"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

18 февруари 2019

Бягай, ченгета! (и как поп Ясен замалко не го изгониха от рейса)


А сега, мили сестрици в Христа (без да пренебрегвам туркините, циганките и атеистките), деца палави и психично-болни мои верни приятели и приятелки, ще ви разкажа две интересни истории.

Първата е затова как поп Ясен Мъглата и Конник без глава замалко не го изгонил шофьорът от градския транспорт и негов комшия от автобус номер 12 с шутове.

След като, както знаем, Ясен се опита да продължи след прогимназията в техникум, но не се справи, после стана парнаджия за известно време, преди да отслужи войник с циганите в Строителни войски, той завърши пълния курс гимназиално образование във Вечерна гимназия "Добри Войников". Сетне двугодишен паралелен курс в Софийската духовна семинария и се записа теология в Шуменския университет. Година и половина "учи", след което се ожени за една дама от Плевенско, стана поп и не продължи да "учи"... След цялата тая десетилетна война с науката, която "в акъла си" спечели, точно както и "наум" победи в незапочналата по онова време още война с мен, той решил явно, че е обществено значима личност и се заел да тури на място Градския транспорт във Варна. Влязъл в автобуса, застанал до шофьора, гледайки в смарт-фона си разписанието в интернет  и "забелязал":

- Тоя автобус май малко подранява!

Шофьорът го изгледал втрещен и като се окопитил, му отвърнал:

- Попе, я си гледай попските работи, щото /.../

Втората история е съвсем прясна и в нея се разказва затова как аспаруховската полиция нахлула в лицензирания и пълен със специалисти понастоящем център за духовно обгрижване на наркомани на поп Георги Фотакиев и ченгетата обърнали с главата надолу всичко за наркотици.

Това станало тъй: един отговорник от "лекуваните" наркозависими, дето едва месец-три след началото на "лекуването" го направили отговорник, за да се... научи на отговорност, получил достъп до стотици левове служебни пари, с които злоупотребил и почерпил всички "терапевтирани" с всички видове наркотици.

Лекуваните в момента са 15 души, месечната такса от всеки е по 800 лева, хранят се основно от дарения на бизнесмени и енориаши, така се и отопляват. При тоя месечен твърд приход Фотакиев няма пари да назначи денонощен контрольор и възпитател, който никога не е бил зависим, както беше в старата и автентична програма, ами ползва такива за "надзорници", които за 450 лв. месечно се вясват в денонощие за "контрол" три пъти за по половин час, докато отговорници "терапевтирани" изпълняват функциите им през останалото време?!

Попе, попе-е, не беше ти лош човек, ама жените ти те развалиха, а алчността дозатри! Халал да ти е духовната "метреса" поп Ясен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар