"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

20 август 2018

Картофи с яйца за идиоти "Сънуват ме почтително"


Прави се за десет човека в огромна тенджера. И се прави така: Обелват се много картофи (ужасно много, но поне са едри), после се бели кромид-лук (дребен лук, ужасно дребен и досаден, но поне екологично произведен). Нарязват се и няколко пиперки (зелени, защо червени нямаше, по която причина се ръси млян червен пипер с шепите). Слагате едно към гьотере босилек и разбира се ронена чубрица. Много чесън (стар) белите, ако има, аз не обелих, защото нямаше.

Всичкото това се задушава в невиждано голяма тенджера с повече от половин бутилка манастирско олио. Не пестете олиото, в склада има много, виждал съм!

След като се задуши, се налива вода. 

Ври, ври, ври в кухнята с цяло бурканче накълцани люти чушки, докато вие ходите да говорите на всеки, когото срещнете из двора на сръбски език (ако го знаете) Но вие, идиоти такива, нищо не знаете, затова ще говорите каквото се сетите, можете и Тракийска песен да изпеете, примерно "Горице, ситна зелена", ако я знаете и ако въобще можете да пеете - това няма да развали рецептата повече, отколкото е вече развалена, поради факта, че сте се захванали точно вие с нея, само гледайте да не... пръднете в манджата.

Малко преди да се сварят продуктите, нарязвате половин храст с магданоз и го слагате вътре да ври. 

След като се свари, изсипвате в тенджарата петнадесет предварително разбити яйца, взети директно от трътките на кокошки и варите още десетина минути всичко това, почти непрекъснато разбърквайки с голяма дървена лъжица, по-дървена и от главите ви. 

И сол.

Накрая се яде.

П. П. Моля ви се, обяснете ми що за илюстрация на корицата на православна книга е това?! Една екзалтирана религиозно около тридесетгодишна девица и то без забрадка, се моли Някому за нещо пред кръст в гробищата. Само на мене ли ми се струва това извратено, моля ви кажете, под заглавие на книга: "В защита на Целомъдрието"??


1 коментар:

  1. За да добиеш представа за извратеност в пълнота, прочети това, което си написал в последните години, и ще си наясно.

    ОтговорИзтриване