"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

26 февруари 2019

Я слушай, Каймакан! (Писмо до гагаузкия Войвода Ясен Керчев)

 
Вече втора седмица поп Ясен Керчев издевателства духовно над тежко и лежащо болен млад мъж, дългогодишен енориаш, помагал и доброволчески в центъра за наркозависими, както и в енорията. Докато поп Георги се опитва да "убива" хора със светото причастие, раздавайки го "за осъждане", като в моя случай, поп Ясен отива още по-далеко в извратената си "духовност", като го отказва на лежащо болни мои приятели, чиито единствен "грях" е, че са ми приятели, като ги лъже даже, че уж ще го направи "ха днес, ха утре", а накрая отказва все с едни и същи безобразни мотиви.
 
За да излекуваме нараненото самочувствие на духовник на явно опрелестения аспаруховски свещеник младостареца Ясен Керчев, ние или трябва да отнесем на ръце Васил Ненов, за да го причасти помощник-гуру Ясенчо, или Васко да изкачи двестаметровия баир от дома си до храма, припадайки буквално на всяка пета крачка, както Ясенчо директно предлага, за да "свиквал", също както каещ се пред римската папа средновековен крал, принуден да влезе в Рим, вървейки на колене. Само дето в случая нямаме средновековен крал, а болен човек и вместо римски папа, имаме недоучил и полуграмотен селски поп.
 
Аз добре разбирам колко са оскърбени поповете Ясен и Георги, как с поведението си не само подкопавам, но направо унищожавам десетилетен техен труд по убеждаването на малка група хора от сектантски тип, събрани от Варна и Околията (в самия квартал "Аспарухово" вече отдавна никой не ги взима на сериозно),  че Господ-Бог ги взима на сериозно, обаче продължавам да питам: има ли във Варна Владика, който да даде поне по един кратък аргос на самозабравилите се свои служители или няма? От тоя владика единственото, което научаваме, освен че се мисли за богослов велик, е и че имал рожден ден - на 13 февруари, научаваме го от амвоните. Последното впрочем за мене е велика изненада, щото доскоро не подозирах, че е роден, мислех го за неродена мома, която за разлика от Малечка-Палечка в приказката, се е родила не от чашка на лале, ами от една ямболска тиква. Но това е друга тема сега.
 
Да даде Бог да не ни развалят попове плана или да ни мине владика път, заповядайте и тая седмица на Братска Трапеза с лещена чорба. Ще видим тия дни ще бъде ли със или ще е без сурова наденица. Инак леща има бол.
 
През това време аз и авва Велико обновяваме, след около 150 години пауза, съществуването на Тракийска Освободителна дрружина "Защита". Технически Тракия свършва до Аксаковския баир. Аз ще съм висок и плешив Един Малък Петко, той ще е Нисък и Объл, но с коса, Друг Малък Петко. В ролята на Голям Петко Киряков ще е една жена, която даже не подозира за това, нито някога ще разбере, както и вие няма никога да разберете коя е тя, защото сте подли педерасти и съм взел мерки "аферата Меденка" да не се повтори. Инак относно името на дружинката, можем да се кръстим и кучета-овчарки на свободна практика, въобще можем да се кръстим както си щем и това не е ваша работа изобщо, по важна е целта ни - защита на причта църковна от вълците в овчи кожи и раса от техния извратен произвол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар