"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

27 януари 2018

Чекиджиите (Отговор за моя Изповедник)


в реплика към приятел-переводчик на "Излишните хора"

Говорим си онзи ден с първия ми православен изповедник-свещеник, който ми стана отново такъв, щото вече никой поп не ще да ме изповядва... Що ли?!

Вика ми: "Затлачи се нашата мисия по реавангелизация на българите и сам не знам защо..." Не му отговорих, щото трябваше да помисля. И помислих.

Каквито рибарите, мисля си, такава и рибата: "Риба, ама... цаца".

Пумите по енориите:
Жени на по 40 години (плюс-минус), отчаяли се, че ще останат девствени, затова и дошли по храмовете, петимни за млади мъже. Изпонаебаха се, особено там, където енорийската дейност е свързана с "обгрижване" на мъже с психически проблеми и антисоциално поведение. Тези жени за семейство не стават (нито "мъжете им"), тези жени са влюбени в поповете и мечтата им е да вържат някой млад мъж за сливата си, след което да посадят сливата си в попски двор. Наебаха се с попски благослов, ожениха се пак с попски благослов, разведоха се пак с благослов. И накрая константа в цялото уравнение се оказа всъщност... попът.

Семействата на куците петли:
Друга група са семействата, намерили по енориите начин да продължат да са семейства чрез попска патерица. Жени и мъже, които не са в състояние да решават проблемите си сами, семейства, в които съпругата не е жена, а съпругът не е мъж, затова им трябва парасъпруг в лицето на попа, който регулира техните взаимоотношения, включително до въпроса със секса през пости или фелациото.

Лидерите мухльовци:
Пристигнали и започнали да преекспонират своята значимост с пресилени или измислени направо истории за връзки и уважение към тях отстрана на разни реални или мними църковни величия, успяха някак-си да се оженят, както казва моят мъдър приятел Иподяконът Велико, за да видят путка. Видяха я, изкъртиха я и си народиха деца. Така от социопати, които наживо мънкат и се почесват покашлювайки се, станаха Капитани в една измислена от тях (и за тях) социална среда и Командири на цели батареи с идиоти във... facebook предимно, зад семейни ценности и съпружеска успешност криещи често невероятно гнусни пороци, алкохолизъм и инцидентна хомосексуалност.

* * *

Ето, това е отговорът ми за моя изповедник: Заради личните си комплекси и мераци на "терапевти" напълнихте храмовете с "всякая сволоч". 

Та как нормален човек да се задържи, след като ви навести?!

2 коментара:

  1. Ама и тебе добре са те описали. "И ето, пред нас е напълняващ и оплешивяващ мъж, който никога не е водил дете на детска градина, никога не е помагал за домашните му, но" - за тебе е дотук. Макар че ти дебел и плешив си от майчина люлка. (Разкажи ни пак за вазелина! Сериозните ти напъни никой не ги чете.)

    ОтговорИзтриване
  2. Водил съм на детска градина (и люлки) сестрите си... Но си прав, че и тогава бях плешив.

    ОтговорИзтриване