В блог "Лирика" - "Ней"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

в блог "Богословие" - Семейство и Библия

18 юни 2024

На замітку / На бележка


https://lhtqr.blogspot.com/2024/06/blog-post.html

 1) Потискането на гнева не означава да се отървете от него.

2) Няма напълно верни или фалшиви учения: във всяко има част от истината и част от лъжата. Например: религии като християнство, ислям и будизъм не са 100% верни, защото и в тях присъстват заблуди. Човечеството не знае всички 100 неща, каквито са били в действителност, въпреки че хората се опитват да убедят себе си и другите, че тяхната религия е истинска, а другите са лъжливи. Поради различия във възгледите, хората се бият в продължение на много векове, без да осъзнават, че не си струва, защото войната е за концепции, които те не разбират напълно.

3) Хората не се променят. И ако се променят, то само към по-лошо и ако не мислят и не убеждават другите, че са станали по-добри, това ще бъде само илюзия. Да приемем себе си и другите такива, каквито са, е най-голямото благо, достъпно за нас. За да се промените наистина, трябва да полагате усилия върху себе си всеки ден и не заради другите, а заради себе си. Няма нужда да гоните някакви стандарти или идеализации, защото по този начин можете да станете по-лоши, а не по-добри, опитвайки се да се харесате на обществото или на конкретни хора. За да не правите напразни опити под влиянието на гордостта, е необходимо да се научите на смирение и любов към всичко живо.

4) Мъжете, които манипулират или сплашват, всъщност го правят, защото имат ниско самочувствие и по този начин се опитват да задържат жената близо до себе си. Такива мъже винаги се съмняват в любовта на жената към тях и доверието им постоянно се колебае: поради което той постоянно я обвинява за всичко. Връзката с такъв мъж е обречена на страдание и в бъдеще на раздяла. 

5) Викането не решава проблемите, то може само да ги влоши.

6) Бог създаде противоположностите, за да бъде светът по-интересен, а не разделен на черно и бяло. Мъжът допълва жената и обратното и всичко, което е създадено по-късно изкуствено, не трябва да го има на този свят, защото вреди на естествения ход на нещата. Трансджендърите са хора, които не са решили пола си и това се дължи на психологически проблеми. Бог даде на духовете физически тела и ги раздели на полове и така трябва да бъде, безполезно е да спорим с това, защото Създателят е знаел по-добре как всичко трябва да се развива хармонично и вие трябва да го приемете. Именно чрез приемане мъжът ще бъде мъж, а жената жена и тогава няма да има трансове и други неестествени неща.



 

 1) Придушити злість-не значить її позбутися.

2) Немає повністю істинних чи хибних вчень: в кожному є доля правди і доля брехні. До прикладу: релігії такі як християнство, мусульманство та буддизм не є стовідсотково істинними, бо й омана присутні в них. Людство не знаєтна всі 100, як було насправді хоч люди й намагаються переконати себе та інших в тому  що саме їхня релігія вірна а інші-хибні. Через розбіжності у поглядах люди воюють багато століть, не розуміючи що воно не варте того адже бородьба іде за поняття які вони не усвідомлюють докінця. 

3) Люди не міняються. А якщо й міняються, то лише в гіршу сторону і якби вони не думали і не переконували інших в тому що вони стали краще- це буде лише ілюзія.  Прийняти себе та інших такими як вони є і є найбільше благо з доступних нам. Щоб дійсно змінитися потрібно щоденно робити над собою зусилля і не ради інших а ради себе самих. Не потрібно ганятися за якимись стандартами чи ідеалізаціями, бо так можна стати гіршим а не кращим намагаючись вгодити суспільству чи конкретним людям. Аби не робити марних спроб під впливом гордині необхідно навчитися смирення й любові до всього живого.

4) Чоловіки, які маніпулюють чи залякують насправді роблять це, бо мають занижену самооцінку  і таким чином намагаються втримати жінку біля себе. Такі чоловіки завжди сумніваються в любові жінки до них і їхня довіра постійно колебається: через що він постійно звинувачує її в усьому. Стосунки з таким чоловіком приречені на страждання і в подальшому на розрив.

5) Криками не вирішити проблеми, так їх можна лише усугубити.

6) Бог створив протилежності, щоб світ був цікавішим і не ділився на чорне та біле. Чоловік доповняє жінку і навпаки, а все що було створено згодом штучно не має бути в цьому світі, тому що шкодить природному плину речей. Трансгендери-це люди, які не визначилися зі своєю статтю і це іде від психологічних проблем. Бог дав духам фізичні тіла і розділив їх на статі і так має бути, марно сперечатися з цим, адже Творцю краще було знати як все має гармонічно розвиватися і потрібно прийняти це. Саме через прийняття чоловік буде чоловіком, а жінка жінкою і тоді не буде трансів та інших протиприродніх речей.

Няма коментари:

Публикуване на коментар