"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

14 януари 2018

Добрият войн Руси (Авторът) и Зографската секта












Честито, с пострижението за послушник там (а ние не се съмняваме, че той бързо ще напредне в "духовната кариера") на Руси Ст. Русев - нине и присно, и вовеки веков надяваме се монах Калистрат, а не "от ден, та до пладне" женен (и развел се) свещеник, както вече му се е случвало, настъпва нова епоха за българската секта "Зографски манастир на Атон".

Зографци имаха нужда от "добър войн", каквото е значението на новото му име на Руси - Калистрат. Щото заедно с това, че зографци са в конфликт с всички - и с българските църковни власти, макар манастира да се зове славянобългарски, и с Вселенската Патриаршия под чиято власт канонически се намират, Зограф е в полезрението и интереса пак на всички, защото имотите на ефорията са неизброими и са из цяла България, както и дарителите-българи не се скъпят за Зограф - нито частните лица, нито правителствените и неправителствени организации.

В една толкова усложнена ситуация секта "Зограф" има нужда точно от добър войн като Калистрат. Руси Ст. Русев по цял ден и нощ пишеше воювайки, Руси не може да спре да пише, затова едва ли и в качеството си на Калистрат ще спре писането. Когато Руси не пише "статии и книги", че даже и театрални пиеси, Руси пише из различни форуми, без да си скъпи силите и в местата за коментиране под електронните публикации на жълтите издания, именувайки се "Авторът". Затова оттук-насетне ние ще го наричаме Калистрат Авторът.

Баш такъв им трябваше на групата гурувци-монаси, дето или налитат единни като рояк оси върху мечка на папата, на Вселенския патриарх, на Ванга или на шмеманистите-модернисти, или пак като рояк оси, обаче обезумели, налитат един връз друг, както когато роякът отлъчи йером. Василий Венков отсред редовете си и го изяде.

Църковната мисъл на Руси Калистрат - Авторът, която ние в никакъв случай не можем да наречем богословска и с много уговорки наричаме въобще църковна, се характеризира с конспиративни уклони и с крайна идеологизация по темите си. Масони и юдеи ционисти са в строен и последователен заговор срещу всичко свято и праведно, което за Руси се събира почти безостатъчно в българската Църква и даже се е овъплотило в лицето на митр. Николай Пловдивски, с когото Руси е дупе и гащи (а вярваме, че ако трябва, ще бъде за него и дупе без гащи) още от времето му на Знеполски епископ в Софийска епархия. Не, няма явление или събитие в публичното пространство, особено в медиите, към които като всеки графоман Руси храни маниакална слабост, което да не иде из една от тия две посоки според наш Русан. Или юдомасоните се опитват да дискредитират БПЦ (и преди всичко Николай) и с най-дребната новина, едва ли не и с прогнозата за времето по БНТ, или "добрите и здрави сили срещу-антихристови" в лицето на Руси и поповете му разобличават и громят подлите им опити.

В мисловния свят на Руси няма нищо сиво, камоли па шаренко. Там всичко е или снежно-бяло, или черно, та катранено. Но, о, какъв парадокс! Тогава, когато трябва да назове поименно враговете на истината (си), Руси обикновено говори за "кохорти платени журналисти", за неназовани дребни депутати, за "врагове на вярата в расо" понякога даже, но пак повтаряме и даже третим - без имена. С имена при него са само добрите - членовете на светия синод поименно и после всички църковни синодни и епархиални институции титуларно. Защото Руси освен шантав, е и ужасно страхлив, в което му иде на помощ изненадваща хитрост, а това ни кара да допуснем, че Руси не е луд, ами великолепно се прави на луд, той просто добре спекулира с нашата лудост.

* * *

Един-единствен човек Добрият Войн Руси (нине Калистрат) поименно и лично нападна и това беше Пламен Евгениев Сивов около 2007 г., а аз бях пряк свидетел на тоя цирк. Пацо само веднъж му скръцна със зъби в обичайния си стил: "Я да млъкваш, за да не кажа на всички колко пари съм ти дал!" и Руси се "насра". Мислейки ме за извънредно близък с Пламен, а аз наистина бях, но не извънредно, а относително, реши да му изпраща по мен "гъзоблизки", пък аз, нали съм си нехранимайко, вместо извиненията и оправданията на Руси, палих "от негово име" на Пламен допълнително фитилите - сеир да става.

* * *

В изявлението си игумена на Зограф дядо Амвросий, дето не знае какво има в собствената му келия, щото през ден е в Пловдив при Николай, камоли колко и къде са монасите му, даде тона. Рече, че някакви (неназовани, разбира се) зли сили са повели велика война със Зограф и на това се дължат проблемите на манастира ни на Атон, които в обичайния за тая нова църковно-мутренска апологетика маниер се охарактеризират като фалшиви проблеми, като кьор-фишеци и инсинуации. Тонът е даден, сега е ред на Руси Калистратът да изпее цялата ода, че даже епопея на лудата си обичайна клерикало-дицея.

Ще последват обичайните скандали и циркове, на които ще станем свидетели всички и докато се смайваме от висотите, до които може да стигне налудното кресчендо на апологетите, ще установим, че митроносните кукловоди, заедно с престъпната олигархия, вкопчила се в БПЦ, за пореден път ще ограбят нещо до шушка и след шушката.

1 коментар:

  1. Висарион е масон.В германския манастир е пълно с джипове и мутри негови чеда.Иподякона единия е бизнесмен с мерцедес другия е мутра бивш(спортист) кечист.Имат доносници в софийска пловдивска,сливенска митрополиа.Ако сутринта някой ти се скара в трамвай ще го намекне на проповедта за да се направи на пророк прозорливец.Там в герман са истински масони.Нямат християнски,еврейски нито монашески задължения към някой бог от някоя книга нито манастира или устав.Добротолюбие Лествица Отечник ги няма.

    ОтговорИзтриване