"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

09 октомври 2017

В Пловдив унищожават плочите на гръцки ктитори


Верен докрай е Пловдивската Владика на семейните си традиции... Последните му "епохални" дела в Пловдивска епархия успяват да предизвикат стихийно възмущение в клира и цялото църковно изпълнение на съседната Еладската Православна Църква, но на него не му пука... Съвсем както не им пукаше на приятелите на татко му от висшия ешалон на ДС, сменейки имената на българите от турски етнически произход, та и на целите им родове.

В Пловдивска епархия масово се махат от храмовете плочите с гръцки надписи и с имената на построилите ги гръцки дарители, защото в Пловдив, както и във Варна, повечето православни храмове са строени и плащани именно от гърци. Това задраскване и пренаписване на историята, без чест и свян пред истини и човеци - живи и мъртви, е съвсем характерно за възцарилата се в България след 9 септември 1945 г. червена банда "мандраджийски обирници" и ново-партизани, станали такива чак при вида на Червената Армия зад Дунава, която с течение на времето се превърна в червена буржоазия, а след 10 ноември 1989 г. и в червена "модерно лява" олигархия.

Предлагам на Николай сега на мястото на изтръгнатите плочи с имената на истинските ктитори да започне да слага плочи с имената на "продуцентите си" - на всички модерно червени масони като Манджуков, Гергов, Диневи, Пеевски...

Няма коментари:

Публикуване на коментар