"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

08 април 2019

В Дружина "Защита" М. Д. е назначен за Капитан Фламинго!

Поп Георги, след като успешно се отърва от мнозинството активни в дейностите на храма квартални вярващи, като сформира постепенно енорията на сектантско-идеологически принцип, вместо на квартален, какъвто е инак автентичният принцип за енория, събирайки на тяхно място всякакви възможни индивиди, склонни към религиозна патология от целия град и околните села, успешно към момента се разделя и с неколцината въцърковили се преди малко повече от десетилетие (по онова време още младежи) хора, имащи някакво "видение - визия" за църковност и сериозни интереси към църква и богословие.

Новината е, че моят приятел М. Д. напуска работата си като псалт в храма, а вероятно и общността, защото е критикуван на "другарски съд" от главните функционери от сектата "Свидетели на Фотакиев", че нямал достатъчно благочестиво отношение към попа. Когато попът, по обичая си, се откланял в литургичната проповед от темите на Евангелието, за да обяснява "кой кому и защо бил казал" за "едни пет лева и три чувала с картофи", както и да занимава причта главно със себе си и "кой защо и как не го обича", М. публично го прекъсвал често с подканата да спре да занимава слушателите си "с глупости".

Това силно разгневило сектантите на попа, защото за тях попските грехове са откровение свише, както знаем, попската пръдня е дезодорант, а лайното попско е мармалад, затова и М. им теглил майната вкупом.

Браво пич, обичам те бе! Назначавам те за Капитан Фламинго в Дружината на двамата малък-петковци - аз и батко ти, за която вече писах ТУК. Капитан си, щото си пич, а фламинго няма да ти кажа защо си, макар с много любов да бих ти го казал, за да не се обидиш пак за дълго, след като тъкмо ми проговори отново!

1 коментар:

  1. Христо Сираков11 април 2019 г. в 11:01

    Мисството е нещо много голямо,цял живот се занимавам с дрехи и козметика.

    ОтговорИзтриване