"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

04 февруари 2018

Реквием за Добрия Епископ (нине владика, присно патрика)


"...даже някой от тях да умре,
ще остане във стола си здраво,

седнал сякаш ще свърши светът,
но не ще се поклати навеки,
сто води, ако ще да текат,
ако ще и да падат комети..."

(автоцитат от "Женски песни", из "Последна Женска песен")

Българската Православна Църква окончателно "отиде курбан" - стана жертва на фиксацията на Пловдивската мутра "митрополит" да стане патриарх. И по всяка вероятност той патриарх ще стане, ако изобщо надживее Неофит, предвид навиците си и начина си на живот - дрога, пиене и разврат.

Но и да стане някога патриарх Николай, той ще е не по-малко "номинален" от сегашната "патрика", когото той си въобразяваше, че след като го е издигнал за патрика, го държи на къс синджир. Но страхът от Николай накара Неофит, който със сигурност добре помни николайчовото възклицание в синода след убийството на дядо Кирил: "Вече си имам собствен синод!" да си потърси други "приятели". И така, евентуалният бъдещ патриарх Николайчо ще се облече в "бяло" може би, но ще бъде стегнат по-силно и от Неофит с обръча "митрополити" Григорий Врачански, Серафим Неврокопски и Даниил Видински - духовни отроци на покойния митр. Натанаил, възрастени от него - Папа и Кръстник на македонската Пиринска църковна мафия, а коронясани с митри от приятеля му Иван Желев.

А македонските престъпничета не си играят. Това не са паркетни мутри като поповете на Николай в Пловдив, нито софийски "дизове и тарикати" като софийските топ-свещеници или сливенските агресивни, но и плашливи цигани в расо. В Пиринско още им държи влага и им имат страха на водените от Натанаиловите отроци "ударни групи" от садисти и убийци покрай битките около Разкола.

Та Николай се усети как ще даде "кон за кокошка", вероятно щото за няколко дни поне е спрял с наркотиците, видя в какъв курт-капан се вмъкна и сега гласува против признаването в синода на епархийския избор на Видин, организира от дистанция протестите срещу него. Но е късно. Този, който започна битката срещу ченгеджийско-мутренското диригентство в БПЦ още като Софийски викариен епископ на Патриарх Максим, заради което го подкрепях тогава и аз, подкрепян и от Максим, и от Владиката, на чието убийство после се зарадва, но който и стана подобен на враговете си, ползвайки техните методи, дали сега ще продаде всичко за "един бял чаршаф" - бялото патриаршеско було?... А този чаршаф няма и да е вече съвсем бял, щото на Севастиянов - "блудния син на българската БПЦ-мафия", ще му откъснат окончателно цветенцето (или разбият касичката, ако предпочитате, разбирайки какво имам предвид), слагайки му чрашафа на главата... 

Е, ако сме живи и здрави, поне ще пием "блага ракия".

1 коментар:

  1. Кой е повече мутра Николай от Пловдиска Митрополия до света Марина дето и на дискотека не излиза или Дани американеца истински гангстер с опит от америка.Който при сбогуване с дедо Йосиф ставаше американски бос.Кой иначе щеше иначе да се качи на ню йорксия престол освен Дани.Ники чалгомански беше Никой пред Тони и Дани до днес.А той гласува за Герасим за да го спаси от видин и запази в америкаа.

    ОтговорИзтриване