"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

12 август 2017

Сакралният некрофил митр. Антоний подписва гробове

















Митрополит Антоний - Централно и Средно-европейски митрополит на българската емиграция, издига в Рилския манастир паметник на гроба на предшественика си митр. Симеон, на който не пропуска да се "подпише"...  Да се подпишеш върху чужд надгробен паметник Вие ми кажете за какво психическо заболяване е признак в случая със селянчето от село Мъглиж, чийто произход е в дълбока тайна за всички, освен за мен - почти всички други смятат, че е от Стара Загора... Аз не съм специалист и затова не мога да поставям никому диагнози, но ако има сред вас истински специалисти, кажете ми на какво заболяване е симптом това, което Живко Киров Михалев прави.

Мечтата на митр. Николай, според наши общи добри познати, е да запише "името си със златни букви в историческите хроники", подобна впрочем на тази на Вселенски Патриарх Вартоломей. Мечтата на номиналната патрика Неофит е "докато има БПЦ, името му да се поменава при Великия Вход на Божествената Света Литургия". Ние бихме могли да цитираме съвсем уместно по въпроса жаргонната българска поговорка - "Имената на глупците висят по стените", но повече ни блазни в случая сериозният въпрос - как така няма да поменаваме на Великия Вход отдавна вече името на Светия ни Патриарх Евтимий Търновски например, а на Неофит ще го правим "до откат", според фантазиите му.

Но на Николай и на Неофит, колкото и да е гротескна мечтата, а и изпълнението й, все пак в нея има нещо "човешко", за бесовщината на Живко Манекена - митр. Антоний намерете определението и диагнозата вие, моля.

* * *

П. П.: Живко, идиот ненормален, колкото жената на полковника е подполковник, толкова и ти ще се сподобиш постфактум с епископско достойнство, каквото при хиротонията си си нямал в действителност, ако щеш се подпиши и на Луната "от името на старите владици" не с мастило и боя, ами с хуя си.

2 коментара:

  1. Митрополит Антоний носи светлина на вярващите, защо изобщо са нужни подобни недействителни драсканици.
    Подобни фикции предизвикват съжаление в читателите, жалко.

    ОтговорИзтриване
  2. Хахах, носил светлина, е да носи, ама светлина от дрънкулките и коронките си, иначе е психо и е Кончита вурст на БПЦ. От всички църкви му се смеят

    ОтговорИзтриване