В блог "Лирика" - "Ней"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

в блог "Богословие" - Библия и Общество

27 юли 2018

Панирани свински филенца с кашкавал - "Березка"


N. B. Яде се в непостен ден!

Панират се нарязани на правоъгълничета парчета свинско филе. След като се изпържат от едната страна, се обръщат и върху изпържената страна се поставят предварително нарязани резени кашкавал със същата форма и размер, желателно е биволски, но ако е свършил, може и сръбски кашкавал от Суковския манастир, защото не се разтапят. Изпържат ли се и от другата страна, се обръщат върху кашкавала за не повече от една минута.

Името на рецептата може и да ви звучи по руски, обаче има и съвсем български даже градове с такова име, глупаци такива!! 

още местно адаптирана кулинария (Скумрия "плакия" на Югозапад) - ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар