"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

16 август 2017

+ Ники Хитро-Тъпото и кошовете, които +Живко плете с хуй

"...насън ме души / площадният кървав двубой / на твои герои, / платени със чужди пари" (Никола Йонков Вапцаров, "Родина")
Докато сбирщината от закоравели престъпници и цинични религиозни атеисти, които по инерция продължаваме да наричаме "свети" синод на БПЦ-БП, мисли че +Живко Манекенът е "нейното секс-острие", че е човекът, който я с онова отпред, я с другото отзад, събира за тях щедри дарения със секса си с "много богатите", тоя плете не само техните кошници, но и своята, тъче не само на техния стан, но главно на своя.

В списъка със завоевания на Живко отдавна не е само Ир. Кр., там са вече и Ир. Бок., там са Кристал. Георгиева., там е и, ха познайте кой - Кр - ян Виген - н, Изобщо +Живко въцъркови и "облагодати", Боже прости ми, цялата стара едра социалистическа номенклатура по единствения познат нему начин: навърза я в редица на мъглижкия си... свиневръз и колкото и да му се молят и да го зоват неговите Берлински епархиоти, той скоро няма да се появи при тях, щото има "работа". A ако "надене" на "коневръза" и Бойко Б., чак тогава работата му ще е докрай свършена и може да намине през епархията си, за да се появи за час на някоя от инициативите, в които неговите пасоми отчаяно се опитват да го привлекат.

* * *

През това време неговият истински откривател и продуцент, препоръчал го навремето на вниманието на митр. Николай и на 300 флейти свирил, ако ме разбирате какво искам да кажа, в спартанската битка по атинянски за Живко, беше си разглобил гардероба и само чакаше знак +Живко да се сети за реалния си благодетел и да го извика за митрополит на Стара Загора - еп. Сионий Велички по прякор +Кака Сиси, нине здравствующий игумен на Троянския манастир.

Ала +Живко не позова кака си Сиси, докато беше митрополит-организатор на изборите в Стара Загора, ами +Живко повика за митрополит +Киприaн Азиса тaм. Защо? Защото Сионий има заложби на "играч", който е много компроментиран, но и заедно с това все още може да разчита на приятелства и симпатии. А Живко е селянче от Мъглиж, Киприян е изоставено ромско дете от социален дом, пък Сионий има претенции и самочувствие на кореняк-софиянец, жител на кв. "Лозенец" и син на изключително богати родители от златарския бизнес. И +Живко предпочете да е благодетел на Киприaн, защото добре знае, че Киприан ще му бъде вечно благодарен, бидейки неспособен, а и нежелаещ, да прави нищо друго, освен да имитира диригенстване в разни оркестри и да качва записите си в youtube.com. Пък Сионий е способен да изненадва, щото е истински софийски "див тарикат".


* * *

Бялото патриаршеско було след Неофит, който по разкази на обличащите го за богослужение иподякони в хр. "Свети Александър Невски", е толкова болен, че изглежда и се държи като несмазана закачалка, което було Николай твърде издалеко и отколе подготвяше за себе си в своя църковен "шах-мат", се отдалечава все повече и по-сигурно от главата му на Николай Севастиянов (Стоименов). 

В "църквата" на Делян Пеевски, който има свой "Булгартабак", свои медии, свои владици "по майчина линия" и какво ли още не, възжелал да получи и собствен синод, митр. Николай вече не е галеник и фаворит, ами е такъв митр. Живко Манекенът. Николай иска да го запомним и като идеалист, затова в очите и плановете на старата партийна олигархия, днешен бизнес-елит, той е вече "бита карта", а селянчето от Мъглиж Живко не иска друго, освен швейцарски хотелски сюити, които ще му се дадат срещу имотите на БПЦ. Последното разбраха добре и мнозина от новите митрополити в БПЦ - варненският, русенският, старозагорският... Разбра го и Деса Пулиева даже, която според някои слухове се върти вече не около "вечната си любов" Николай, а именно край +Живко дьо Мъглиж... Само Григорий Врачански и Серафим Неврокопски нищо не щат да знаят - те са "духовни чада" на митр. Натанаил, на които "братът" на Натанаил проф. Иван Димитров Желев обеща, че един ден ще "командват БПЦ", тъй че ще чакат "своето", никога недочаквайки го и ще следят за комплименти за себе си в Двери бг.

П. П. +Живко, много съм зле с парите бе, срещу 10 000 евро (Нали имаш банковата ми сметка в Райфайзенбанк?!), предай на клана Пеевски, че ще ти дам да ми подържиш за 5 минути оная работа, след което сетне ще можеш да се хвалиш на всички, че си "галил овчарското куче на дядо Кирил".

Няма коментари:

Публикуване на коментар