В блог "Лирика" - "Ней"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

в блог "Богословие" - Семейство и Библия

29 юли 2024

Щастливата Елеонора или защо Янев не остана премиер, а Даниил стана Патриарх

"Добре де, Другарю Съдия, айде сега за ебане нема да говориме, ама..." (Български хумор на аудио, Весо Парцала из "Бракоразводно дело")

Отварям си пощата в gmail.com и установявам, че имам отговор от Общината на сигнал, за който не съм знаел, че съм подал. Зачитам се и установявам, че сигналът е подаден всъщност от жена ми от моя имейл, при това на сравнително приличен български... А се чудих онзи ден защо ми показва тефтерче със записани български думи, които не разбирала съвсем добре. Като например думата "макар"... Ето го сигналът: 

Подаден сигнал Вх. поща Сигнали Варна 

1:05 (преди 5 часа) до мен:  Уважаеми г-не/г-жо, Вашето съобщение е успешно изпратено към администрацията на Община Варна с електронен номер: 557056 Вашият сигнал е с текст: 

1. Направете безплатни тоалетни в центъра на Варна, защото при моя цистит дългото търсене на тоалетна е друг проблем. 

2. Уверете се, че кофите за боклук има възможно най-често - задниците затрупват природата с боклука си, защото ги мързи да отидат до кофата за боклук, която е далеч. 

3. Божиите църкви трябва да затварят не по-рано от девет вечерта, хората трябва да се молят през цялото време и повечето напускат работа вечерта, за да влязат в църквата и да видят затворени врати, защото църквите затварят в шест вечерта, което е позор.      

Сигнали Варна no-reply@varna.bg

5:06 (преди 6 часа)
до мен
Уважаеми г-не/г-жо,

Вашето съобщение е успешно изпратено към администрацията на Община Варна с електронен номер: 806621

Вашияти сигнал е с текст:
И още нещо, което пропуснах да напиша последния път - трябва да се направи осветление на ул. Антон Страшимиров,
вечерта вече е много тъмно: може да скучаете на път за вкъщи

Община Варна

https://www.varna.bg/ 

Имаме иначе комшийка в квартала. Украинка от Одеса. Тя тук живее отдавна, омъжена за богат българин. Оставя през ден-два до казана за боклук препълнени торби с лого на супермаркет наблизо (или "Макао", или ЦБА) подарък за преминаващите клошари, защото както ми сподели по-късно, ги съжалявала, че ровят из казаните.

Веднъж полюбопитствах да видя какво има в торбата, че от нея стърчеше предълъг касов бон... Големи кутии със зелеви сарми, с пържоли, консерви с риба, с месо, даже и сладкиши. И всичко в срок на годност, купено... същата заран. По-късно намерих и две кутии за обувки, вътре с обувки. Току-що купени от магазин за обувки.

От тогава, като я срещна, все:

- Здрасти!

А тя все усмихната:

- Здрастьи!

- Не е "здрастьи", ами е здасТи. Без мягхий знак на т! - шегувам се.

Опитва се, не й се получава и докато опитва, залива се от смях:

- Ой, не могу!

- Ще те науча. Гледай сега, като стигнеш до "т", изговаряш го с език не на небцето, а между зъбите.

Пробва два-три пъти и пак:

- Ой, ой, не получаеться!!!

Да, някои така се интегрират, а Нейно Превъзходителство Посланик у нас на Русия Елеонора Митрофанова, след като не й провървя в любовта, т.е в "плющенето" според злите езици, с един наш бивш служебен премиер-министър ген. Стефан Янев, се интегрира, като откри любовта на живота си, в душевен смисъл само най-вероятно, но за целите на гротеската ще го интерпретираме тук в плътски, с един български циганин. Той е от Смолян, но тя го срещна във Видин. Сега двамата са в София. Любовта им я благослови лично руският "патриарх" полковник от КГБ Кирилл Гундяев, като написа в писмо до синода ни, че ужасно се радва задето цигнинът на приятелката му е станал Български Патриарх.

А Любовта наистина преобразява за добро. Щедра индулгенция получиха и архим. Никанор, и еп. Сионий за схемите и далаверите си, и всяко местно прицърковно ОПГ на територията на БПЦ-БП с шапка в светия синод. 

Отнесе го само вдовецът на "патриарх" Неофит русенецът Ангел Младенов. Изхвърлиха го от София, когато Даниил стана патриарх, точно както го изритаха от Русе, при това съвсем позорно, дисциплинарно уволнен с финансов начет, когато там я смени като митрополит "жена" му Неофит, станала вече патрика, Наум с неговия "мъж" Боби Цацов... 

Макар че има от София и наистина добри новини, освен дето е изритал Ангел, заедно с еп. Поликарп. Даниил ги е "дал" на КПКОМПИ, за да покажат с какви пари са придобили по няколко апартамента в София, като вдигнал мерника и на Сионий, за да го изхвърли поне от едната ставропигия, както и е отложил разправата с Никанор, за да не изглежда като реваншизъм, но не я е отменил. Уж. Или дано? Даниел от Русе, избягал от там заедно с Ангел навремето в София, също ревизор, си е подал документи, за да става свещеник, с цел да се "спаси" кариерно в БПЦ. 

Но засега и двамата - Даниил и Елеонора се занимават основно с геополитика. Най-вече с продуциране на повсеместна пропаганда сред най-оскотялата и озлобена от недоимък и глад част от народа ни, че украинките са тука, за да им изяждат манджата, докато лежат на плажа, получавайки без да работят "депутатски заплати" едва ли не.

От другата страна са умно-красивите психо-десни. Недоправеният варненски арменец Арман Бабикян и недоклатеният, според Татяна Дончева, педераст Николай Хаджигенов със склуптора Велислав Минеков, дето благородно отказа да стане преди време депутат, защото това било под виско-духовното му ниво на творец, което не му попречи малко по-късно, без да се даже замисли, да стане... министър. И те се занимават с геополитика. На същото равнище като у първите, по-лутросано, но пак личностно. Докато първите ги интересува какво работят и колко точно изяждат на закуска бежанците, вторите се занимават с Путин, кучетата му и Меркел, с Тръмп, с газ и с това какви са руснаците - татари, монголи или варяги.

"Много въжета дърпат кокала, / големи надежди от ниско ниво" (Милена Славова, "Месо")

Тях украинките не ги интересуват. Те не са за украинките, те са за Зеленский, те не са против войната, те са против Путин... Развихрилата се ксенофобска нова оранжева протофашистка пропаганда "ала-Александър Стамболийски" от примитивен селски тип с тоягите на новите ТКЗС-гвардейци не ги смущава. Те нямат време за нея, те са заети да спорят с Путин, Тръмп, ПП "Възраждане" и с Волгин за... Орбан, без да се тревожат, че почти всички от изброените не само не ги чуват, ами въобще не подозират за съществуването им. Нищо. Важното е, че сами слушат себе си и един-другиго.

Бежанците всекидневно, пред очите ми, ги гледат като прокажени и зад гърба им ги одумват по варненските улици. Докато сам тях не окрещя. Стряскат се, но не свеждат очи засрамени, както очаквам, а започват да гледат със стаена злост и мене. Често ги овикват и обиждат по магазини и автобуси. Но това жълто-паветниците не ги интересува никак, за тях са важни, както казахме, Путин и Другарят Си. За тях са важни правата на ЛГБТ. И това е естествено, те са педерасти, с какво друго ще се занимават, освен с мъже, при това мъже от доминантен тип. И добре, че е така, че колкото повече българи се изпедерастявате, толкова повече украинки ще останат за нас останалите нормални българи. По-малко мъже, повече украинки на мъжки калпак! Не бой се, малко стадо, мнозина са призвани, малцина сме избрани!... Ох, прости ми, Боже, за тая гавра с Евангелския текст на ръба на богохулството, но слушам, гледам и ту кипвам до бяс, та ми се псува, ту се заливам от грозен смях пред тая сегашна гротеска.


* * *


Но да се върнем при новата българска селска оранжева гвардия, за да им ебем в Името Божие и заради всяка истинска човещина путката майчина! Защото ще се случи както тогава в крайна сметка иначе. Първо пребиват с тояги селския кмет от опозицията, а после застрелват и самия Алеко Щастливеца уж погрешка. Така и тия - сега са украинките, утре ще са циганите, после гейовете, инославните, русофобите. И накрая ще похлопат и на нашите врати с тоягите, нищо че са уж русофили, патриоти и консерватори точно като нас. Не, те не са патриоти и консерватори! Истинският патриот обича и пази всичко върху родната земя, приема го, усвоява и с любов преобразява, ако е нужно. Те с фашисти, класически фашисти! Преди клаха партизани и антифашисти в името на Германия, сега ще колят обратното в името на Русия. Каква е разликата?

Слушам по Евроком предаването на Колев, гост му е някой си Тихомир Василев... Първом потресаващи разкази. Правдиви, ужасяващи. За положението на бъларите в опожарените села и изведнъж вметка: "А същевременно издържаме сто хиляди украинци да живеят луксозно в хотели по-плажовете..." Колев кимва, Тишо Василев продължава, той вече е в стихията си. На мене ми "завира лайното" от гняв, понечвам да затворя клипа, но се сещам за един съвет преди години от Елена Йончева, благодарение на който се преобърна мнението ми за Зеленский и киевската нацистка хунта, мнение първоначално само положително. Йончева казваше: "Слушайте и другата страна, дори с гняв, дори та не ви се слуша, просто дослушайте!" И продължавам да слушам... И чувам същия Тихомир да дообяснява: "И на нашите в изгорелите села им носят счупени фургони за живеене, иззети от... бежанските лагери..."

Ха, чакай бе, нали бежанците бяха в хотели със спа-процедури по плажа? Питам отдолу в коментар. И бързичко прочитам отговор: "А, не, в тия лагери край Харманли са азиатци и африканци, украинците са си по плажа!"... Ама чакайте бе, нали още миналата година стана скандал в Пловдивския Общински Съвет с една общинска сграда там, в която бяха настанени украински бежанци, защото Гергов, почетният свинар и консул на Руската Федерация, се опита да вземе сградата, за да ги изхвърли от там и да направи поредната частна болница? 

Но мълчи и продължавай да мислиш... Преди да дойдат украинците, пропагандата срещу бежанците сирийци, афганистанци и африканци беше същата. Според нея те бяха изнасилвачи и престъпници на щедра държавна издръжка. Но от Афганистан изгониха американците впоследствие, а проруският Башар Ассад се върна на власт в Сирия, няколко африкански страни "биха дузпата" на западняците. И изведнъж мургавите ни гости станаха мили, добри и приятни... Че и онеправдани заради украинците.

Скоба: слушаш и жълтопаветниците, които не се интересуват от бежанци и хора, а от фикции и фиксации като "демокрация" и "евроатлантизъм" против пак фикции и фиксации като "Путин" и "Си Дзинпин", слушаш и соцносталгистите путиномани и изведнъж осъзнаваш: Тия са неокомсомолци, един и същ нехранимайко ги е правил, а една курва ги е раждала, кърмила и възпитавала. Не случайно и на двете страни можеш да им проследиш родословията до партийни секретари на БКП из малки градове или големи села в бившата НРБ....

- Другари, - заявил на едно партийно събрание в някакъв завод из България партийният секретар - Американците кацнаха на Луната! Но ние ще ги изпреварим, скоро ще кацнем на Слънцето!

- Ама, другарю, - обадил се един умен - на повърхността на Слънцето температурата е в милиони градуси висока!

- Спокойно, другарю, - за миг не трепнал главният комунист - на Слънцето ще кацнем нощем!

Да. Същата работа. А на хуя ми ще кацнат майките ви, мръсни "бивши" комунисти такива! Веднага щом започне идещата Анархистична Революция!

* * *

"Но аз понакуцвам в теория, / за туй и си рекох без злоба, човешки / да пробвам със тази история... / Тя случката станала в село Могила" (Никола Йонков Вапцаров, "Песен за човека")

В началото на войната, когато жена ми получи статут "временна закрила", реших: защо Детето (така й викам, щото е малка-мъничка, почти дете) да не погледа морето направо от прозореца на стаята си? Ще й уредим веднъж едно-месечен престой в някой от хотелите, дето настаняват бежанците.

Речено-сторено. Записахме я, даже беше определен хотелът. Но слава Богу, на тръгване подпитах: "А по колко души настанявате в стая?", "По трима" получих отговор. Скъсах бележките и документите пред тях, "Абе я си ебете майката! - викнах - Няма да ползвате жена ми, за да пълните гушите на варненските холтелиерски мутри с държавни пари!". "Господине, ще повикаме полиция!", "Викайте, ама не забравяйте да извикате и майка си!". Не извикаха полиция. Поне да бяха извикали майка си...

Впоследствие разбрах от самите украинки, защото те с мене разговарят, понеже ги разсмивам, а с вас не, щото кой нормален човек би говорил на намусено мучащо говедо, че в стая са били не просто по трима, ами даже и по четирима в стаи за... двама.

Миналата година имах проблем. Напуснах работа, останахме без квартира, а още не се бяхме помирили с нашите вкъщи. Реших: абе по три може да са, ама за месец, докато си стъпим на краката и намеря нова квартира, ще потърпи Малката, къде ще ходи. Обаждам се в кризисния център да попитам горе-долу къде биха я настанили около Варна или... Бургас в краен случай.

- О, вече не настаняваме кой в който град иска! Сега трябва да отидете до Елхово и оттам да я разпределят дали за Пловдив, дали за Харманли, дали за Варна...

Да, ама Колев, Евроком и смахнатите му редовни гости знаят по-добре, нали са "четирихилядници" уж... Абе ей, аз ако пипна 4 бона накуп, няма да "живея по телевизията", ами ще ги изпия наведнъж и така ще кипна, че ще ви изколя като пилци всичките, почвайки с Бабикян и свършвайки с Костя Копейкин. А после?... После, както казва Георги Бенковски, гледайки Опожарена Тракия при погрома на Априлското Въстание: "Сега вече, ако иска, Русия нека заповяда!"

Митрофанова, пратете ми с патриката 4 бона да ги изпия. Така ще си свършиш нацяло истинската работа да доведеш тука Истинската Русия, че от мръсната й кална пяна - недоклатени комсомолки като тебе, ми писна!


* * *


Но стига патетика. Да запеем за любов.


Поне едно е прекрасно. Че "превъзходителство" й Елеонора и светейшество му "патриархът" ни на "роми, румънци и римляни" Даниил Български са щастливи.

Ще й дам и идея как да се доинтегрира Ленчето. Ще я науча как се прави "хайдушки минет". Пляскаш с ръце и подвиквайки подскачаш, приклякаш и почваш.

Дълго време се чудих впрочем на нещо, наблюдавано с години... Рускиня, омъжи ли се за българин, най-често живее с него по година-две-три и се развежда, след като му е сложила, разбира се, рога с всички наоколо. Вземат ли се с циганин обаче, живеят щастливо с десетилетия.

Говоря от личен опит. Преди над 20 години в София, докато учих за секстантски богослов, имаше една красавица рускиня, следваща икономика. Еба се с всички от компанията ни, с всеки по около месец (с мене два месеца), заряза последователно всички, а те после прописаха стихове. Всички, освен мен, защото всъщност я зарязах аз, като разбрах, че е ненормална. Водеше ме на разходки в гробищата на кв. "Обеля". Казваше че това е красив тих и спокоен парк. Това горе-долу го приемах. Обаче едно нещо ми дойде вповече - а именно, че видеше ли наоколо извършващо се погребение, тичаше с всички сили натам, опитвайки се да завлече и мене с думите: "Светльо, Светльо, да вървим да гледаме как заравят умрялото!" Философия по Дугин един вид. Ама преди Дугин! И освен това нямаше брада като у Распутин, за разлика от Дугин... Накрая се омъжи за един циганин в Кюстендил, народи му деца и до днес са щастливи, наскоро я чух по skype.

В началото си обяснявах любовта на рускините към циганите "по Пушкин". И Пушкин тъй, като го стегне душата, е ходил да поживее по няколко месеца в таборите на руските цигани. И аз така съм правил, макар и не по цели месеци. Обаче не, по-просто е... Абе българинът, още Иван Хаджийски го е описал, ебе като че отмята работа и буквално в почивките си между работа. Спира работа, слага го на жена си, хапва и продължава работа. А циганинът еба през половин час по половин час с цели денонощия, прави жена си така един вид сексуално зависима от себе си. Затова и  циганин с проблеми с простатата вижда ли ли сте? Или циганско семейство при психотерапевт? Освен това българинът обикновено умее да каже "Обичам те!" само на майка си и то рядко, още по-рядко и на сестра си. А циганинът обожава да говори за любов, а заговори ли, сякаш звезди от небето с уста сваля, а рускините са ебливи, но и ужасно романтични.

Та, разбра ли сега защо, господине екс-служебен министър-председател, генерале Стефане Янев, премиер не остана? А циганинът стана Патриарх!


* * *


- Вечера говорих на Ангелите Небесни, - рече ми Тя - казах им, че знам, че те правят така да сме зле с парите сега, за да те откажат от пиенето. Но аз им рекох и още: "Няма да стане по вашия начин, извинете, че на него и два свободни лева в джоба да му останат, пропива ги. Оставете тая работа на мене, аз ще го излекувам с любов!"


* ,* *


Ох, май пак ще спра пиенето! Ама постепенно, че да не умра от мъка по него изведнъж... Пак първо ще спра с водка и друг концентрат!... Ех, не става от мене казак, че ми е твърде много в душата циганското май!

Няма коментари:

Публикуване на коментар