"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

21 юни 2018

Нов главен редактор на Официалния сайт на БПЦ


Десислава Панайотова (Пулиева) е освободена от поста главен редактор на Официалния сайт на БПЦ - Българска Патриаршия, макар да остава в екипа, функциите й се поемат временно от редкобрадото хлапе Ангел Карадаков, лидерът в екипа на блог "Добротолюбие", дълго време лансиран от Горан Благоев и бандата на Иван Желев като "църковен журналист".

С това си отива цяла епоха в Официалния сайт, който за времето на неговата първа и дългогодишна главна редакторка съумя да поддържа добро ниво и подобаваща визия на сериозност и сравнителна безпристрастност, гарантирани от личния авторитет и популярност на Пулиева като богослов и църковен активист.

Десислава е една от малкото все още жени богословки с докторска академична степен в България и в БПЦ, чийто докторат е изключително интересен и на оригинална, актуална тема, с добре обосновани и смело представени тези. Църковната общественост я разпознава като лице на един сравнително умерен богословски и църковен консерватизъм, а широката общественост като последователен и твърд критик, занимаващ се с превенция и защита на младите хора от множество опасни секти и нови религиозни движения с тоталитарен характер и практики, уважавана е като съпруга и майка на няколко деца.

Докато Карадаков натрупа популярността си с помощта на менторите и силните си приятели, включително с честа реклама в национален ефир от тях и увъртайки се около клирици с изключително проблемна репутация и специфична... "ориентация". 

Смятам, при все че никой не ме пита за мнението ми, което и нивга не ми е пречило да го съобщавам където и както си реша, че това е изключително погрешно решение, продиктувано от междуособни неразбории и интриги в църковните среди, като в някои вътрешноцърковни скандали Десислава беше въвлечена от някои от свръхамбициозните си доскорошни подгласнички, за да опере накрая пешкира тя.

10 коментара:

  1. Ще има и по-добри главни редактори. Никой човек не е толкова важен, че планетата да не може да функционира без него.

    Изпитвам задоволство, че всичко завършва с мой коментар.

    Чиче, чети книги и се актуализирай духовно, имаш нужда и от телесна актуализация(започни да тренираш, че не става за гледане...). Ако спортуваш ще ти се увеличи работоспособноста и ще се утървеш от леността си и ще си спасиш душичката.

    ОтговорИзтриване
  2. Читателю на книги (втренчен в прекрасното ми тяло), пише се не Утървеш, а Отървеш, а работоспособност, когато се членува, се изписва с двойно "т" - работоспособносТТа.

    А относно "по-добрите главни редактори", добре е първо да ги има, за да сменяме с тях старите, щото инак оставаме в положение да ги чакаме да се появят неопределено дълго време, без да имаме добрите.

    ОтговорИзтриване
  3. Доста си дребнав, което е изключително смешно. Докато си пиша небрежно,седя на тераската и си дърпам от пурата пиейки ром. Забавлявам се на твой гръб и това ми доставя удоволствие.

    Защо се занимаваш с християнството? Ти дори нямаш ценности, а това е абсурдно!

    Знаеш ли, целта на любовта е един човек да дава радост на друг човек, а ти ме радваш но по един такъв начин- съжалително ти се радвам.

    ОтговорИзтриване
  4. А аз ти се радвам възторжено!! В пет изречения успя да пречукаш 2500 запетайки!! Ти си гений с... пура!!

    ОтговорИзтриване
  5. Помним глупостите и сгрешените понятия, които публикуваше Пулиева. Какъвто висншия клир, така и "публицистиката" му с все авторите му.

    ОтговорИзтриване

  6. Колко си висок и колко тежиш...няма какво да добавя повече- ха ха ха.

    ОтговорИзтриване
  7. Егати злобните християни

    ОтговорИзтриване
  8. Unknown, няма злоба тук а истина и справедливост. Все пак чичето, който не може да си наточи сабята си го е заслужил с делата и фантазиите си.

    Вероятно ти си пристрастен и си от неговата "дъгоцветна банда", което веднага повдига отвращение и съжаление в мен.

    ОтговорИзтриване
  9. Unknown, много смело от твоя страна да защитаваш "дъгата", когато не си си споделил обществено профила за да не се разбере от кои си.

    Unknown, колко е талията при теб? Хе, хе, хе.

    ОтговорИзтриване
  10. Какви невежи инкогнито-комплексарки, сме ние Анонимните!Със сигурност,грозни и дебели!

    ОтговорИзтриване