рецепта със задължителна песен ТУК
Настъргва се на ренде в голяма купа около 200 грама сръбски кашкавал от Суковския манастир с оригано (щото другия го изядохме), настъргава се при него на рендето и средно голяма обелена глава каба лук. Тази смес се омесва с около 600 грама свинска кайма. Добавят се няколко щипки ронена чубрица и босилек. Облива се обилно с олио, защото на зехтина вече му видях сметката буквално "за глупости". Посолява се "едно към гьотере", след което пак се размесва.
Тази смес престоява няколко часа в хладилника, докато "стегне". Кюфтетата се оформят сетне на обли средно големи топки и се пускат в предварително почти пълна тенджера с врящо олио.
Скритото Добро от името на рецептата е листенце от бяла бреза, което непременно трябва да пуснете в олиото за пържене преди кюфтетата.
*********************
още измислени на място рецепти ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар