N. B. Яде се в непостен ден!
Панират се нарязани на правоъгълничета парчета свинско филе. След като се изпържат от едната страна, се обръщат и върху изпържената страна се поставят предварително нарязани резени кашкавал със същата форма и размер, желателно е биволски, но ако е свършил, може и сръбски кашкавал от Суковския манастир, защото не се разтапят. Изпържат ли се и от другата страна, се обръщат върху кашкавала за не повече от една минута.
Името на рецептата може и да ви звучи по руски, обаче има и съвсем български даже градове с такова име, глупаци такива!!
още местно адаптирана кулинария (Скумрия "плакия" на Югозапад) - ТУК
още местно адаптирана кулинария (Скумрия "плакия" на Югозапад) - ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар