"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

18 юни 2020

Апартаментът за 6.5 милиона в Мелбърн на човека (бивш Фенерски архиепископ на Австралия) на стамбулския ви масонски "патрика"




42 коментара:

  1. Е какво сега, купи си по-хубав :)

    μ

    ОтговорИзтриване
  2. Портосчо, защо изтри и двете публикации за доксолозите? Какво се промени?

    ОтговорИзтриване
  3. Дребнаво и незавършено. Утре вечер вкъщи ще го направя както трябва.

    ОтговорИзтриване
  4. А, добре. Благодари ми, че ти спасих кариерата!

    П.П. Днес правих планинско бягане, чувствам се прочистен, стегнат, енергичен, силен!

    μ

    ОтговорИзтриване
  5. А сега се изсери хубаво и ще се почувстваш и одухотворен!

    ОтговорИзтриване
  6. Ех тази завист! Това е грях, Портосе!

    μ

    ОтговорИзтриване
  7. Няма как да е завист, щото всеки, който ме познава, знае, че имах ли седем милиона, 6 990 000 щяха да бъдат подарени на най-различни хора в нужда, а с останалите десет бона щях три месеца да черпя приятелите си.

    Тежко на онзи, който смята, че да си купи с църковни милиони лично жилище, е успешност, за която някой трябва да завижда.

    ОтговорИзтриване
  8. Няма ли да ги пръснеш по жени? Нали твърдиш, че си женкар :)

    Много си ми забавен.

    μ

    ОтговорИзтриване
  9. Да дава на жени пари или те да му дават, оставям "удоволствието" на митр. Антоний...

    И не съм женкар, ами фустопоклонник.

    ОтговорИзтриване
  10. На светлинни години си от +Антоний! Завист до кокал, Портосе!

    ОтговорИзтриване
  11. Кога ще започнеш да спортуваш?

    μ

    ОтговорИзтриване
  12. Бай Ганьо (Светослав) Ренета Трифонова за разлика от теб е доктор по богословие а ти цървул такъв и средно образование нямаш още се смеят хората в Пловдив с каква диплома кандидатства преди време в БФ от вечерното училище така че тия с образование могат да кажат нещо а тия като теб със ПУЦ и психически проблеми, да потърсят помощ лекарска.Дядо Антоний и всички хора които си позволяваш да коментираш са висока летва, внимавай да не счупи някой летвата в простата и неуката ти кратуна илитерат такъв.Наизустил си няколко лафа, запомнил си няколко имена на автори и се опитваш да ги пробуташ като знания.Хващай пътя за лудницата докато още можеш да стигнеш до там

    ОтговорИзтриване
  13. Леле, този те съсипа! Кирливите ризки на Портос:) Завладя ме неспирен смях, много се развеселих!

    Шуменски университет, ти сериозно ли? Според мен в УНСС, СУ, ТУ...един изпит няма да може да вземеш:)!

    μ

    ОтговорИзтриване
  14. Няма как да ме е съсипал, щото това преди 15 години съм го разказал вече в статия в Православие бг. А в Белградския университет няма изпит, от около 20, на който да съм се явил и не просто да не съм скъсан, ами да не съм го взел с отличен или много добър.

    ОтговорИзтриване
  15. Относно докторските титли и аз да кажа следното:в България магаре да запише докторантура и то ще стане доктор на науките.

    ОтговорИзтриване
  16. Позор!

    Не се оправдавай, стана си за смях!

    μ

    ОтговорИзтриване
  17. Относно вечерната гимназия - завърших почти заедно с випуска си от Пета езикова, от която ме изхвърлигха, завърших след след едногодишна казармата, взимайки по две и три години в рамките на една, като частен ученик на трите годишни изпитни сесии. Изритаха ме заради системен и категоричен отказ да изучавам точни науки и изобщо да посещавам часовете. Влизах само в часовете по история, философия, литератаура, в които съм не само пълен отличник, но имам участия и по състезания.

    А в написаното тука от тоя няма никаква новина, описал съм го сам и лично в статия в сайта Православие бг още през 2007-ма година в много повече подробности, отколкото тоя подлец Делипапазов може да му разкаже изобщо.

    ОтговорИзтриване
  18. Не ми се оправдавай, защото отдавна съм те преценил! Според мен в УНСС няма да успееш да вземеш изпит!

    Това с "актрисата" си беше падение, а водката...абе реклама ли правиш?

    μ

    ОтговорИзтриване
  19. Какво изстъпление само! Владей се, Портосе.

    Не съм ги чувал (от мъжки пол съм), защото нямам интерес. Аз съм икономист!

    +Николай също го харесвам като духовник.

    +Антоний е мъдър, умен, начетен и духовник образец!

    П.П. "Луксът трябва да е удобен. В противен случай той не е лукс"- Коко Шанел

    ОтговорИзтриване
  20. Забравих:

    "Някои хора смятат, че лукс е обратното на бедност. Това не е така. Лукс е обратното на вулгарност"- Коко Шанел

    μ

    ОтговорИзтриване
  21. Обичам красивите и стойностни неща! В библиотеката си нямам книга с меки корици, които съм си купил с меки (защото не е имало с твърди) съм ги носил в книговезницата!

    μ

    ОтговорИзтриване
  22. Ами ай тогава да са ви честити новите митрополити по Коко Шанел... А Св. Никодим Светогорец е препоръчвал даже рядкото къпане против телесното себеугаждане... Ама тия духовно не са расли в манастири май, ами по бордеи днешните ни владици.

    ОтговорИзтриване
  23. Бог е създал водата...да не отбелязваме ѝ пасажите от Библията свързани с нея.

    Препоръки много, но Библията не забранява къпането, а тя е основен и единствен източник!

    μ

    ОтговорИзтриване
  24. Обаче си много ретрограден. Живеем в нов свят, в който сам си избери дали да се лишаваш. Себеугаждане не е дали се къпеш-дали не, ами дали си женкар по душа!

    Аз харесвам всичко да ми е чисто и подредено. Научи се да различаваш полезното от неполезното.

    П.П. Когато спортувам използвам Шанел Алюр Спорт, защото го обожавам!

    ОтговорИзтриване
  25. Понеже си завистливец ще ти дам гориво:

    -Направих си маратонки "Найки" (избрах и съчетах цветове) , който ще ми ги изработят.

    -Подариха ми тениска и кецове "Прада".

    П.П. Бъди здрав и щастлив, но не завистлив!

    ОтговорИзтриване
  26. 'Ма да, разбира се, ужасно завиждам на мъглижки или горно-лозенски селяндури, издигнали се чрез на роднините си оная работа или чрез обети за лоялност пред олигархията и масоните. Особено им завиждам за специалното място в ада, което ще получат, след нарушените нагло монашески обети пред Бога за нестяжение и въздържание...

    ОтговорИзтриване
  27. Ти сега съдник ли си? Понеже се досещам за кого намекваш: "Като видяха това, фарисеите рекоха на учениците Му: защо вашият Учител яде и пие с митари и грешници?" (Мат. 9-11).

    Масоните дали правят нещо лошо? Видял ли си?

    ОтговорИзтриване
  28. Митарите и грешниците са били чести посетители в синагогите и храма, както виждаме и в притчата за митаря и фарисея. Макар проблематичната си нравственост, по вероизповед са били ортодоксални юдеи.

    А масоните са глобалистка юдействаща секта с окултни ритуали и практики и финансови цели. Спрямо християнството външна сила и идеология, опитваща се да се влее в него, да се легитимира чрез него и да го контролира с цел преобразуването му. Не случайно в България масони са почти целият стар социалистически партиен елит - днешна олигархия и докато афишират православност, основен интерес са им парите и имотите на Църквата.Такива като Антоний и любовникът му Николай преди това се издигнаха чрез сделка с българските ложи, наследили БКП и ДС - автори и диригенти на бандитската приватизация на държавата, които отколе мечтаят да приватизират и Църквата.

    Библията се чете с исторически контекст и познаване на културата и средата, в която са възникнали текстовете й, а не като тебе в случая.

    ОтговорИзтриване
  29. Много насериозно си се взел, пишеш богословско неиздържани неща, залиташ по порно актриси и си "любител" на чашката.

    Това за +Антоний са пълни скалъпици.

    Как чета Библита си е мое индивидуално право, какво се бъркаш?!



    ОтговорИзтриване
  30. Не съм просто любител на чашката, а алкохолик и не просто залитам по Шарлоте, а бих се оженил за нея... Нещата, които пиша пък, само на тебе се струват богословско неиздържани, а двехилядолетната традиция на ортодоксията изисква и задължава Библията да се чете по ясни и изрични правила, които се изучават в богословските факултети или в манастир под ръководство на опитен духовник.

