"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

27 февруари 2019

Поп Ясен "печели" vs мен, издевателствайки над болен човек!

На снимката над публикацията съм сложил нещо, което поп Ясен никога не е виждал наживо, за да оплакне окото, щото жеаа му ходи, по всяка вероятност, само с кюлоти


Поп Ясен Керчев, на който в битността му на Яско Седмокласника, не му стискаше даже да избяга от съученика ни хулиганин Яни, дотолкова сега е възмъжал, че показва и мускули, разбира се, за сметка на беззащитен човек. Ясен, научавайки, че Васко Ненов е споделил за двукратния му отказ да го причасти, е забранил на жената от енорията, която досега помагаше на Васил, когато приятелите му са на работа или нямат възможност, като му пазаруваше храна и почистваше около него, да ходи вече у тях.

Ситуацията става абсолютно извратена, като добавим към факта на неговата подлост, дребнавост и отмъстителност, претенцията му на духовен отец, изповедник и старец, чиято воля трябва да се изпълнява от духовните му деца безпрекословно. Която даже отстоява в специална публикация в мрежата. Авторска! И тъй като Васко не изпълнява волята му да стои непричастен в извънредно тежко здравословно състояние или да се отрече публично от приятелството ни, той го оставя да кисне в мръсотията си.

Ясене, аз Васил ако трябва и ще го изкъпя лично тия дни, ти обаче ще си останеш в душевната си мизерия, ако щеш и всичкия сапун на света да изхабиш в банята. Ясене, никакъв старец и отец не си, освен на децата си и на жена си, ако и у вас е в сила оная изчанчена практика попадията да нарича мъжа си "отче". Ония книжки, дето се хвалиш, че в семинарията си ги чел, вместо да слушаш уроци по нужните ти предмети, разказващи за "подвизи на старци', първо не са за тебе и второ - част са от една извънредно порочна иноческа търговска продукция.

Моля другите приятели на Васил да го потърсят, защото явно този, който на мнозина е помагал, се срамува да потърси помощ сам. Потърси вчера мене, но аз в тоя момент точно бях в едно кафене, където в сепарето бях прищипал едни женски прашки в ципа на едни женски дънки и с една кафена лъжичка се опитвах да ги разделя. Казах му, че ще му се обадя по-късно, но после той не вдигна.

И пак питам - има ли във Варна владика или няма?!... Или пак да викам телевизия, като в случая със Силвестър и изстъпленията му в Троян?! Медиите много ще се зарадват на тема, като тая: "Попове са превърнали общността около енорийски храм в затворена тоталитарна секта!"

3 коментара:

  1. В случая със Силвестър всичко беше измислил и затова стана за смях. Много се изложи в "Съдебен спор", смях се доста.

    ОтговорИзтриване
  2. Ако спиш с "отца" си, това не е ли кръвосмешение?

    ОтговорИзтриване
  3. Щом плюеш по някой, значи е почтен човек! Ти си слуга на дявола, торба с лайна! Още ли не са те изритали от ДАП-а? Провали си живота с това пиене.

    ОтговорИзтриване