"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

16 септември 2018

Добро пожаловать опять в Одессу...

"В SV-то ти ще пише "оцелял след конфликт с модерна мутра" ("пророчество" от приятеля ми о. Ст. Б,)
Държавата ни е Мутренска фирма. Тя е разделена между различни престъпнически фракции и групировки на зони, отрасли и нива на влияние и собственост. Промяната в политическите прегрупирания отразява само появата на нови играчи в сенчестата икономика и легализирането на социално-политическо ниво на техните претенции. 

Първата работа на лидера на Обединените "патриоти" Валери Симеонов, още щом стигна до някаква политическа власт, помните ли каква беше? Да поиска първо "пая" си от хазартния бизнес, щото явно много е "вложил" там и веднага щом разбра, че това не е лъжица за неговата уста, се насочи към рекет и малтретиране на курортното ресторантьорство, при това не къде да е, ами по... Слънчев бряг, където знаем, че също бая е вложил в "купони и чалга до зори" с някои Български митрополити.

А Бойко гледаше сеир - нека си играят, та да се наиграят палетата, ще се наядат и ще улегнат или ще се задавят и изгинат от собствената си лакомия.

* * *

БПЦ във всичките си подразделения е филиал на Фирмата, през който се препират с печалба и преразпределят едни пари, било от вътрешно-държавни, било от евро-фондове. Ключова институция в този алъш-вер се нарича Дирекция "Вероизповедания" към МС. Манастири, храмове, митрополии, също както  прицърковни и околоцърковни организации, духовно-просветни и социални центрове, доколкото ги има, служат за същата цел - да завъртим едни пари, имитирайки едни неща - имитирайки православие, имитирайки духовност, имитирайки филантропия или родолюбие. Докато се въртят едни пари - по сметка едни, от ръка на ръка други, давани за едно, записвани за второ, употребявани за трето, докато ние мислим, че "нещо се случва". 

Нищо не може да се случи, мили мои, докато не се върнат... македонците, за да очистят поредния Стамболийски с цялата му Оранжева Гвардия.

Варна, 18.09.2018 г.

1 коментар:

  1. Пак ли се върна във Варна? Ех, мислех, че завинаги сме се отървали от тебе. Но от друга страна се учудих, че толкоз време са те търпели в манастира.

    ОтговорИзтриване