    Да четеш Библията както ти кефне иди другаде. Намери сектанти със сходни на твоите усещания и пиши в техния сайт или си направи свой.

    ОтговорИзтриване
  31. На мен не може да се сложи мисловна рамка- аз не съм теб! Догми...ех, догмиии...

    Портосе, традицията е хубаво нещо, но с нея няма напредък. Мнение от един духовник не може да ме удовлетвори, защото знанието трябва да е по-обширно. "Знаещият не е всезнаещ. Всезнаещият не е знаещ"- Лао Дзъ.

    Губиш ме като "читател", защото не си се научил на уважение. Ще се намесвам, когато пишеш безмислени и неверни неща по адрес на светли духовници.

    Секти...надминаваш себе си!

    Два цитатата за теб:

    "Ако си мислите, че образованието е скъпо, пробвайте с невежеството." Питър Дракър (За това нямаш финансов ресурс!)

    “Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание.” Стивън Хокинг (Много се правиш, че знаеш!)

    Много под нивото ми е да водя писмени беседи с теб!

    Относно традициите в изучаването: "Ако днес преподаваме така, както сме преподавали вчера, ние ограбваме нашите деца за утре." -Джон Дюи (едва ли си го чувал, "отличнико")

    μ









    ОтговорИзтриване
  32. Цитатите от тоя и оня само подчертават префърцунената ти простотия. В тълкуванието на всеки текст си има правила. Религиозният текст се подчинява при тълкуване на същите често правила, както нерелигиозния. Да прилагаш Евангелски цитати за "митарите и грешниците" ортодоксални юдеи към масоните, които са еретици, сектанти и на моменти откровени сатанисти е абсолютна малоумщина и несъобразяване с какъвто и да е исторически контекст. Аз съм Светослав Ангелов с текстове, включително на популярно теологично ниво във всички православни сайтове български, превеждани и на руски с награди на богословски конкурси от авторитетно жури. А ти се един анонимен тъпак с два цитата от Хокин, който мастурбира пред портрета на митр. Антоний.

    ОтговорИзтриване
  33. Удари дъното:) Не може да ме засегнеш, защото съм много над тези неща!

    Цитати за "митари и грешници" бяха относно олигархията, а не масонството.

    Ти си...пазач, това е всичко.

    Дама е Моника Белучи, а не невзрачни порноактриси- ужас, много долнокачествен избор!

    Прочети "Еволюцията на Бог" на Робърт Райт, прочети нещо и на Луи Пастьор.

    Понеже няма да търпя подобно отношение, няма да посещавам повече блогчето ти (ще имаш вече само двама читатели). +Антоний ти показа милосърдие и трябва вече да си хрончино засрамен!

    П.П. Йоан Лествичник е дал лек за завистта, възползвай се!

    ОтговорИзтриване
  34. Боли ме ухо дали ще посещаваш блога, виж най-долу в статистиката колко са ми читателите и после смятай без тебе колко ще останат.

    А митрополит Антоний и шайката му са патологични крадци, аз пък предпочитам да съм пазач, отколкото крадец на по пет лева от наивни вярващи старици в храма. Още повече, че пазя петзвезден елитен комплекс на брега на морето.

    Чао, с Антоний идете заедно на екскурзия в Грузия да се окъпете в географски съществуващата там река Кура.

    ОтговорИзтриване
  35. ...А дори олигарсите да си имал предвид, сравнявайки ги с митарите и грешниците, за което лъжеш според мен, защото в контекста на разговора ни се вижда, че иде реч за масоните, то пак четеш Библия с гъза си, щото Иисус не сядаше на софрата с тях, за да обсъждат как ще делят имотите на Храма, когато го превземат, както правят нашите владици, отстъпвайки на българската мутро-олигархия имоти за милиарди за скъпи часовници и тенекии за по стотина-двеста хиляди. Воглаве с Николай и Антоний.

    ОтговорИзтриване
  36. АЛЕКО, АЛЕКО, НЕ НИ Е ЛЕКО,
    ЧЕ ТВОЯТ ГЕРОЙ Е С НАСЛЕДНИЦИ БЕЗБРОЙ…

    ОтговорИзтриване
  37. Виждаш ли в каква поетика изпадна, като си представи, че с Антоний отивате на Кура-река в Грузия. Ама вземете и Сионий бисексуалния мъжкар да ви тегли по една пура, за да не се чудите кой кого.

