"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

13 май 2018

За престъпната "публицистика" на Двери бг.




Лъжи и откровени фалшификати тиражират от Двери бг. най-вероятно с ясното съзнание, че правят точно това.

В сайта им днес е показан "полицейски портокол" от полицейския пост в Зографския манастир - на един хвърчащ лист от името на гръцката полиция е описана версията за събитията от бандата на Руси Ст. Русев, които вероятно са и изпратили на Двери ксерокс-копие, подобно както и на Националната телевизия.

Портокол полицаят би трябвало да пише, според документа за самоличност, а имената на Никанор би трябвало да са преписани от там. Имената на Христо Христов Мишков обаче са сбъркани по начина на изписване на латиница - и в малкото име, и при фамилията. За това гарантирам лично, защото съм виждал този документ преди време съвсем случайно. Истинското изписване е доста особено и е по английски езиков стандарт. Нещо повече - от грешката се вижда, че ги е изписал не грък, а българин - използвал е латиницата транскрибирайки директно от български на английски.

Нашите стожери на хубавото богословие, правилния правопис и добрия вкус се оказаха най-обикновени мошеници отново и отново...

17 коментара:

  1. Сигурен ли си в това, което си написал?

    ОтговорИзтриване
  2. Абсолютно, с очите си съм виждал и чел имената на личната карта на отец Никанор, направи ми впечатление начинът на изписване още тогава. Таз бележка0гъзобръска не е писана от гръцки полицай!

    ОтговорИзтриване
  3. Хм...Тази бележка наистина е странна, всеки би могъл да я скалъпи. Нямаме никакво основание да вярваме на тази анонимна драсканица.

    ОтговорИзтриване
  4. Иска се пълем идиотизъм да повярваш, че полицейското управление ще предостави портокол с лични данни, включително ЕГН, за да се разшространява в медии.

    ОтговорИзтриване
  5. не мога да повярвам, че в съвременна Гърция и то в полицията такъв протокол ще се пише ръкописно, а не на компютър. А и е верен довода на писалия по-горе - да се предоставя протокол, което е конфиденциална информация е абсурдно. Според мен е фалшификат.

    ОтговорИзтриване
  6. Това, както е видно от дописката в Двери, не е протокол, съставен за извършено престъпление или констативен такъв, защото тогава трябва да се подпише и лицето, което е упоменато в протокола. Това е ръкописна извадка от дежурната книга на полицейския пост. Нали това го пише в Двери. Името, с което Никанор е упоменат, не е по лична карта, а по сведение от манастира с искането за неговото изгонване. Безумие е някой от Зограф да фалшифицира протокол на местната полиция, защото за това се лежи в затвора, а гръцкото правосъдие не се шегува.

    ОтговорИзтриване
  7. Три имена и ЕГН се вписват по лична карта, даже да са от присъствената книга преписани, там вписванията също са по лична карта, както и мене вписаха, когато пристигнах в първия манастир - отговорникът монах именно личната ми карта поиска и по нея писа. Във втория манастир пак по лична карта ме провери местният полицай, преписвайки данните...

    А мислите ли, че гръцките власти следат един интригантски сайт и бг-медиите с малка гледаемост? Скандал може да предизвика само предаване по БНТ или съобщение в официалния сайт на Патриаршията ни.

    ОтговорИзтриване
  8. Светославе, защо не питаш Благородна, дали в Гърция има такова нещо като ЕГН? Така ще разбереш, че пишеш пълни глупости за едното шише водка, разбираш ли. Имаш ли представа дали в Гърция има аналог на българския Закон за защита на личните данни и от с какво съдържание може да е той?

    ОтговорИзтриване
  9. Гръцки не разбирам, предположих, че това gen след името, което успях да го разчета като "роден", е някакъв аналог на ЕГН, това не променя факта, че имената са сбъркани. И пия крушова ракия.

    ОтговорИзтриване
  10. Склонен съм, обаче, да вярвам, че е изгонен от Зограф. Затова ми трябват други доказателства, че не е вярно това изгонване.

    ОтговорИзтриване
  11. Бре, Светославе, бре главо, виж, че и Никанор вече призна, че е изгонен: https://dveri.bg/ux8da! Той няма начинпнакрая да не признае, че са го изгонили, но ще кара на час по лъжичка докато му минат опашатите лъжи. Името му не е сбъркано! Транскрибирано е на английски, за да звучи близо до оригинала. Как ще напишат "Мишков" на гръцки, бре? - "Мисков"! Те нямат "ш"! Никъде не се казва, че това са му данните по лична карта, а и защо да бъдат? Щото твоя спонсор и поръчител на клевети иска, така ли? Я, по добре си седни на окончанието и направи списък на всички лъжи, които си написал! Ако можеш да си ги спомниш, разбира се. Че не са една и две... хиляди.

    ОтговорИзтриване
  12. На английски в личната карта на Никанор имената са изписани по съвсем друг начин, а в доклада са изписани на английски плюс нещо, което ако не е ЕГН, е номер на лична карта.

    ОтговорИзтриване
  13. Значи имало доклад? А преди нямаше, всичко било измислено. Нещото в "доклада" е датата на раждане на Христо Мишков. Добре е да потренирате потапяне в горещ катран, че очевидно покаяние няма да има, ще се лъже и увърта до последно. Мизерия!

    ОтговорИзтриване
  14. Значи имаме три имена (две сбъркани) и дата за раждане? Някой е направил скандал и после е намесил полицията, обаче доклад няма истински, затова е написал неграмотно "доклад".

    ОтговорИзтриване
  15. Как си въобразявате, че ще ме приеме за послушник Никанор, след като съм описал групата му като секта "с пари", а в лична кореспонденция даже съм го заплашвал с медиен скандал, ако някой посегне на йером. Рафаил в Кладница?!!

    ОтговорИзтриване
  16. Много просто, мислиш се за голям играч и манипулатор, а си посредствено, зло и завистливо момченце. Драснеш нещо уж против Никанор, но постоянната ти информираност за всичко, до което Никанор се добере като информация, показва, че сте в постоянна връзка. Ти си му прислужник. Човек без бъдеще. Лъжите ти постоянно лъсват дори от елементарна съпоставка на фактите от едно и друго твое писание. Мажеш с екстременти всичко, което ти заприлича на авторитет, за да изравниш с него, после постоянно се оплакваш, колко много те мразят и обиждат тези, които най-накрая не издържат и ти отговорят.

    ОтговорИзтриване
  17. Не знам как променя (в главите ви) изложените факти лъжата, че съм маша на Никанор? Моето отношение към Двери бг., Иван Желев, ефорията и Зограф са едни и също открай време, с десетки години, преди да съм чул даже за Никанор.

    ОтговорИзтриване