"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

05 юли 2017

Гледай ти!! (Новата Владика и тестостеронните инжекции)


Крещенето на Новата Варненска Владика, колкото и да ми е неприятно да си го призная, нямало май връзка с неяденето и отвращението му от пилешко месо, както писах ТУК, яд ме е, щото тази версия искрено ме забавляваше поради... лични причини... Варненска и Великопреславска митрополия от едно тихо и спокойно място в сенчестата част зад Катедралата, е станала "място за крясъци", заради ежемесечните тестостеронни инжекции, налагащи се поради тежката форма на диабет, от който светиня му страда.

Ефектът от тестостерона е поразителен, непосредствено след приема митрополитът се заключвал в стаята си и буквално беснеел, по разказа на очевидци, зениците му се разширявали до крайност. Честите му избухвания в периода след приема на тестостерона са докато отмине действието му.

Не е изключено рядката му поява из храмовете на епархията да се дължи именно на притеснението му да се появява пред хора в такива състояния. Злоезични люде могат да запитат защо тогава на този монах "му се е ревнало" - заревнувал е да бъде епископ, което според уверението на св. ап. Павел е "добра ревност" инак. Те биха казали, че епископът, пак според Блажения Павел, трябва да се ползва с "добро име сред външните", да е всякога благ, приветлив, кротък, биха се позовали на канони, според които като "икона на Христос" православният епископ (а и всеки свещеник), не бива да е външно увреден, осакатен, подобно и на старозаветните свещеници, камоли психически нестабилен, без значение каква е причината. На таквиз баче „диваци”, ние ще кажем, че за склонни към разкол, щото се позовават и държат на исторически или конюнктурно остарели канони, правила и норми, че са фанатици и мракобесници, че след като светлото ново време ни "облагодати" с възможността да се причастяваме от хляб, преломяван от ръце на педофили и содомити всякакви и вино, наливано в Потира от ръце на углавни престъпници, к’во толкова ни пречи туй, че „някой си крещи по всички”?!...


Пък и по-добре все пак да крещим от медицински нужен тестостерон, отколкото от кокаин с амфетамини, като „светиня му” +Кольо Кукуто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар