отче наш" в частта за прощението на длъжниците. Да си припомняме и що гонителят, отворил вечни очи след праха на света - Павел е казал по-сетне на Коринтяни за Любовта! За да не загубим в земните битки безсмъртните си души! Или сме загубили Вяра в Съдията на съдиите и искаме по собствена немощ да раздаваме Съд преди Него??? Той е Истината, а не ние! Каквото и да знаем е редно да го знаем по Християнски – с грижа и братска Любов… Иначе е лесно да разгониш с две-три клюки и най-верните, но тогава кому служиш… Помисли и прецени – умен мъж си! Дали ще публикуваш коментара ми или не - това оставям на твоята собствена съвест. С искрена в Христа - нашият вечен и общ Съдия обич!

    ОтговорИзтриване