"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

09 февруари 2019

Анонс (да почнем с Гигинскио монастир)



Да почнем с групите "пустиножители"... По принцип Христо Христов Мишков - Никанор други, освен психично болни хора, които при умела манипулация са лесно управляеми, такива, които са тотално компроментирани, затова и не си позволяват особени претенции, като бившия атонски йеромонах Василий Венков например, с когото се засякохме и хитри меркантилни душици, пределно наясно с възможностите и границите си, той дълго не търпи. Освен заради всичко останало, но и заради собствените си личностни комплекси и жажда да се откроява. В това е съвсем подобен на поп Георги Фотакиев. Това е в общи линии постоянно изменчивият състав на "братството".

След това имаме хора, гравитиращи около манастира, стопанството и фирмите, които Никанор управлява чрез поставени лица, хора от второразредния и треторазреден пернишки "мутраж" - провалили се бандити, за които манастира и БПЦ са последен пристан и възможност да "вадят по някой лев". Срещат се и такива, които са преминали през някаква лична голяма криза, зависими в момента и душевно, и материално от него, които подгъзуват в свитата му за жълти стотинки и някаква подкрепа.

Това общо взето е съставът на една параманастирска секта, която по съществото и характера си е от тоталитарен тип.

Фирмите му са горе-долу две. Фирмата, която управлява и движи дейността на манастирската канаския, принадлежи и се ръководи от един около двадесетгодишен наркоман, за когото Никанор обяснява, че по принцип му е "никакъв", че просто го е прибрал (от години) за да му помогне да се излекува. Един въпрос е на ръка как Никанор "лекува" наркоман при пълен достъп до пари, комуникации и средства. Друг въпрос е на ръка "какъв му е точно", предвид факта, че живеят заедно в Смировдолския манастир и навсякъде пътуват заедно. Според един слух, пуснат пред общи приятели от иначе симпатичен господин Иво по прякор Мошеника, който държи магазинчето за сувенири, наркоманът му е син, като в Смировдол живеела и жена му на Никанор. Това са глупости и приятелски опит на Иво, според мен, да вдигне акциите на игумена, като го представи за мачо, аз подозирам, че наркоманът е любовник на игумена, още повече, че и в манастирските дела и въпросите в братството, бидейки мирянин, се държи като Кралица. обикновено силно дрогирана кралица обаче.

Стопанството, ръководено също на ротационен принцип от различни, гравитиращи около Никанор съмнителни бизнесмени и мандрата му произвеждат основно и само мляко - прясно, понякога и кисело, когато има кой да се намери, достатъчно "с всичкия си" и да е трезвен от психоактивни вещества, който да го кваси. Останалите продукти са или "каращисани" заместители или контрабанда от манастирски стопанства в съседни държави, "манастирската" им ракия е с презалепени етикети, взета "тънко" от винпрома в... Кюстендил....

следва:
1. Педерасткият триумвират - Кака Поля - Поликарп, Ачо Младенов и Никанор раздават митри в името на Сенилния ни "патриарх"
1. БПЦ на концесия в Пернишко: Никанор, ГЕРБ и старите червени боклуци 

4 коментара:

  1. ...Развратиха се човеците, извършиха гнусни дела; няма кой да прави добро. Господ от небесата с внимание погледна към синовете човешки, за да види, има ли кой да разбира, да търси Бога. Всички се отклониха, станаха еднакво покварени; няма кой да прави добро, няма нито един...

    ОтговорИзтриване
  2. Този душегуб и отроче на сатаната Василий Венков в Гигинския манастир ли се подвизава!? И вярно ли е, че от 1994г. не се къпал? Представям си какво зловоние е около него... И защо монаси които живеят в общежитийни манастири и имат контакти с миряни, които нито са отшелници, нито пустинници аскети не се къпят!? Това ли са българските монаси, курви на дявола и содомити, а БПЦ е вавилонската блудница?

    ОтговорИзтриване
  3. Да, както и някои други братя от Зограф сегашни, гравитиращи около Никанор... Венков държи все още правата на Зографското издателство и издава православна литература от негово име.

    ОтговорИзтриване
  4. След като Св. Игнатий Брянчанинов пише в средата на 19-ти век, още във времето на "Святая Русь", руското благочестие и т.н... че тогавашното съвременно монашество е актьорска показна външност, а иначе е скрита страшна безнравственост, и че за истинските монаси няма място в манастирите заради монасите-актьори, и също така, че е било невъзможно да се възстанови истинското монашество още тогава... Представям си в днешното модерно време докъде са пропаднали нещата и за каква "духовност" говорим. Тия Зографски и прочие монаси дето издават една камара книги за светии, благочестие, вяра и т.н. май въобще не ги четат!?

    ОтговорИзтриване