N. B. Яде се в непостен ден
Взимате две-три пържоли, останали от барбекю на пияници от Софийската бохема, гостували на Иво Художнико предния ден. Но преди да направите каквото и да било, натривате длани в кората по ствола на бреза... Нарязват се на ситно, смесват се с три глави кормид лук. Това се запържва в дълбок съд с обилно олио, задушавайки.
След като се задуши, сипвате кутийка от половин килце доматен сок с малко вода, ръсите щедро босилек. Нарязват се на ситно няколко скилидки чесън, защото както казваше една хърватка в Белград, заради която бях гонен от един двор с въздушна пушка и кучета по чорапи, гледайки ме как готвя: "За тебе нема ништа без белог лука!"
Варите докато поизври водата и сетне изсипвате настърган около 200 грама сръбски кашкавал с оригано от Суковския манастир. Сваляте от котлона съда и похлупвате, за да се разтопи кашкавала и потече из цялата гозба.
Още вдъхновено съчинени брезови рецепти ТУК
Готвенето не е мъжкарско занимание!
ОтговорИзтриванеКак си се разпищолил с тази ръчна косачка "BOSCH" (да беше додал някой лев и да беше взел електрическа или бензинова...който няма акъл, има ръце)- страшен образ си. Поразен съм от облеклото и чехлите ти, а пък за тялото и космите по него без коментар...трябва ти спешна тренировъчна програма и козметик.
Чиче, приличаш ми на Брат Тък ("Робин Худ" от Роджър Грийн) но само в телесен аспект- не си смел и нямаш неговата вяра.