В блог "Лирика" - "Ней"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

в блог "Богословие" - Семейство и Библия

19 юни 2024

Искренность

 


Искренность - это дар от Бога, который каждый из нас может развить в своей душе за время своей жизни, создавая высокие вибрации бытия. Искренное отношение к людям, жизни и работе всегда будет вознаграждено счастьем и любовью.
Важно не путать искренность с потыканием в слабостях других - это разумное состояние и отношение к людям не осуждая их. Сама жизнь и Бог создают их. Учись не судить Создателя, а уважать.
Как это связано между собой - искренность и счастье?
Оказывается, счастье - это побочный эффект вашей искренности, принятия и доброты. После этого в душе возникает блаженство естественным образом. Иногда я не могу понять, почему люди не учатся этому?
Ведь в благодати и любви есть ответы на все ваши сокровенные желания, мечты и полное удовлетворение в отсутствии страха.
Не теряйте времени учитесь, становитесь лучше, чем вы были вчера.
Всем мира и добра!

18 юни 2024

На замітку / На бележка


https://lhtqr.blogspot.com/2024/06/blog-post.html

 1) Потискането на гнева не означава да се отървете от него.

2) Няма напълно верни или фалшиви учения: във всяко има част от истината и част от лъжата. Например: религии като християнство, ислям и будизъм не са 100% верни, защото и в тях присъстват заблуди. Човечеството не знае всички 100 неща, каквито са били в действителност, въпреки че хората се опитват да убедят себе си и другите, че тяхната религия е истинска, а другите са лъжливи. Поради различия във възгледите, хората се бият в продължение на много векове, без да осъзнават, че не си струва, защото войната е за концепции, които те не разбират напълно.

3) Хората не се променят. И ако се променят, то само към по-лошо и ако не мислят и не убеждават другите, че са станали по-добри, това ще бъде само илюзия. Да приемем себе си и другите такива, каквито са, е най-голямото благо, достъпно за нас. За да се промените наистина, трябва да полагате усилия върху себе си всеки ден и не заради другите, а заради себе си. Няма нужда да гоните някакви стандарти или идеализации, защото по този начин можете да станете по-лоши, а не по-добри, опитвайки се да се харесате на обществото или на конкретни хора. За да не правите напразни опити под влиянието на гордостта, е необходимо да се научите на смирение и любов към всичко живо.

4) Мъжете, които манипулират или сплашват, всъщност го правят, защото имат ниско самочувствие и по този начин се опитват да задържат жената близо до себе си. Такива мъже винаги се съмняват в любовта на жената към тях и доверието им постоянно се колебае: поради което той постоянно я обвинява за всичко. Връзката с такъв мъж е обречена на страдание и в бъдеще на раздяла. 

5) Викането не решава проблемите, то може само да ги влоши.

6) Бог създаде противоположностите, за да бъде светът по-интересен, а не разделен на черно и бяло. Мъжът допълва жената и обратното и всичко, което е създадено по-късно изкуствено, не трябва да го има на този свят, защото вреди на естествения ход на нещата. Трансджендърите са хора, които не са решили пола си и това се дължи на психологически проблеми. Бог даде на духовете физически тела и ги раздели на полове и така трябва да бъде, безполезно е да спорим с това, защото Създателят е знаел по-добре как всичко трябва да се развива хармонично и вие трябва да го приемете. Именно чрез приемане мъжът ще бъде мъж, а жената жена и тогава няма да има трансове и други неестествени неща.



 

 1) Придушити злість-не значить її позбутися.

2) Немає повністю істинних чи хибних вчень: в кожному є доля правди і доля брехні. До прикладу: релігії такі як християнство, мусульманство та буддизм не є стовідсотково істинними, бо й омана присутні в них. Людство не знаєтна всі 100, як було насправді хоч люди й намагаються переконати себе та інших в тому  що саме їхня релігія вірна а інші-хибні. Через розбіжності у поглядах люди воюють багато століть, не розуміючи що воно не варте того адже бородьба іде за поняття які вони не усвідомлюють докінця. 

3) Люди не міняються. А якщо й міняються, то лише в гіршу сторону і якби вони не думали і не переконували інших в тому що вони стали краще- це буде лише ілюзія.  Прийняти себе та інших такими як вони є і є найбільше благо з доступних нам. Щоб дійсно змінитися потрібно щоденно робити над собою зусилля і не ради інших а ради себе самих. Не потрібно ганятися за якимись стандартами чи ідеалізаціями, бо так можна стати гіршим а не кращим намагаючись вгодити суспільству чи конкретним людям. Аби не робити марних спроб під впливом гордині необхідно навчитися смирення й любові до всього живого.

4) Чоловіки, які маніпулюють чи залякують насправді роблять це, бо мають занижену самооцінку  і таким чином намагаються втримати жінку біля себе. Такі чоловіки завжди сумніваються в любові жінки до них і їхня довіра постійно колебається: через що він постійно звинувачує її в усьому. Стосунки з таким чоловіком приречені на страждання і в подальшому на розрив.

5) Криками не вирішити проблеми, так їх можна лише усугубити.

6) Бог створив протилежності, щоб світ був цікавішим і не ділився на чорне та біле. Чоловік доповняє жінку і навпаки, а все що було створено згодом штучно не має бути в цьому світі, тому що шкодить природному плину речей. Трансгендери-це люди, які не визначилися зі своєю статтю і це іде від психологічних проблем. Бог дав духам фізичні тіла і розділив їх на статі і так має бути, марно сперечатися з цим, адже Творцю краще було знати як все має гармонічно розвиватися і потрібно прийняти це. Саме через прийняття чоловік буде чоловіком, а жінка жінкою і тоді не буде трансів та інших протиприродніх речей.

13 юни 2024

Чамча


продължава от "Светослав умря"


Майка ви неблагодарна да еба!!! Днес половин час чаках в храма и никой не дойде на погребението ми!

Ивалина и Теодора трябваше да дойдат, защото "умрях". Това им беше и на двете мечтата!

Диана от Пловдив беше длъжна да дойде от благодарност, задето се ожених за нея, а Юлия, задето не се ожених за нея. Петя от Ловеч също не дойде, макар да ми дължи поне 200 множествени оргазма!

Само Росица нямаше как да дойде, защото почина преди мен.

Поне Недялка да беше дошла. Но не! Даже и нея я нямаше!!!


* * *

Гушнал съм си котката Самуила онзи ден, изпил около три литра червено вино и се опитвам да заспя. Говоря й:

- Самуило, Семитуля моя, обичам те...

А тя ми "проговаря" на чист български с абсолютно човешки глас:

- Не се казвам Самуила, а се казвам Чамча.

Изтрезнях моментално. Станах да проверя в интернет какво това име означава и се оказа, че "чамча" е вид пъпеш на украински.

"Моите посмъртни приключения" от Юлия Возненсенская... Котаракът, заради когото тая умря, в опит да го спаси да не падне от покрива на жилищната сгaрада, се казваше Арбуз (диня).... Как да не умреш и сам от изненада?!

На следната вечер жена ми се буди с вик от кошмар, крещи събуждайки и мене:

- Не, не му изяждай хуя, черна свинйо!!!

Разсънвам се, питам я. А тя:

- Ами преди да заспя, ти вече бълнуваше: "Лапай ми хуя, свинйо черна!" рече. Сетне и аз заспах. И сънувах, че котката ни лети в някакъв въртолет и я преследва черна свиня. Аз се опитах да я опазя, обаче свинята я настигна и я... изяде. Тогава се появи ти и се опита да ебеш свинята в устата, пък аз се уплаших, че свинята ще ти изяде хуя...
- Ох, няма страшно, сигурно съм сънувал, че еба негърка или циганка в устата.
- Ебал ли си негърки?
- Не.
- А циганки?
- Редовно.
- Аха... 
- Също така три туркини, една хърватка, една полякиня, една литoввка, швейцарка и... японка. С добро помня само хърватката, защото съм панславист.
- А рускини?
- Охо, брой нямат, без даже да броим белоруските!

* * * 

Преди, ядосам ли се на някоя от жените си, си виках: "Ех, с еди-коя си щеше да е по-добре, защото..." А сега даже ядосан, казвам си: "Добре, че се отървах от предишните, щото инак нямаше да намеря Нея"... Търкулнало се гърнето, па си намерило похлупака.

12 юни 2024

Святослав внезапно покинул этот мир

    

    Святослав внезапно покинул этот мир! Отпевание состоится завтра в 11:30 в церкви «Святое Успение» города Варны, в районе «Галата»! 
    Номер телефона для связи с родственниками: 052616034

09 юни 2024

08 юни 2024

Утре ще гласувам за...

Утре ше гласувам за "Възраждане" в изборите за Европейски Парламент, щото ми се гледа цирк... С Костадин копанарина-нацист и с Ангел Джамбазки от ВМРО пасивния гей консерватор там просто ще загубят "звук и образ". Орбан и Фицо ще им се сторят като мелба с мед и орехи пред нашите ненормалници. Ще "научат", че българите сме на 35 000 години като народ, че cме първата цивилизaция във Вселената, че Господ е българин, че първата планета в Слънчевата система се е казвала България, ако не дори и самото Слънце...

За изборите за Български Парламент обаче ще гласувам за ИТН и за Слави Трифонов, защото макар да съм против либерастката пропаганда и демоно-кратския неофашизъм, съм и против класическия фашизъм на такива като Костадин и предпочитам да мога ида на автостоп и да се изпикая под Айфеловата кула свободно, отколкото да пия водка в Минск, Москва или Белгород под надзора на двама-трима от ГРУ с "честни сини очи", което впрочем ми се е случвало и хич не е приятно... Ама и те останаха със смесени усещания последните де. Факт. Щото ги надпих, обрах, напсувах и избягах... Но последното е друга приказка, която ще бъде непременно разказана друг път, както казва хер Михаел Енде в своята "Приказка без край"...

03 юни 2024

Още за Разкола в БПЦ (от "Град на високо")

 

Владиката Игнатий Проватски поиска отново (след убийството на митр. Кирил) низвержението на митр. Николай, заедно с митрополитите Арсений и Наум), този път след съсужението им с разколниците във Фенер - ТУК

02 юни 2024

Въпрос за 100 000 лева: Има ли благодат в Българския Св. С/в/инод

 


В ЕС-парламента за Възраждане, в българския за ИТН!

 


За еретизма на Фенер от монах Гавриил Светогорец

Всичко за Вартоломей в едно писмо от 2019 г. Негов автор е монах Гавриил от Света гора, ученик на св. Паисий Светогорски: 

Под Вашето патриаршеско покровителство и под Ваша защита намира убежище всяка ерес и всяко новопоявило се отстъпление от вярата не само в епархиите на Константинополския Престол, но и в Еладската Църква и на други места. Вашите клирици, богослови и учени, които награждавате с високи титли, участват в почетни конференции и издават свои трудове, възхвалявайки Вашето „премъдро патриаршеско управление“. Междувременно всички те се явяват основоположници и инициатори на всякакви невиждани досега богословски ереси и нововъведения на Църковно ниво, започвайки с метапатристичното (постпатристичното) богословие и езически култ към Земята под прикритието на екологична дейност, и завършвайки с „възстановяване в свещен сан“ на неразкаяни разколници от Украйна. При Вас намират подслон и оправдание от гръмогласното осъждане на православното духовенство и паство всички тези духовни вълци, а Вие сте техен пастир и покровител и по думите на Светите Отци сте напълно единомислен с тях и толкова виновен, колкото и те: „Как да не смятаме в еднаква степен нечестиви онези, които не са възвисили своя глас срещу нечестието, и не са се обявили в защита на другите, противостоящи на нечестивите и сега гонени за това от тях?“


Като втори папа вече три десетилетия Вие насаждате сред църковната пълнота мнението, че всяко произволно желание на всеки епископ, а още повече на вселенския патриарх, се явява закон за Църквата. Колко силно ли осъждат Вас и папата всички светии, които оскърбявате с изказванията си! Колко силно се отнася за Вас упрекът на светителя Григорий Палама, който е отправил към Вашия предшественик на патриаршеския престол съборно осъдения еретик патриарх Йоан Калека: „Събор той считаше единствено самият себе си, защото многократно единствено себе си наричаше „Църквата“, и каквото и да учеше, и каквото и да говореше на Църквата, само това му се струваше правилно, и той заявяваше, че цялата Църква мисли по същия начин“.


С делата и ученията си Вие проявявате пренебрежение към правилата на Светите Апостоли, на Светите Поместни и Вселенски събори и към светоотеческото предание, които строго забраняват съвместни молитви, дружествени отношения и съвместно богослужение с еретици. Нашата Църква счита, че „не напълно, а наполовина православен е онзи, който смята, че държи правата вяра, но не се ръководи от божествените канони“. По този начин Вие показвате, че не вярвате в Бога, в безсмъртието на душата, в невидимия свят, в Рая и ада, в Страшния Съд и въздаянието. Ваше Всесветейшество, може би Вие мислите, че честите срещи с представители и благотворители от масонски ложи и други свързани с тях ордени свидетелстват за Вашето неизразимо високо положение и статут в Църквата? Всичко това е несъвместимо с Православната Вяра и дълбоко враждебно към нея.


 За съжаление онези, на които се е налагало да получават любезни указания от Вас и Вашите сътрудници, несъответстващи на свещените постановления на Православната Църква, прекрасно знаят, че всички, оказващи съпротива на Вашите методи за разпространение на икуменизма, се подлагат на изолация и отчуждение в средата, където пребивават, затова им се налага или да замълчат, или да си отидат. Там, където е възможно, Вие използвате и политическа намеса, както това беше направено на Света Гора – Атон, затова към Вас напълно се отнася и това, което св. Атанасий Велики смята за определяща характеристика на еретиците, следващи лъжеучението на Арий: „Не с меч и стрели, не с помощта на воини се възвръща истината, а с убеждаване и съвет. Какво убеждаване има там, където е страхът от царя? Или какъв съвет, където прекословещият е поставен пред заточение или смърт?“.


За 28-те години на Вашето патриаршество Вие не направихте нито една постъпка, която да зарадва и утеши сърцата на истинските православни християни, Вие вършите угодното само на онези, които имат земно мъдруване. Всички награди и отличия, получени от Вас от властителите на мира сего, който „лежи в злото“ (1 Йоан. 5:19), Ви бяха дадени не за деяния за слава на спасителното Православие, а като поощрение за неговото унищожение, което Вие осъществявахте по всички възможни начини.


Ваше Всесветейшество,


Покайте се и спрете да вървите по широкия и душепагубен път, по който Вие без спиране се придвижвате все по-напред! Този път и вектор на движение нанасят вреда на чистото и неповредено православно мислене и на междуправославното единство на милиони кръстени души, за които ще трябва да дадете страшен, „вселенски“ отговор на неподкупния Съд Божий. Устрашете се при мисълта, че нетварният и нескончаем ад е пълен с неразкаяни архиереи и патриарси. В историята на Църквата са добре известни случаи, когато патриарси и тяхното височайше обкръжение са ставали ересиарси и са били осъждани, начело с първия от тях – падналият апостол и предател Иуда Искариот. Нали Божественият съд най-напред започва от нас – църковнослужителите: "Защото време е да почне съдът от Божия дом; ако пък почне първом от нас, какъв ли ще е краят на ония, които се не покоряват на Божието евангелие?“ (1 Петр. 4:17). И така, Ваше Всесветейшество, „ходете, докле имате светлината, за да ви не обгърне мрак, когато никой не може да работи“ (Йоан. 12:35, Йоан. 9:4).

01 юни 2024

Курбанът в ДПЦ "Св. Арх. Михаил": Поп без Черква, дявол без шапка

 



Любая болезнь - это перекресток

 


Многие люди неправильно воспринимают болезни, считая их чем-то плохим в своей жизни. Я вижу это как отличную возможность оторваться от обыденной рутины и пересмотреть свои приоритеты в направлении жизненной энергии.
Болезнь позволяет по-настоящему и честно взглянуть на себя, размышлять в одиночестве, без необходимости что-то говорить, объяснять или быть таким, каким тебя хотят видеть другие люди.
Пришло время честно посмотреть на свою жизнь без навязанных стандартов общества, на то, чего я хочу достичь, на что я хочу сосредоточить свое внимание. Любая болезнь - это перекресток, где пришло время остановиться, взглянуть на то, куда я двигаюсь, возможно, стоит что-то изменить в своей жизни и пересмотреть жизненные приоритеты для последующих действий.
Используйте любую болезнь как возможность для разумных и осознанных действий в настоящем и в будущем, для достижения своих целей. Во время болезни энергия каждого человека претерпевает трансформацию и изменение, разум утихает от мечтаний и фантазий.
Это самое главное - быть в настоящем моменте и воспользоваться этой волшебной палочкой болезни, когда ясное сознание у человека.
Важно, как вы используете свой шанс и подсказку судьбы.