"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

18 февруари 2019

Истинската ми Съпруга ме търси из квартал "Аспарухово"!


Днес ми е почивният ден. Затова се "забодох" с половин литър тъмна бира "Каменица" от снощния недовършен галон в момента, в който си отворих очите, малко след сутрешното кафе, слязох до Аспаруховския център, където изядох два тоста с кайма и кашкавал в една от местните пекарни, купих си три пъти по литър бира Staropramen Dark от СБА-то, с които да продължа да се "шамарладосвам" и след като написах две-три неща на компютъра в местното читалище "Просвета", се качих до храма, за да си изпия в двора бирата с Дебелия Клисар и сините му очи, който, след ваденето на втората литровка от торбата, рече просто:

- Еба си вълшебната торбичка!!

Влизат семейство - мама, баба и две деца, за да запалят свещ в храма, в който едното е кръстено. Мама купува свещи, докато баба люлее едното дете на люлките в двора....

- Бабо, бабо, ти нали казваш, че в Бога вярваш, а на попа не!

Прихвам да се смея, а бабата:

- Щом го казва, има защо да го каже!

* * *

Младата гальовна и добра дама /.../, за която съвсем погрешно и отвратително писах съвсем наскоро, че е "каеща се развратница", защото тя не е развратница и никога не е имало защо да се кае следователно, започнала преди време работа за една от лафките на спирките. Всички много се зарадвали в енорията за нея. На първия месец я уволнили обаче, на въпроса "защо" отвърнала, че ревизията не излязла с 2000 лв. Така казала на едни, без да им обяснява нищо повече, а пред други обяснявала, че този "начет" е лъжовен и измислен специално за отмъщение спрямо нея от собствениците по причина на това, че е "умна, добра и красива". Ние не знаем истината по въпроса, нито ни интересува, интересува ни в случая една съвсем странична личност!

Някаква жена, на около 40 години, според описанията на свидетелите, слушайки разказите на /.../ отстрани, се отдалечила и след час се върнала с някакъв плик. Оставила го на черковния пангар и рекла на клисаря:

- Вътре е подаръкът ми за /.../!

Клисарят извикал /.../ и заедно отворили плика, в който се намерили два... презерватива. /.../ си ги прибрала в джоба с коментар:

- О, знам ги тези, те са по 17 стотинки в аптеката!

Намерете и ми доведете тази Жена!

2 коментара: