"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

13 юли 2017

Еба ли Петльо вълците? (от Агафонов, през Гендов до +Йоан)

А ако на петела му хакнеш инжекционно тестостерон, може да оноди не само друг петел, а даже орел, вълк или мечок, без да е нужна и свинска мас...

* * *

Приключенията на Траката и хотелския комплекс, за който се слиза от автобуса на две спирки преди "Траката", на спирка "Александър Стамболийски", започват с "бизнесмена" Агафонов. За Агафонов се твърди, че е от ранга на хора като пловдивчаните Гергов и Манджуков, също така замесен в политиката, също сътрудник на бившата ДС, само че много по-хищен, брутален и безскрупулен от тях.

Агафонов се появява на вниманието на митр. Кирил горе-долу във времето, когато и митр. Николай се появява в синода, още като Знеполски епископ и успява да убеди Варненския и Великопреславски митрополит, че 18 декара църковна земя в областта "Траката" около Попската вила са изключително подходящи за строеж на църковен хотелски комплекс със спа-център. Митрополията продава на Агафонов земята на занижени цени, няколко дни по-късно Агафонов ипотекира земята в банка и изчезва с милиони "чисти пари" в джоба си. Близки на Кирил в тия среди после му обясняват, че Агафонов е бил насочен към тоя именно терен с обяснение от неназованите си приятелчета, че дядо Кирил от бизнес почти нищичко не разбира и е лесен за мамене. С този случа  впрочем дядо Кирил отключва диабета.

След Агафонов се явява фирма, която продължава строежите в комплекса край Траката, наречен "Света Ана", оставен от Агафонов до ниво "изкопни дейности", фирмата довежда нещата до "груб строеж". Последни там са бившите епархийски съветници и предприемачи Гендов и Добрев, които с митрополията дострояват и сами поемат обзавеждането на хотела. Уговорката е това обзавеждане да се приеме като вид "наем" от тяхна страна, а те за срок от време да експлоатират хотела в своя полза.

Митрополит Йоан изхвърля тия последни бизнес-ентусиасти, без да им даде и стотинка за довършителните работи и обзавеждането, което те правят частично или изцяло за своя сметка, щото така и не успяват да получат исканите от митрополията няколкостотин хиляди лева за целта още от времето на дядо Кирил, та през заместничеството на Амвросий Силистренски и до управлението на новоизбрания Йоан. А при последното си настоятелно искане на пари от Йоан, са отстранени като епархийски съветници, преди да бъдат изгонени и от хотела.

* * *

Това е причината за войната на Юлиян Гендов в момента с Варненския и Великопреславски митрополит, който е впрочем Варненски и Великопреславски митрополит точно толкоз, колкото съм аз македонски комита - прекарва времето си основно в София, а във Варна Новата Владика идва колкото да събере "парсата".

Най-вярното куче в епархията в момента на Йоан е поп Дончо Александров. Дончо събира непрестанно информация, с която държи Йоан в течение с всички интриги и събития в епархията, кодоши събратята си и интригантсва в своя полза. Каква е причината Дончо да презре старите си приятелства с Гендов и Добрев, така благородно помагащите преди време на попадията му "женска йога", предизвикателно облечена като магистрална жрица, да се чувства художничка със собствена галерия в центъра на града, ние не знаем... Няма да държим керез - те в храм "Свети Атанасий" до един се художници, музиканти, поети... Вие бихте рекли парвенюта, ако ги видите, ама вие сте простаци "без собствени галерии", затова аз няма да се съглася с вас.

* * *

Що за човек е поп Дончо Александров, а попадията му йога ли е или художничка, в момента няма значение. Важен е в момента моят виц, който идеално илюстрира отношението ми към терзанията на Юлиян Гендов:
"Среднощен купон в жилищен блок и на вратата на шумния апартамент се звъни: - Кой е? - питат отвътре. - Полиция - гласи отговорът. - Ама ние не сме викали полиция, ние си извикахме курви по телефона! - Не сте се обаждали при нас вие, а комшиите ви... - А-а, вас който ви е викал, той да ви ебе!!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар