Надребно се нарязва около 300 грама филе от Трънска свиня с едро нарязани две глави Пернишки кромид лук, това се покрива с две чаени чаши зехтин и една чаша оцет в дълбок съд с похлупак. Разбъркват се в сместа чаени лъжички благ червен пипер и ронена чубрица от Гигинци. Съдът се похлупва и се оставя за около 24 часа да преседи в хладилника.
След престоя в маринатата, месото се отцежда от течността, измива се и се пържи в дълбока тенджера в повечко зехтин на принципа на задушаването. Като се изпържи, се изсипва в тигана около 100 гр. настърган кашкавал с оригано от Суковския манастир в Сърбия, щом кашкавала се разтопи, се изсипват предварително настърганите с добавена малко вода два-три Непременно Брезнишки домата. Вари се, докато изври водата.
**********************
още местно съчинени рецепти ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар