"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

06 август 2017

Facebook на колела (Голямата Старозагорска разходка)

"Златно жито зрее, прост народ живее" (Йордан Йовков)
Не, не спи, дори не дреме Госпожа Наташа (Войкина), тя истинска чета събра и поведе от цяла България към Стара Загора след побегналия й от Враца митр. Киприян, чета от попове и даже попадии, цяла лития направо организира през facebook, но вместо с хоругви, с оная работа на Наташа напреде, прости ми, Боже мили! С влакове, с автобуси, с леки автомобили, някои с поморийски мидени черупки по подметките, други със следи от буци северняшки чернозем стъпиха в Стара Загора и всички с едно име на уста, името на митр. Киприян и думите: "Изпраща ни Наташа Войкина, дядо Киприяне!"

А Киприян не знаел, не очаквал... 

В преследването на любимия си митр. Николай леля Руми Демирева в Пловдив поведе рота с журналисти, начело с Евелина Здравкова - действителната й подстрекателка за любовната афера с +Николай, а не аз, както бяха убедени докрая отец Димитър Амбарев, Бог да го прости, мама Надка и няколко приятели...

- Да, да, братко, - съгласяваше се ужким, но само привидно явно Амбарев, докато отричах, че имам пръст в историята с леля Руми - ама сега, ако изнамериш и някой педераст да започне да му се обяснява из медиите в любов на Николайчо и да го преследва, още по-добре ще сториш...
- Ама, отче мили, не съм аз режисьор на драмата с Румяна!!
- Да, братко, да, да... И все пак помисли не можем ли отнейде да намерим сега пък някой травестит за същата цел?!...

В преследването на митр. Киприян Наташа обаче заложи на сигурно, вдигна в любовното преследване цялата БПЦ. Успя да ги излъже тъй хубаво, че тия станаха от компютрите си, с които се бяха сраснали, излязоха offline от facebook и подпалиха кой каквото има - един коли, други чехли към Стара Загора. Наташа успяла да ги убеди, че тя му е най-близката на +Киприян, че тя го пере, глади му расата и ризите, че му готви манджата в Стара Загора даже и по нейната препоръка тутакси ще ги приеме с целите им семейства за свещеници в своята епархия.

Като пристигнали там обаче, +Киприян мигал на парцали и само зъбите му бели светили в сумрака, но не заради характерната циганска усмивка, а защото бил зяпнал от учудване при тяхното появяване и обяснения.

Моят единствен въпрос е дали Наташа и от тях е взела пари за "услугата"?

А екскурзиантите поздравявам със следната песен:



източници:
N-ска и Бург. Духовни околии

2 коментара:

  1. Всички тези драсканици,пикантерии,жълтини,театрални постановки,лъжи и други глупости са с цел да се злепостави Негово Високопреосвещнство Пловдивския митрополит Николай. Виждала съм на живо митрополит Николай Пловдивски-за мене той е свестен,добър,благочестив,вярващ и ревностен владика. Миряните го обичат,пловдивските църкви са пълни с богомолен народ,свещениците го уважават-това е доказателството,че дядо Николай Пловдивски наистина е заслужил да бъде митрополит и духовен водач. Пиша това,защото не съм негова почитателка,а съм една обикновена мирянка. Дядо Николай прави много добрини за Пловдив,както и за Пловдивската митрополия. Добрите му плодове от неговия труд са на лице ,и това се вижда от миряните.

    ОтговорИзтриване
  2. О, вие сте една от 60-те, дето са навсякъде с митр. Николай, че да изглеждат храмовете му пълни по снимките, когато служи. Поздравете останалите 59 - 20, на щат, 20 в раса и 20 влюбени в него откачалки!

    ОтговорИзтриване