"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

10 март 2021

Гей-хайдуци (Баща и син)

 
Годишнина е днес от смъртта на бившия български митрополит  на САЩ, Канада и Австралия Геласий. Отзован по настояване на българо-македонската диаспора там от Негово Светейшество Патриарх Максим, защото, според писмото им до Патриаршията, те "поискали владика, а не булка", след като го уловили в гей-оргии с негри. Геласий завършва живота си в България, като последователно заема множество длъжности и като временно управляващ епархии тук или духовни околии, и като секретар на светия синод с титула "бивп митрополит". 

По разкази на очевидци дълго време отказвал да се съгласи и възпрепятсвал ръкоположението на Николай въобще за йеромонах. Аргументът му бил, че Николай е психично-болен и в момент на обострена криза е в състояние да захвърли даже Светия Потир на пода. Явно тате знаел всичко най-добре.

Впоследствие при хиротонията на Николай за епископ свидетели разказват как Геласий се пресяга и със снизходителна усмивка подръпва лекичко с ръка панагията от шията на Николай, намигвайки му. С последното му показва, че все пак е размислил и той дължи всичко нему, на татю си сиреч.

П. П. Сложил съм тук снимките и на двамата, без да посочвам коя чия е. Отгатнете вие.

7 коментара:

  1. Пак си изключително дезинформиран!Геласий беле против Сионий да става епископ,но не и за Николай!Напротив,точно обратното!И не е умрял,като игумен на Рилския,а в болницата от масивен инфаркт!Проверявай си източниците,че издишат

    ОтговорИзтриване
  2. Дезинформираният (или дезинформираният) си ти, а и не четеш внимателно - бил е против свещенството му, в случая йеромонах, но после явно е размислил за Николай и с описания жест с подрусването на панагията му като епископ е му е припомнил, че нему я дължи.

    На друг свой близък - племеник свой по сестра, издейства също свещенство след завършване на семинария. Дядо Кирил не е искал да запопва Добромир от Варна, Аспарухово, заради простотия и некадърност негова, но го прави под натиск от Геласий. Семката Геласиева и там личи - Добромир е бисексуален.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Повтарям,че никога не е бил против,за нито едно от ръкоположенията му.

      Изтриване
  3. Само да добавя:няма как да освобождава Емилян от затвора и да го ръкополага,при условие,че и той въобще не наред с главата,да ръкоположи и много други от които х*й не става,а да е против Николай!Казвам ти,че не ти е вярна информацията!

    ОтговорИзтриване
  4. Може би пък пред споделилия ми го да е говорил тъй Геласий, за да уязви сина си, макар незаконен, а от самото начало да не е имал намерение да му пречи... Такъв тип взаимоотношения често се срещат между бащи и синове - взаимна конкуренция, жажда да нараниш, да доминираш. Точно в тази връзка се сещам за споделеното ми и от един епископ преди години: "При Николай проблемите ги търси в отношенията с бащата. Те са тип Едип-цар или Зевс-Кронос, ако щеш"... По онова време не подозирах, че става реч за биологичния баща, а не за официалния.

    Па може да са се мразели на педерастка вътрешно-сектантска основа? Геласий е бил бисексуален, а Николай е чист гей, при това май само пасивен. Преди време впрочем в лично общуване това забелязах - педерастите презират травеститите, защото за тях хомосексуалистът е с трети равностоен на природните два пол, а травеститите са отстъпленци, опитват се да са като жени.. И обратното, травеститите ги наричат тях с презрение "педали".

    Интересно е обяснението на споменатия поп Добромир от Варна, племеник на Геласий. Тоя ми обясняваше, че Геласий не бил гей, ами имал проблем с ерекцията и за да можел да оножда жени, които предпочитал, имал нужда да го изчука в гъза мъж. След като му стимулирали отвътре така простатата, оня го вдигал и чукал жени... "Да, да - съгласявах се аз, за да не млъкне и слушах внимателно". А пък си мислих друго за самия разказвач: "То и ти сигурно не си гей, ами са те виждали да се натискаш в колата си с мъж, щото си искал да ти охлабят ректума, за да се изакаш хубаво сетне след обичайното си преяждане!?"

    Какво да чиниш? Семка фамилна Геласиева - виж му сина, виж му племенника!

    ОтговорИзтриване
  5. Да ти кажа честно инфантилния Добчо и една стотна от подвизите на вуйчо си не знае,така че ти е дрънкал тотални простотии,но от него друго не може да очакваш!Толкова си може!

    ОтговорИзтриване
  6. Може да е бил Геласий малко злобен с Николчо, ама все пак го е настанил нещо да припечелва. А явно е имал и врачкин дар. Предвидил е, че тоя еблив некадърник не става за нищо друго, освен за лош религиозен театър и че като се появя един ден аз и му запаля брадата, няма да има какво да яде, та го е научил да изработва ръчно владишки корони.

    Според очевидци на това е обучаван Николай лично от татю си в софийската семинария. Особено в момента те са много скъпи ръчно изработените, щото повечето се правят фабрично и по шаблон.

    Николайчо предвидливо не изоставя занаята, често и сега взима в ръце дървения калъп за измерване големината на главите, ютията за работното облепване с хартия. Измайсторените корони подарява лично на патриарси или влиятелни митрополити...

    Какво ли си вика, докато работи с ръцете си, вместо само с уста и гъз, както обича?! Може би: "Татьо, татьо, да ти еба мамата (тоест на брад'чеда поп Добчо бабата)" Тя може и негова баба да се пада, но вече знаем от покойния отец Димитър Амбарев, разказано в студиото на Мартин Карбовски, че като млад Николай е ебал сестра си, та що му пречи в таз особена фамилия да изебе посмъртно и баба си?!

    ОтговорИзтриване