N. B. Яде се извън постен ден
Здравейте глупаци, пак съм аз!
Сваряват се в дълбока тенджера около 300 грама пилешки гърди. Сетне се изваждат от бульона и се обезкостяват, месото се накъсва на ивици и се изсипва в предварително сгорещено олио в по-малка тенджерка. Запържи ли се до златисто, смесва се с едро нарязана глава каба лук и ситно нарязана половин глава чесън, похлупва се, докато сместта се задуши с подправки - щипка благ червен пипер, щипка босилек и щипка ронена чубрица. Сетне се смесват две-три лъжици концентрирано доматено пюре с малко от бульона, в който е вряло пилето. Да, в същото именно пюренце, дето го домъкна Иво - Художнико от София, но без да види това! Не бива да го вижда, щото вярваше, че ще готвим с него или заеци по френски, или спагети по олимпийски, щото е от Софийската бохема и се кани да кандидатства в Лондонската... Ръсим със сол "едно към гьотере". Маха се капака на тенджерката и се вари, докато остане гъста смес.
Още измислени на място рецепти ТУК
Върху сместта се настъргват около 150 грама биволско сирене и се похлупва пак, за да се разтопи сиренето, докато тенджерата с ястието изстива.
Поднася се върху крадени брезови клонки и листа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар