"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

17 октомври 2018

Травеститската седянка БПЦ - БП на рожден ден


Седнал на красив аристократичен стол ала-цар Фердинанд Български, задигнат от двореца в Евксиноград, претапициран специално от Ачо Младенов в розово на сини цветчета, патриката Неофит приемаше поздравления за рождения си ден.

Първи се изтъпаниха митрополитите Григорий Великотърновски по прякор Кюфтето и Игнатий Плевенски с прякор Ебляка. За всеобща изненада заявиха, застанали един до друг, току повдигайки се на пръсти в съревнование кой е по-висок и снажен, че са израстнали духовно. Като чу това, митр. Николай за миг остави мрачното си настроение, побутна "куфара" си епископ Арсений и се изхили, което тутакси замаскира с кашлица.

Николай инак беше тъжен, защото след като издърпа преди време от ръцете му почти милионите, останали от стария Пловдивски митрополит, Гергов малко по малко му измъкна и последния метър от имотите на Пловдивска епархия. Така че, сега даже нова пудриера не можеше да купи за Арсений, та пъпките по лицето на Арсений, за които в Пловдивската бохема се шегуват, че ги нямало вече, понеже били останали по задника на Николай, отново почнаха да избиват по лицето му.

Изправи се епископ Поликарп Белоградчишки по прякор кака Поля.

- Ваше Светейшество, вие сте достоен наследник и продължител на делото на св. еп. Климент Охридски, на св. патр. Евтимий Търновски, това го показахте за съвсем кратко време, а едва ли можем да си представим до какви висини на светостта ще стигнете вие, а и ние покрай вас, ако светителствате, да даде Бог, още сто години! 

Своевременно един митрополит, ама няма да ви кажа кой, че сега съм му наблизо, изяждаше осемдесет и осмото си за вечерта кебапче, а митр. Киприян Старозагорски внимателно гризеше един кафяв шоколад, за да не си отхапе пръстите, които са със същия цвят като шоколада, поради тен или... ген.

* * *

И тогава се изправи митр. Тони +Найкът. Известен още като Тони Лимбата, Живко Кранистът, Тони Тинтявата и Живко Манекенът - митрополитът с най-много прякори в БПЦ, половината измислени от самия мен!

Следва

Няма коментари:

Публикуване на коментар