"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

11 февруари 2019

Никанор Мишков и педерасткият триумвират


продължава от Гигински анонс

- Ние предложихме на еп. Йеротей Косаков от Поморийския манастир да стане Врачански митрополит, но той направи голяма грешка - попитал митр. Йоаникий дали да го направи и Йоаникий не му разрешил, така че, отказа ни... Следващият митрополит в Сливен, след Йоаникий, първо него ще изпрати в девета глуха линия...

Като оставим настрана факта, че от сърце Христо Мишков - Никанор мрази митрополитите Йоаникий Сливенски и Гавриил Ловчански, ние ще се запитаме друго - кои са тези, които Никанор определя като "ние", кои са тези, чувстващи се силни да раздават или по-точно да преценяват кому да продават митрополитските назначения?

Първият е Ангел Младенов - мирянин и секретар на Софийска митрополия, любовник дългогодишен на сенилния ни патрика Неофит още от времето му на Русенски митрополит. Изгонен от Русенска митрополия от новия митрополит там - Наум, заради финансови злоупотреби главно с цел педерастки разврат от времето на работата при Неофит, впоследствие прибран от Неофит в София и назначен на същия пост в Софийска митрополия.

Вторият е еп. Поликарп Белоградчишки, личен приятел на Никанор, за когото сме писали достатъчно - епископ без висше богословско образование, бесен педераст като Ачо Младенов, финансов аферист с доказани и показани злоупотреби с хора и банки, подобен на Никанор.

Никанор Мишков пък, популяризиран като "извънредно успешния финансист", зарязал супер-кариера насред Уолстрийт в САЩ, за да се монаши, впоследствие се оказа, след скандала му с бившия игумен архим. Евгений, че изобщо не е стъпвал на Уолстрийт. Никанор потвърди опровержението от Евгений, като обясни, че бил работил за брокерските къщи и с тях на Уолстрийт, но от България дистанционно. Според запознати обаче, случайно познаващи български дипломати в Далас, Христо Мишков е бил издирван в годините преди да се замомаши в България от Даласката полиция, заради съучастие във финансови афери с едни "български австралийци". Една група "предприемчиви" българи емигранти в Австралия пипнали субсидия от австралийското правителство за земеделие там и избягали в Канада. По неведоми пътища се сдружили с финансиста Христо Мишков в Далас. Каква точно схема е предизвикала преследване срещу тях от Даласките власти, това вече не знам.

Та тия тримата, освен дето "раздават митрите", съм личен свидетел как се уговаряха по телефона да проверяват за отрова храната на сенилната патрика преди някакво тържество. Дали пазят своята златна кокошка Неофит от реална опасност, или опасността е мнима, измислена от тях специално за него, за да го уверяват, че е изцяло от тях зависим, аз не знам.

* * *

Миналата година, още с пристигането си в манастира край Гигинци, няколко дни бях във възторг, че проф. Иван Желев е изритан от управлението на ефорията на манастира ни на Атон "Свети Георги Зограф", че са излезли наяве гешефтите му на него и фамилията му.  Тогава научих, макар не от Никанор, а от пловдивчанин-бизнесмен, негов близък, че огромна площ манастирски имоти край морето в Гърция държи Весела Лечева и ползва за курортен бизнес още от времето на Желев. Написах го. След два дни Никанор дружески ме посъветва да не се занимавам с Лечева. Ден по-късно научих, че три дни по-рано Лечева е посетила Никанор.

Сиреч няма никаква промяна. Източването на БПЦ и манастирите продължава. Просто старият номенклатурен социалистически курвор ще се отчита след грабежите си не при Желев и хората зад него, а при Мишков, човекът на банкянската мазна мутра и селяндур Бойко Методиев Борисов.

следва Завод "Червена Могила" в Радомир, оранжевата Дирекция Вероизповедания и зачервените манастири

5 коментара:

  1. Май започвам да изпитвам погонофобия(страх от хора с бради)...

    ОтговорИзтриване
  2. Мъдър е онзи, който у всички вижда хубавото, а у себе си – лошото. Глупавият у всички вижда лошото, а себе си счита за най-достоен. (св.Серафим, Софийски)

    ОтговорИзтриване
  3. Този същият Никанор Милков всячески се опитва да прогони сестра Пелагия от Самоковският манастир!Като четох какви неща е вършил там...направо косите ми настръхнаха!А аз съм атеист човек.Според мен ЗЛО със ЗЛО се бори/трепе.Така че ако го срещна това демонично изчадие надянало монашеското расо...може не Уолстрийт Ами цял Ню Йорк да му се види тесен!

    ОтговорИзтриване
  4. Провокирах мръсния мишкарник в умрялата му страница във фейсбук и ми станаха ясни 3 факта. Първо - наистина е абсолютен мошеник, защото веднага започна да подскача и да ме нарича Граховска, а аз не съм, тоест гузен негонен бяга. Второ обижда копелето, а уж е свещеник. С други думи дребна злобна шушумига, ама ако това не стига...се появиха и някакви примати да го защитават кой от кого с по-цветущ изказ и попчето харесва коментари. Аз лично съм погнусен.

    ОтговорИзтриване