    Николай не взимайте, че ще ви продаде билетите за наобратно, за да си купи наркотици и ще жабясате на Кура (река в Грузия)

    ОтговорИзтриване
  38. Най-добър е дядо Гавриил,особено когато му дават от правителството пари да строи огромна църква,ама празна,но той не краде! В никакъв случай,даже трябва да го нарисуват на иконостаса приживе!

    ОтговорИзтриване
  39. Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил още като гръмнаха преди години архонтските скандали на Николай, заяви че има в Ловеч проблем с катедралния храм, но архонтска помощ не иска, нито ще прави архонти.. Е, дочакал е, слава Богу, държавната помощ.

    Щото за един златен щракалник на меката китка и две скъпи таратайки Николайчо даде на масона и олигарх от старата тежка партийна номенклатура на БКП, а сега бесепар Георги Гергов да управства над всички имоти на митрополията. А за 1 000 000 за храма в кв. "Тракия" на Манджуков направо не ми се мисли как се е отплащал.

    Достоен е дядо Гавриил, радвам се, че дочака да се реши проблема с храма в Ловеч!

    ОтговорИзтриване
  40. Такива Жени всички ги обичат, а на тях Никой не им трябва, щото хем са Хубави, хем са Силни, хем Обичат да побеждават, мамка им. Това са Жени, дето са Мъже в главата, Деца в Сърцето и Жени от горе до долу.Схващаш ли неудачнико?А ти?Какво си имал ти?Нищо, едно голямо Нищо.Нямаш никаква представа как се обича жена, това е изкуство какво да ти обяснявам, какво отбираш ти от изкуство.Риторичен въпрос.Никога няма да разбереш какво ти казвам, жената която обичаш няма цвят, няма възраст, няма никакво измерение, само я обичаш...
    Кратуно празна какво разбираш ти от любов, ай ай ай пак риторичен въпрос.Трябва първо да се изкъпеш и тогава да коментираш Когото и да е.Ясен ли съм?Грозен, плешив, затлъстял и най-най-вече негодник.Анатема.

    ОтговорИзтриване
  41. Като ги чета какво джендърски и префърцунени ги редиш, стигам до извода, че с тия нездрави идеализации, ако отидеш с Антоний на споменатата река Куро в Грузия, моментално ще преосмислиш половата си ориентация, преоткривайки древногръцкия идеал, според който за истинска пълноценна любов можем да говорим само между мъж и мъж, при това философствайки, като единият е желателно да бъде наставник по философия на другия и да е значително по-възрастен. Оттам е впрочем и древногръцкото "педерастия" - любов към деца и по-точно много млади мъже.

    А начинът, по който си се фиксирал върху мъжката външност, говори пак за педерастия по древногръцки - култ и обожествяване на мъжката красота, която само се приема за физическо съвършенство и естетичност в Елада - Аполоновото начало...

    Е, аз пък съм примитив, за мене путката сама по себе си мирише разкошно и ми стига жената да не е уродлива, да не е клинично луда в криза и да не е слабоумна или с престъпно наклонности.

    Марш с Антоний на река Куро!... Но смених съвета! Вземете Николай с вас. Антоний на Николай е най-голямата любов!! Те ще те въведат нагледно в тайната на мъжката истинска любов! Сионий не го взимайте, само ще ви болят после тримата гъзовете, докато го гледате как пие, забравил за вас, след акта. Щото вие сте старогръцки педерасти, а Сионий в това отношение е древноримски тип доминиращ "всичко с дупка" мачист - справка Алберто Анджели: "Любов и секс в Древен Рим".

    Според Анжели содомизирането на мъж в Рим е акт на доминация, на подчиняване. Нормално било да онодиш мъж, често се вършело върху роби или врагове, срам било тебе, бидейки свободен гражданин и мъж, да те онождат. А като те чета, на тебе ти трябва Сократ, а не як италийски легионер! Защото си истински нежен! Един Сократ ще те научи на философия, а легионерът само ще те изчука, а ако му досаждаш с приказки, може и бой да ядеш.

    ОтговорИзтриване
  42. И,ако ще раздаваш "справедливост",го прави за всички! Щото нещо за Видинска,Доростолска,Търновска и Ловишка разбира се,нищо не продумваш? Защо ли?????

    ОтговорИзтриване