"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

05 юли 2017

Дедо +Игнате, леко с нашия бъдещ гастрален пръстен!


Пресни-пресни днес долитат новините от Плевенска митрополия, ако това нещо, начело с онова "нещо" там, може да се нарече "митрополия".

- Марино ма, - виел направо +Игнатито пред секретарката си - кой ми окепазани името ма!!!?? - "окепазани" вероятно иде от "окепази", но Игнатито е родом все пак от Чирпан - дай да проследим компютъра ма, да го разберем кой е!!!

Бедничкият, мина времето на неговите методи в подслушването - край реката в храсталаците, та сега е в шок и ужас с тая нова технология "компютър", представя си горкичкият вероятно, че компютърът е нещо, което ходи и подслушва, като него навремето по деретата, та подлежи на проследяване... Но дори да му дадат ай-пи адреса, някак-си да го намерят, ще се обърка на цифрите, ще почне да ги брои "по петорки, по десеторки", както разказват, че брои парите си, а ако включи и математика в сметките, ще се обърка хептен, както при някакви църковни избори, на които гласно недоразумявал: "Как така тринейсятица е повече от петнайсятица?!" Нарочно запазвам автентичния му изговор с цел колорит.

Усетил се +Игнатий по прякор Ебляка обаче навреме, интуицията явно му е подсказала, в съдействие с едного от поповете му вероятно, който му рекъл, че съм от Варна, светнало му, че да се следи компютър е ненадеждна работа и веднага затършувал за телефонния номер на Варненския митрополит.

Не се е разбрало какво крещи по телефона, затворен зад съседната врата, обаче наистина много крещял... Аз обаче имам една молба, надявам се да му я предадат, ако в Плевен продължават да ме четат. Много му се моля на +Игнатито да не тревожи Новата Владика при нас, каквато ще да е, наша си е Берта! 

Берта ли казах?! Каква Берта?! Коя Берта?! Да не би да е Дебелата Берта?! Но Дебелата Берта е име на германско оръдие от Първата световна война, тъй че туй е някаква безмислица следователно, счуло ви се е и ви се е привидяло, няма нийде никаква такава Берта, освен във някой военен музей, може би!... 

Но нека Игнатито значи не ни тревожи и безпокои, щото на светиня му дядо ни му предстои през август-месец тая година поставянето на гастрален пръстен в турска клиника. Този гастрален пръстен служи за принудително отслабване, тъй че, оттам-насетне, ако щеш не цяло агне, ами теле печено изяж, ако ще не Юлия Дебелата, ами Милена и поп Сватята от Аспарухово глътни заедно с все Велико и Мартин Димитрови даже, все ще си слабичък като... леля +Николай от Пловдив.

Няма коментари:

Публикуване на коментар