"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

05 септември 2019

Почесаха ли Бойко в Кремъл с "Макаров" по гъза?


Докато България политически принадлежи към Западния свят ужким, но бутафорно политически, щото знаем, че по свобода на словото сме на 113-то място не просто в Европа, ами в света, а по корупция и гешефтарска икономика сред първите, един сериозен дял от икономиката ни е зает от руски интереси и пари... 

И така преди някое време Бойко Б. отиде в Кремъл, след което се похвали с топлия и радушен прием от Путин и Медведев, за разлика от приема, който дадоха на "левия" ни Президент преди това. 

Когато се срещна с "втора римска папа", Бойко се хвалеше, че не един папа Римски го бил милвал по голата кратуна. Въпросът ми сега е защо не каже дали полковникът от КГБ Владимир Владимирович Путин не го е чесал с "Макаров" и по гъза тоя наш световно-признат и от ЕС "самороден дипломат"?

Междувременно руската неоимперска арогантност, в лицето на някакъв историк, се подиграва брутално с България и историята ни в следната публикация от въпросния историк, според която "Българите наглеят" и докато администрацията на Facebook сваля от страницата ми "Аз обичам Русия" (щото аз Русия може и да я обичам много, но несъразмерно повече обичам България и ако Русия обичам, България аз обожавам) коментара ми с линк към статията, няма ни една българска институция, ни сериозна медия, която да отговори подобаващо на глупостите на полуизучилия се руски историк.

Господинът първо се подиграва с българите, че недолюбвали Русия, макар да пишели на кирилица. О, напротив, в Русия сме ние влюбени докрай, просто малко ни притесняват... руснаците й, по-точно политиците и олигархията й... Подразбира се тука, че според историка ние ползваме "руската азбука". А кирилицата е създадена всъщност, за да обслужва езика на българските славяни от Егейска Македония във времето на Първото Българско Царство и по инициатива на Българската власт, когато за Русия никой още нищичко не е чувал, освен варяжките им "гости" - ония с острите лодки. Във времето на Второто Българско Царство пък кирилицата и духовната книжнина на кирилица преминават в Русия, благодарение усилията и подвизите на Български архиереи и мисионери от Търновската Патриаршия и духовна школа... 

И накрая руският ни брат заковава "гвоздея", като ни напомня, че трябва да сме им вечно благодарни за свободата ни от турците. Това е тъй, но и те не бива да са ни по-малко благодарни за освобождението си от татарите, защото вдъхновител и духовен водач на въстанието им срещу тях пък е светият Киевски митрополит Киприан Българин. 

И накрая да попитам, ако русите се съобразят с икономическия съвет на домораслия си велик историк и ограничат чартърните полети за България, на кое топло море ще отдъхват лете, след като заради тяхната арогантност (макар и не само заради нея), ги отряза и тяхната Майка Киев?... И нека им е "честита" Украйната им на поляците, както те два пъти подариха Охридска България в миналия век на сърбите и им я "честитиха". А когато пък господинът "брат" укорява България, че била съюзник на Хитлер за времето на Втората Световна война, да не забравя, че първите му съюзници бяха те, докато разделяха Полша помежду си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар